Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 22 Oktober 2009

MALAYSIA BUAT SATU REKOD DUNIA



INILAH DIA LAP TOP YANG DIBELI




SEBUAH KOMPUTER BIMBIT BERHARGA RM42,320 – new shit time

Who in their right mind would pay RM42,320 for a laptop?

Kolej Kemahiran Tinggi Mara Balik Pulau in Penang not only paid the price but bought two units of the same brand – Acer Aspire-5052ANWXMI, at a whopping price of RM84,640, said the Auditor-General’s Report.

In addition, the college purchased 450 units of computer CAD with network card at RM3.45mil for 12 labs. Each 19-inch monitor costs RM8,500 while a 17-inch monitor costs RM7,500.

“A check with local companies showed that the market price for the latest model is between RM5,350 to RM6,500 each. Worse still the computers, Precision 390 Dell, that were supplied are no longer in the market,” it said.

Also purchased were 15 laser printers, Hewlet Packard P3005X, at the price of RM7,722 each when the market price was about RM5,000 per unit.

KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…

woit… DULU BUAT KOMPUTER CHIP TERBESAR DALAM DUNIA…kah kah kah…

kah kah kah… INI MEMBELI KOMPUTER TERBESAR DALAM DUNIA… kah kah kah..

kah kah kah.. LAP TOP INI MESTILAH SEBESAR KERETA KANCIL… kah kah kah…

nota:
macam macam cara dilakukan untuk menipu
ini semua kerja melayu penipu
ini kerja melayu tipu melayu
kemudian salah kan china
kemudian kata china pendatang
inilah contoh terbaik ketuanan melayu
agama ada – berbuih mulut baca doa
berbelit serban di kepala
tapi kalau pasal menipu rakyat
cukup pandai
kalau merasuah cukup bijak


tak percaya?

BACA BAWAH INI

KAKITNGAN JAIS HADAPI DUA TUDUHAN RASUAH – berita hairan

SHAH ALAM: Seorang kakitangan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini, semalam, terhadap dua tuduhan menggunakan kedudukannya bagi mendapatkan suapan membabitkan pembekalan peralatan pejabat bernilai RM8,581.20, tiga tahun lalu.

Ketua Pembantu Tadbir, Raja Nor Hisham Raja Hizat, 54, dituduh menggunakan kedudukannya untuk mendapatkan suapan iaitu dengan memilih syarikat Warisan NDE Enterprise, membekalkan peralatan pejabat kepada pengurusan Jais berjumlah RM4,649.20.

Dia yang didakwa mempunyai kepentingan sebagai pemilik bersama perniagaan itu dituduh melakukan kesalahan itu di pejabat Jais pada 6 November 2006.
Bagi tuduhan kedua, Raja Nor Hisham dituduh melakukan kesalahan sama pada 28 September 2006 membabitkan jumlah RM3,932 melalui pesanan bernombor L2006083549.

KAH KAH KAH

kah kah kah... RASUAH...TIPU... kah kah kah

kah kah kah... REMBAT SEBELUM TERLEWAT... kah kah kah..

kah kah kah... SEBAT SEBELUM KERAJAAN BERTUKAR... kah kah kah



14 ulasan:

Johan berkata...

kahkahkah..woit,gua ingat lagi masa 2007 Institut Kemahiran Belia yg dibawah Kementerian Sukan dan Belia beli pemutar skru RM200+ satu set,kamera digital 3 megapixel RM 8000 satu unit,pasu plastik RM40 satu set,etc..mana laporan siasatan??..kalau kes belacan kurang protein bukan main cekap dan cepat bertindak..kahkhakah

Tanpa Nama berkata...

Bro! PRK di Batu! Tian Chua kena jel, hilang kelayakan sebagai MP? Kerana apa? Kononnya mengigit sekor anjing pun kena jel tapi anjing tu gigit, sepak,maki, pukul, terajang orang boleh pula? Ini undang undang apa? Undang undang chibai!

Tanpa Nama berkata...

Samy Vellu Jokes

A friend in Malaysia, Shah sent me this jokes on Samy Vellu.

Poor Samy Vellu...
Since when he has become the butt of every body's jokes?

Since time immemorial..

Samy Vellu on the speed of Pos Laju's delivery system :-

"BESOK KIRIM, HARI INI SAMPAI" :-)



At a TV interview, when trying to say he was ashamed, he said:

..Kemaluan saya besar'


Samy said in a ceramah:

"Kita akan bina satu jambatan untuk orang-orang kampong disini."

One pakcik asked, "Datuk, sini takde sungai, buat apa bina jambatan?"

and Samy gloriously replied,

"Kalau takde sungai, kita bina sungai!"


Samy's favorite quote on national television:

"Toll naik sikit, manyak marah saya. You ingat semua ini toll saya punya bapa punya kah!"


During the water crisis:

"semua orang diminta jangan membuang aiyerr..!"


Regarding social problems:

"..orang2 muda sekarang banyak hisap dada.."


At a blood donation campaign in Sungei Siput:

"...marilah kita semua menderma dara.."



During the height of the Al-Arqam saga, he said in a press conference,

"Saya gembira bahawa didapati tiada pemuda MIC terlibat dalam kes Arqam.."



At an opening ceremony:

"Tuan tuan dan puan puan, saudara mara, sesudah semua orang makan kenyang, sekarang kita mempersilakan Datin Paduka Rafidah Aziz naik ke pentas untuk membuka kain"



Commenting about his modesty:

"sebenarnya, kemaluan saya sangat-sangat besar"



And the best: u know why our N-S Highway concessionaire is named PLUS.

PLUS Highway = Pungut Lebih Untuk Samy



"saya berasa bangga dapat melihat pusat-pusat jururawat yang cantik-cantik.".upon opening ceremony for nursing training center



"Saya tidak setuju dan menentang sekeras2nya tuduhan PAS memanggil kami kapir ..."


Ucapan Samy Vellu sempena kepulangan angsakawan Dr. Sheikh Mudzafar,

"Kita rasa bersyukur kerana angkawasan kita yang telah MENINGGAL DUNIA selama 10 hari telah selamat DIKEBUMI."

Tanpa Nama berkata...

Some says something is going to happen...read on

http://smokingmirrors.blogspot.com/2009/10/hour-is-coming-round-at-last-as-surely.html

seliparjepun berkata...

salam...

APA NAK JADI...?? REMPAT, RAKUS, RAGUT, ROGOL...TUK KEPENTINGAN SENDIRI..

BERINGATLA...! KITA KHALIFAH ALLAH DI MUKA BUMI INI..

Sudin berkata...

sapa ajar wartawan ni ?

kah,kah,kah.....wartawan polong yang ajar.......
dah tak masyuk jadi polong....!!!
berleter kesana-sini....fitnah sana-sini.......

new shit time.....kah,kah,kah....ada ketua wartawan dia yang dah pencen jadi polong yang tak cukup makan....tapi selama ni menketedarah DEB ketuanan melayu....kah,kah,kah.....inilah hasil peninggalan polong tak cukup makan ni.....

Kadiaq,kadiaq.......ish,ish...sapa bawak lari duit tu........????

Sudin berkata...

Tanpa Nama
2009 Oktober 22 17:01

kalau tak silap saya bukan rafidah aziz tapi Aishah Ghani yang sammy suruh buka kain tu......kah,kah,kah.....serikandi konon.......!!!!!!!

Aku bukan shamsiah fakeh kalau.....

Sejak zaman tu dah gerombolan Umno/BN ni penipu......!!!!!!

tupingera berkata...

masssssssyuuuuuuuuuuuk

Tanpa Nama berkata...

humangggg-aiii...!!
apo ko maha bona ghogo sebijik leptop tu?? tak den sangko lak macam tu punyo gilo maha eh!
mano nak mampu, macam ni tak dapek la den nak bolikan sebijik untuk anak den...
topi den dah janji lak kek dio nak boghi hadiah leptop sebijik kalau dia dapek 4 ko 5 a dalam pekso upsr sebolum ghayo tu...
hadoiii... tak dapek pakcik nolong!

Tanpa Nama berkata...

laa.. baru sekarang sedar dimilenium dua ribu ni yang ke-9 ni baru tahu pasal hijack harga barang yang jual ke gomen?

ini hal sejak millenium seribu sembilan ratus tujuh puluhan dah buat dah...

yelah... skru harga 50 sen sebijik jadi 50ringgit sebijik... supply barang sparepart kat tentera naallaa punya hijack. buat projek setahun terus jutawan bisnesman tuu... sekarang ni dengar cerita dah title tan seri pun...

apa nak tekejut sangat pasal hijack rege barang ni.. tak heran dah.. ini cerita kurun yang lepas..sambung sampai sekarang..

kalu tak tipu camne nak kaya.. kan .. kan.
sebab tu depa suma suka sapu rembat perabis kawkaw punya. alaa.. macam sipenyapu tu.. si - nouveau riche tuu.. laa.. yang muka bekilat tuu.. anak beranak depa la..apa lagi.

Tanpa Nama berkata...

BANGKAI! RASUAH BERJUTA- JUTA,BERBILLION-BILLION TAK PERNAH KENA PULAK

mtgbertam berkata...

Mesti gerombolan bahagian balik pulau yg rembat.....

Keliwontron berkata...

Yuhuuu..canggih laptop nie ... ada screen buat dengan berlian kah ...keyboard titanium kah ? mouse plutonium kah ....ini malaun bodo kaki songlap mana yg procure menatang mahal nie ....bila nak amik tindakan , tak bule trace ka ..mcm cilanat ...kalau report saja no action baik tak payah , report tu buang masuk tong jamban ...buang masa baca ...kami mau headlines macam nie ;

"Seorg penjawat awam di hukum pasung hingga maut kerana rasuah dalam membeli harta kerajaan "

" Bekas PM Malaysia di hukum sula hingga hancur usus besar kerana komisen dalam pembelian kapal selam "

" Zam Maidin di hukum buang negara ke Tibet kerana gagal bertutur dalam bahasa Inggeris ketika interbiu Al-Jazeera "

Ada paham ka gomen ?

Tanpa Nama berkata...

Bro, ni baru dalam kerajaan, camna pulak project Petronas? Cuba check harga sebiji screw contohnya dalam project PGUII Petronas Gas, yakni project pemasangan paip gas dari Terengganu ke Johor dan naik ke Selangor. Project-project ni takdak audit ka?