Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 21 Oktober 2009

SATU LAGI CARA NAK MENIPU




INTENSIF FDI INTI BAJET 2010
– melayau

Insentif bagi menarik pelaburan langsung asing (FDI) ke Malaysia dijangka menjadi antara inti pati Bajet 2010.

"Memang sudah menjadi tanggungjawab kami untuk menyediakan insentif-insentif perlu bagi menggalakkan FDI ke negara ini," kata , Mukhriz Mahathir..

"Apapun, kita bersaing dengan negara lain, terutama di rantau ini, untuk meraih pelaburan. Saya tidak dapat mengumumkan mengenai insentif khusus dalam Bajet itu.

KAH KAH KAH…

woit… FDI INI KAPALA BANA APA ?.... kah kah kah…

kah kah kah… MI SPIK NO INLIS… MI BOROW TWO ZERO DOLAR…kah kah kah…

kah kah kah… NAK MASUK MELABOR BUAT APA?.... kah kah kah…

woit…SYARIKAT ARAB KENA KELENTONG DI PELABUHAN KLANG… MEREKA LARI…. kah kah kah…

woit…. SYARIKAT INDIA BUAT KERETA API LETERIK … KENA KELENTONG ..MEREKA LARI LAGI…. kah kah kah…

woit…SYARIKAT NEGARA CHINA NAK BUAT JAMBATAN KEDUA DI PULAU PINANG… KENA KELENTONG… TAKUT…. kah kah kah….

woit… INI BELUM KIRA… BAKSHEEEH UNTUK.. JKK… KETUA CAWANGAN… KETUA BAHAGIAN…YB…MB…MENTERI… kah kah kah..

woit…. PROJEK 80 SEN…. BOLEH NAIK SAMPAI 80 JUTA RINGGIT…. kah kah kah…

TAK PERCAYA BACA NAWAH INI KENAPA ORANG LARI:

PELABUR RISAU , INTERNET MALAYSIA LEMBAB - malaysiakini

Syarikat-syarikat Australia yang berhasrat untuk melabur di Malaysia bimbang dengan tahap kelajuan Internet yang tidak memuaskan di negara ini, kata timbalan pengerusi Majlis Perniagaan Malaysia- Australia, Michael Halpin.

Capaian Internet yang laju adalah penting bagi syarikat-syarikat Australia yang mempunyai dokumen besar untuk dihantar dari Malaysia ke ibu pejabat mereka di Australia, katanya.

"Ada dokumen teknikal yang amat besar dan selalunya kami mendapati ia mengambil masa yang panjang untuk menghantar dokumen-dokumen sebegini akibat kelembapan Internet di Malaysia.

"Capaian Internet di Australia lebih laju daripada di Malaysia.

nota:
gerombolan takut nak buat internet laju.
kalau internet laju kita boleh buat radio dan tv sendiri.


di serata dunia sekarang akhbar yang besar besar macam
new york times, boston globe, times of london – semua
menguncup. mana mana media arus perdana yang pro pemodal
anti anak muda, anti kaum buruh – semua mengecut pembaca.
di malaysia pun sama. ini dalam keadaan internet macam hampeh
bayangkan kalau cepat dan pantas.


tukar tiub akan jadi tv station
tukar tiub akan jadi radio station


semua siaran terus menerus.
jadi arwah rtm dan tv3 kah kah kah
hari hari kita ketawa kah kah kah




12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

woit!aku sokong isham!
upgrade je tukar tiub jd radio..
hari gelek lagu ziana zain...

Tanpa Nama berkata...

rtm tu kalo bukan gomen punya ..dah lama mati katak.. ntah saper yg sanggup nk tgk dh.. tv3 plak, syok sendrik x habih2.. layan astro warna lg best..

mighty berkata...

memang super lembab internet msia ni, gua keje kt streamyx manjang la kena maki dgn customer. apa punye bangang laa tm. ntah2 kt exchange pasang barang cokia. pukimak btul. customer bayar mahal2, korang balas taik. elokla banyak lg isp masuk msia ni. mcm cibai, tak guna pun privatise, servis serupa hanjing.

Tanpa Nama berkata...

MEMBER AKU kerja TELEKOM, BARU 2 NI, die bgtau yang kerajaan baru nak pasang FIBER OPTIK kat malaysia, ala baru 3 tempat je (percubaan) , so modal dalam 20 Bilion , 10 bilion gomen, 10 bilion telekom, tu pon telekom dah memekak sb kerajaan demand saham tinggi, nak sub sana nak sub sini, tak tau la bila agaknya malaysia dapat siap projek tu, kalau dah siap berapa pulak cas nak cekik darah rakyat untuk services? , kah kah kah . . . masa tu anwar dah jadi PM la kah kah kah . . . lupa gua...

zman berkata...

Tipu!tipu!tipu!
Dusta!duusta!dusta!
Lebong!kelentong!
Internet kita laju wooo!
No48 dalam asia!!
Laju tu wooo!!!!

KAH!KAH!KAH!
DAH LAMA MELAYU KENA TIPU!
BAYAR UNTUK 1MB, dapat 1kb, untung tuuu!

ponekiut berkata...

bro mighty & yang sewaktu dengannya,saya pun kesian tgk cacai2 je yang kena tiau (been there done that) walhal malok2 kat atas tu yg dok senang lenang buat polisi.

Di Perth, Australia (kalau di Malaysia saya suka samakan dengan Kuala Kangsar sebab pekannya jam 6-7ptg dah tutup kedai), speed Internet dah ada ADSL2+. Di Malaysia kalau untuk pengguna kelajuan paling tinggi saya nampak kelmarin ialah 4Mbps kalo tak silap. ADSL2+ secara teorinya ialah 24Mbps (dua puluh empat) - bayangkan betapa lembabnya kat Malaysia ni.

Masih saya konpius macamana kita nak banggakan MSC etc walhal speednya seciput je:(

seliparjepun berkata...

SALAM...

"tukar tiub akan jadi tv station,
tukar tiub akan jadi radio station"

SOKONG...PASTIKAN BERITA ASLI DAN FAKTA..!

projek banyak yang kelentong...komisyen, kupon x dak...macammane projek nak jalan...dari jerung sampaila ikan bilis...semua nak ongkos...!! harga projek berlipat berganda berbaloi baloi....!

hancuss...

Tanpa Nama berkata...

sian ko mighty, agaknya ko pun penah kena hamun dengan aku. memanjang problem, kabel putos la, nak up grade la, kadang2 sian gak korang tepaksa cari alasan yang tak masok akal. servis memang cam anjing sebab bos macam babi.

Truckster berkata...

aku rasa ini idea paling kool yang pernah aku dengar

TV station Tukar Tiub.....

Tanpa Nama berkata...

ya aku sokong TV station tukar tiub.bongkar dan tukar.

mtgbertam berkata...

Nanti menteri gerombolan akan ulas, internet malaysia masih laju berbanding ghana, siberia, bosnia, sierra-leone.

Percaya tak?

Tanpa Nama berkata...

semalam menteri tu dari jempol kata ada sikit atas dari Hungary ..? negara dua ketiga di eropah timur hah ha ha ha ha aku punya streamyx kat Putrajaya pun macam kura kura da..