Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 6 Oktober 2009

SYABAS ANAK MUDA !!!




AMK GESA ICAC HONG KONG SIASAT SEKUTU MUSA AHMAD
– harakah daily

Angkatan Muda KeAdilan (AMK) meminta kerjasama dari pihak Suruhanjaya Bebas Anti Rasuah (ICAC) Hong Kong untuk membuat penyiasatan segera berhubung penangkapan seorang ahli pernigaan yang ditahan menyeludup wang sejumlah RM16 juta tahun lalu.

Ketuanya, Shamsul Iskandar Mat Akin mengambil inisiatif berkenaan memandangkan laporan mengenainya telah dibuat kepada Suruhanjaya Pencegahan Malaysia (SPRM) namun tiada tindakan yang diambil.

Beliau dalam laporannya selepas mengadakan pertemuan dengan ICAC Jumaat berkata, perkara tersebut perlu disiasat segera kerana ia melibatkan wang rakyat dan mesti dikembalikan kepada rakyat Sabah.

nota:
ini adalah kerja baik. kalau polis atau
mahkamah dalam negara tidak ambil
tindakan buat laporan polis di luar negara.

buat di hong kong. buat di london. buat di paris.
buat di new york.

bagi maloan malaon ini jangan tidoo malam.

mulakan sesuatu yang baru. mulakan di hong kong.

anak muda jadi pemula jangan jadi peniru.




3 ulasan:

Johan berkata...

para NGO2 kena contohi ni..sampai bila dorang nak menyalak2 je..kalau ngo Just World,biar je dia membodek kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

dah name pun NGOk...ape nak buat...harap buat persatuan je...besa aa org malaysia ni suka berpesatuan...tp keje x jln...org malaysia ni suka berparti/berpesatuan...sbb ble buat slogan 'bogus'...
kenapa plak org muda kene tiru...kenapa org muda kene buat teladan dr org tua/muda yg duk dlm tempurung...pemikiran sempit...
bak kate pak polis dlm DJKM elok org muda pi negri org ble tgk dunia, amik pengalaman...naik kete buruk pun boleh...

ApekRugi berkata...

Musa Ahmad ke Musa Aman ni? Mana Satu ?
Kalau Musa Aman wa kenal sangat ooo...
Makan suap No. 1 ooo...
kasi suap pun No.1 juga woo...
Tapi tada bukti, macamana?
Bukan tada bukti.. tapi tada orang mau dakwa ma... SPRM pun senyap woo...
mau buat macam mana?

banyak bagus lah kalau sudah ini macam punya news... kasi ajar sama dia cukup-cukup lo..!