Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 6 Oktober 2009

TERKINI !!!! PEMECAH BERITA – BREAKING NEWS




BERITA GUMBIRA SATU MALAYSIA





ZIONIS ANTRABANGSA




MENTERI ISREAL MONSHE YA’ALON TIDAK BERANI DATANG KE LONDON
– guradian london

Timbalan Perdana Menteri Israel Monshe Ya’alon akan di tangkap kerana disyaki telah melakunkan jenayah terhadap kemanusiaan jika beliau datang ke Britain.

Jenayah yang disyaki telah dilakukan ialah membunuh rakyat Palestin.

Kes tuduhan jenayah ini berlaku pada tahun 2002 dahulu dimana jet pejuang rejim Zioist Israel telah mengembom rumah kediaman Salah Shehadeh anggota Hamas. seramai 14 orang telah maut termasuk isteri Shehadeh dan beberapa orang anak kecil.

Ya’alon telah di jemput untuk datang ek London oleh Jewish National Fund. Beliau telah menolak jemputan ini.

WAKIL TEMPATAN

nota:
bila agaknya pemuda pas akan
membuat laporan polis di london
terhadap kes memali?

keluarga ibrahim libya
keluarga teoh beng hock
keluarga kugan
jika keadilan tidak ditemui di kuala lumpur
buat laporan polis di london atu d paris.

lakukan sesuatu yang baru
lakukan perubahan !

badan-badan ngo hak asasi antarabangsa sentiasa
bersedia membantu.


BERITA LENGKAP DARI GUARDIAN LONDON SELASA 6 OKTOBER 2009

Israeli minister Moshe Ya'alon rejects British trip amid arrest fears.

Moshe Ya'alon, the Israeli vice prime minister, has turned down an invitation to a fundraising event in London.

An Israeli cabinet minister has turned down an invitation to visit Britain next month after he was warned he might face arrest on suspicion of war crimes.

Moshe Ya'alon, vice-prime minister and strategic affairs minister, was invited by the Jewish National Fund to an event in London to raise money for a group that supports Israeli lone soldiers – troops who have no family in Israel.

Ya'alon has not visited Britain for several years and turned to the foreign ministry's legal department for advice. They warned him not to travel for fear he might be arrested over an incident dating back to July 2002, when he was chief of staff of the Israeli military. At that time an Israeli jet bombed a house in Gaza, killing Salah Shehadeh, the then leader of the Hamas military wing. A further 14 civilians, including Shehadeh's wife and several children, died in the attack.

Ya'alon's decision not to travel follows an attempt last week to have a British court issue an arrest warrant for Ehud Barak, the Israeli defence minister, over Israel's war in Gaza last January. The warrant was not granted because Barak was regarded as having diplomatic immunity.

There is concern in Israel that senior ministers and serving or former high-ranking military officers are at risk of prosecution in several countries abroad under "universal jurisdiction", a growing area of law in which suspected perpetrators of serious crimes can be prosecuted in countries other than where they were committed.

"The minister hasn't visited England for a couple of years in order not to play into the hands of the propaganda that is going on against the State of Israel, its leaders and its officers," said Alon Ofek-Arnon, the spokesman for Ya'alon. "This is a campaign that is aimed at delegitimising the state of Israel."

He said the legal campaign began with the Shehadeh case and was continuing with the UN inquiry into the Gaza war, led by the judge Richard Goldstone. "This battle needs internal fortitude and judicial and legal diplomacy and that is what is being done."

One Israeli report said there were only three Israeli lawyers responsible for giving such legal advice: Menachem Mazuz, the attorney general, along with his deputy, Danny Taub, and another lawyer, Adi Scheiman.

Several other senior Israeli figures, including politicians and generals, have been told to check with the legal team before travelling to several destinations around the world, including Britain and Spain, for fear of more court cases.

In 2005 an Israeli general, Doron Almog, was nearly held by police at Heathrow airport for a private prosecution, again based on military operations in Gaza, but he was tipped off, did not leave the plane and flew out of the country avoiding arrest.




5 ulasan:

Zainal Abidin Bin Abu Bakar berkata...

Bro Isham, kes Memali tak ada Konsert Inul la... apa barang Pemuda PAS nak buat lapuran...

cucu kwantung berkata...

Ya'alon Al Mala'on

Johan berkata...

cakap pasal penjenayah2 kemanusiaan ni,ada jugak penjenayah2 macam ni yang 'diselamatkan' oleh undang2 yang sebenarnya bertujuan meghukum mereka ni..penjenayah2 kemanusiaan ni berjaya berselindung di bawah akta2 hak asasi..sangat ironi..

jadi timbul satu conundrum di sini,adakah seorang penjenayah hak asasi yang pernah menyekat hak asasi orang lain,layak mempunyai hak asasinya sendiri?bagaimana jika penjenayah tu mengekploitasi 'loophole' ni?..

p.s woi silap2 ada orang buat laporan terhadap pemuda Pas sebab menentang konsert..dikatakan melanggar hak asasi..kahkahkah

Sukj berkata...

PAK LONG TT DAN SEMUA PEMBACA,

JIKA SESIAPA NAK TENGOK AHLI UMNO BERTARAF '5 BINTANG', SILA KE BLOG SAYA SEKARANG

http://sukj.blogspot.com

Sudin berkata...

woit......isham !
Lakukanlah sesuatu......untuk menghukum bapak segala setan ni..iaitu mahathir.
Kes memali sudah berlarutan....mahkamah malaysia membisu......polis jadi samseng dan barua Umno/BN.
Raja-raja melayu mengangkang terkangkang duduk celah kangkang bini.....!!!

Gua sanggup hilang kerja atau berhenti kerja....menjadi susah kembali demi mencari sesuap nasi asalkan mahathir ni di gantung di khalayak ramai dan keadilan tertegak di bumi bertuah ini.....

Susah sama dipikul,senang sama dijenjing...........
Jurang ras dan kasta melebar apatah lagi dari segi ekonomi dan pendapatan........

Selagi kepala setan mahathir ni tak di gantung atau dibunuh....maka jangan harap keadilan tertegak di bumi ini.....

Jalan sudah dirintis....ayuh pejuang-pejuang hak asasi hulurkan bantuan pada keluarga magsa memali dan kezaliman yang lain yang pernah di lakukan manusia bangsat mahathir ni.....bersama kita pastikan mahathir menerima hukuman setimpal atas perbuatan membunuh merompak,merasuah..........