Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 22 April 2010

DARI HULU SELANGOR




BERITA BERI TAK


Baru selesai makan tengah hari
dan minum cendol. Makan nasi ayam hailam. Ok je.

Pagi jam 11 tadi minum kopi kedai yang selalu aku masuk.
Tuan punya kedai gila tegar penyokong pakatan. Dua hari dulu
ada berita najib d jepun. Tuan kedai ini menyumpah dalam bahasa
Melayu nak bagi signal pada aku bahaw dia orang pakatan.

Zorro – juga selalu minum disini. Kumpulan we are anak Malaysia ada
parking di pretak – mereka berkampong di rumah orang asal.

PELANCUNG POLITIK

KKB semakin sempit – kereta mula berasak.
Iklan rumah dan bilik kosong semakin banyak di dinding kedai,

SIDANG AKHBAR ORANG ASAL

Pagi tadi di pusdat media PKR – satu pasokan orang asal telah
Membuat siding akhbar. Mereka adalah penyokog pakatan.
Seperti biasa tuntutan mereka hanya satu: jangan rompak tanah mereka.




17 ulasan:

Oh Me berkata...

Puan Ainon mesti suka baca yang ni hehehe

SyawaL berkata...

Sabtu nnt la turun KKB...

sarahrazali59 berkata...

Doakan Jangan ada menang sorak kampung tergadai...sedih sangat..ingatlah pesan orang tua2..

songket berkata...

pishh.... bro yang ada di sana ada kawan call "mak ooi susuahnya nak dekat pengundi cina, depa tak beri kerjasama!" macammana pun kena tunggu sampai 7.00pm 25/4, lepah tu baru balik UTARA. Nak tunjuk taat setia pada pucuk pimpinan. Tu le ngapa pulok pilih Kamal + allan + nathan... sepatutnya pilhanraya kecik ni kena choose majoriti pengundi.... Syabas Dtk Zaid nampak macam ada silence ko bro 1 MALAYSIA ni....

Tanpa Nama berkata...

habis la si budak 1Malaysia !! Rakyat jelata (termasuk orang asal) dah bangun nak kuburkan UMNO/BN di hulu selangor !!

budak 1Malaysia = Kamal + Alan + Nathan

Tanpa Nama berkata...

bro..

TUN MAMAK MADEY nak turun HS malam ini..

nak buat upacara pecah tanah kilang arak ST MIGUEL MALAYSIA kat KKB.

datanglah beramai2. tonggang percuma disponsor oleh UMNOAPCO.

harap maklum dan terima kasih

Tanpa Nama berkata...

bro..

TUN MAMAK MADEY nak turun HS malam ini..

nak buat upacara pecah tanah kilang arak ST MIGUEL MALAYSIA kat KKB.

datanglah beramai2. tonggang percuma disponsor oleh UMNOAPCO.

harap maklum dan terima kasih

Lang berkata...

wah orang asal dah pandai bersuara... perkosa tak tercabar ke?

ahmadnafiah berkata...

Dengar cerita ada dua tiga ekor katak dari perlis nak lompat lagi petang ini. Anak katak di Kelantan dah pun lompat tengah hari tadi.Lepas ini bapak katak dari wangsa maju pula kut nak lompat.biarkan kan kompat lama-lama katak ni satu sen pun tak laku percayalah.

jimbo berkata...

ayat 'ok je' tu yg best skali

TiubRosak berkata...

TT, ko x bagi ceramah ke? awat, nuar xbagi peluang kah? haha.

Saiful berkata...

ooi cendoii tu..tt jom boikit bh sama, depa ni pun semacam saja..
mampuih la msia cam ni..
depa kata kadar jenayah dah kurang poodah..kadar jenayah apa..yg kurang..bunuh..pecah rumah..rogol..curi duit..rasuah..tipu bekaln letrik..tipu rakyat yg mana satu kurang..
poodah ckp kut hidung

Tanpa Nama berkata...

Abe hishe,
tolong royat ke anak muda, lagu mana nak hadapi SPR? Kawe rasa kita duk perabih masa lawe UMNO, tapi hak duk nipu muga SPR.

budakHuluSelangor berkata...

cendoi kedai mana tu.............yg ada balai polis bergerak tulis lambang 1ApNo tu ke...wakaka....tu cendoiii.....najis mat sembab....
tabik orang asal pon dan "educated"...

ayolimbah berkata...

porahhhhhhhhhhh
jemu aku tengok nama @LANG yang bagi komen......tak ada orang lain ke

dariana berkata...

" TUN MAMAK MADEY nak turun HS malam ini..

nak buat upacara pecah tanah kilang arak ST MIGUEL MALAYSIA kat KKB.

datanglah beramai2. tonggang percuma disponsor oleh UMNOAPCO."

SATU LAGI PROJEK BARISAN NASIONAL
kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah

Lang berkata...

kepada ayolimbah...

selamat datang peminat gap ke blog tt.