Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 27 Mei 2010

AKAN DI PASARAN TIDAK LAMA LAGI




TAPAI OLEH TUKAR TIUB




nota:
akan sampai ke pasaran tidak lama lagi.
akan berada di semua kedai buku tidak lama lagi.
jangan tunggu sila tapaikan hidup sambil
ketawa kah kah kah



17 ulasan:

Johan 23.01.84 berkata...

Ok,set..wajib beli..

woit,ini versi Isham sudah "changed his mode" bak kata bapak Dino..kahkahkah..

makcik dan pakcik Kerinchi beli baca tak faham lah,brader..dey no spik inglis,sir..kahkahkah gurau jgn mrh..

buku ni ade kata2 pendahuluan dr prof kangkong diraja Ungku Aziz tak?

Nia Sarah berkata...

Wow TT,
Insyallah...once published,Sarah akan segera berkejar ke MPH.Big,big congrat!!!

Tanpa Nama berkata...

woi bro...siot lu...ada dlm BM x?wa mang paham BI,tp cane makcik wa nk tau camni?lu kena cetak dlm BM gak,kalo x,wa boikot..kahkahkah

jebatderhaka berkata...

kalau nak mintak autograf camne???
mana tau 1 day bro jadi MP ke..baru ada nilai kalau sesebuah buku ada autograf penulisnya, nak baca pun ada spirit...baru ngam..kena pulak balutan syurga...

Tanpa Nama berkata...

Bila terkeluarnya perkataan tapai ni teringat aku satu buku. Melayu ni kuat pada suatu ketika dulu dan susah untuk dimenangi oleh bangsa asing. Tetapi mereka menggunakan kaedah tapai. Nak ubah bentuk melayu memang tak boleh, tetapi mereka mengubah kot lain. Macam TAPAI, rupa bentuk tetap sama, kalau tapai ubi bentuk ubi lah dia, kalau pulut, bentuk pulut. Tetapi RASA dah jadi lain, tak rasa ubi dan rasa pulut.

Macam tu lah Melayu hari ini. Kuat konon dengan KEMELAYUANNYA, tetapi tak sama sebenarnya semangat KEMELAYUAN dengan PEJUANG terdahulu. KEMELAYUAN hari ini lebih kepada projek dan bodek. Rupa tetap melayu, pejuangan ala-ala melayu, tetapi ROH nya dah lain. Inilah MELAYU TAPAI yang dibawa oleh bangsa asing dan diterap dalam perjuangan Melayu Umno.

Suka Makan Tapai berkata...

Woit TT bile tarikh sebenaunya nak keluau buku Tapai ni.. senang aku nak tapau buku Tapai ni dari Populau Book Store.. kih.. kih.. kih

Tanpa Nama berkata...

bila tu??

Pak Guard berkata...

Woit TT, jgn bagitau tarikh sebenar.. nanti ada Mamat drpd KDN nak merampas buku kau tu... jaga X

Tanpa Nama berkata...

Ini tapai ada mabuk ka, tadak mabuk? Kalu ini tapai tadak mabuk, saya beli...kalu mabuk punya, haraammm!

sri hartamas

Peminat Tukar Tiub berkata...

Memang cantek la cover buku terbaru Bang Isham... Kreatif... Menarik minat pembeli... Nanti minta la Puan Ainon dari PTS tu terbitkan buku2 tulisan Bang Isham... :-)

Bang Isham kena selalu terbitkan buku... Tiap2 bulan pun okey... Tak perlu tebal2 sangat... Nipis2 pon jadi...

Kumpulkan semua penulisan terbaik dalam Tukar Tiub ni dan terbitkan dalam buku... Makcik dan Pakcik di kampong takdak computer, jadi tak boleh buka internet nak masok blog Tukar Tiub.

Lagi satu, Bang Isham kena tubuhkan Tukar Tiub Fan Club (TTFC). Buat launching di mana2 (eg. Bau2 Cafe, tapi dah tutop).

wak sam berkata...

pak isham, cantiklah cover tu. salute!!! isinya tentu lagi chantek!

kingkonglee69 berkata...

hai hicyam,
CONGRAT, congrat, syabas mem sahab, bravo, ho liaw,.. gua angkat topi sama lu,.gua mesti beli punya & lu musti sign autograf suma muka surat,..
Tapi lu musti bagi compliment pada cibai so hai kepalabapak umnomcamic-BN.
Kepada kawan2 yang selalu respon lu punya tulisan dlam blog TT,.. lu bagi diskaun kaw kaw, gua tau lu tulis itu buku jangan harap jadi kaya maa. Itu keperdulian sosial & jurubicara rakyat.
Cover buku lu pun, gua hingat lu sudah protest tapi abstract. Pejuang marhen macam lu sikit kiri mestilah imej anarkis, selekeh, rugged, groovy & revolusioner.
Tapi lu jangan perasan mau jadi macam Bob Dylan, Castro, El Pacino tapi lu tetap lu...
Lepas ni lu boleh buat 'workshop' resensi @ bedah-siat buku lu untuk lebih hadam & feed-back dari pembaca. Itu jam gua datang. Kalu lu punya buku 'so cai' gua akan hantam lu kaw kaw... 'SALUTE' hicyam

Takeey @ Adin berkata...

woit..buat ebook la.jual gune tenet jer.KDN xleh rampas.

hahahahaha...

Tanpa Nama berkata...

wah..cover dia cantik menarik kau memang debom!!! Tang mulut tuuu.. tudiaa aih... letak cili.. merah macam pakai lipstik aihh.. pedas hot and spicy la, gamaknya..

Lang berkata...

tt... minta sembab launch la... baru kdn tak kacau...

tapi nak kasi tau sama tt... sembab pon ada tulis buku lebih mencabar dari tapai... judul bukunya TEMPE... mengisahkan robot penyelamat dunia...

dan satu lagi... eeeee perak dah nak launch buku judul papadoom... yang mengisahkan kejatuhan kopi hang tuah ditangan pedagang karpet

harap jgn launch pada hari yg sama... nnt perkosa tak sempat nak raikan bersama.

Jalan Pulang berkata...

cayalah bro isham! mabeles!!

Tanpa Nama berkata...

cayalah isham..ini rampaian tulisan hang kat off the edge ka? bagus le pasal gua pun banyak missed artikel lu yg lama-lama kat magazine tu...lagi-lagi yg sekarang ni naik harga rm12 pulak...