Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 8 Mei 2010

BERITA DARI SELATAN




ESOK PAGI SABTU


Esok pagi jam 9.00 semua penyokong Pakatan Rakyat
diminta berhimpun di hadapan balai polis Sekudai.
Perhimpunan bertujuan untuk memberi sokongan politik
kepada Saudara Suhaizan Kayat – Timbalan Pemuda Pas Johor
yang ditahan dilokap malam ini.

BERITA SETERUSNYA

Jamuan Makan Malam Pakatan Rakyat di Peking Restauran JB
amat berjaya – 1500 orang telah hadir. Anwar Ibrahim telah hadir
sama.


KEMPAS

Anwar Ibrahim kemudian telah memgadakan ceramah di Kempas.
Hampir 2000 warga Johor telah datang. Selesai ceramah 10 orang
Mat Kampau telah datang mengepong kereta Anwar. Mat Kampau telah
gagal. Lalu yang di tangkap Suhaizan Kayat Timbalan Pemuda Pas Johor.
Malam ini Sihaizan tidur semalam di lokap. Esok akan dibawa ke mahkamah.
Alasan tangkapan seperti biasa : ceramah tanpa permit.


PLENTONG

Satu ceramah besar telah diadakan di Plentong. Lebih 2000
penyokong Pakatan rakyat telah datang.

Satu gerombolan Apno telah membuat tunjuk perasaan depan
tempat ceramah.

Kerja bodoh ini telah diketawakan oleh orang ramai.
Akhirnya gerombolan ini berundur.

Kebanyakan yang datang mendengar ceramah
adalah orang orang kampong yang rumah mereka telah dimusnahkan
oleh pemaju beberapa bulan dahulu.

Penceramah ialah Chua Ju Meng,
YB Dr. Boon Chai, YB Gobala,
Ustaz Abdullah Hussein dari
Dewan Ulama Pas Johor, Hassan Karim
dan Haji Anuar Saleh pemimpin PKR Johor.

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bunga-bunga johor nak jatuh kat pr jugak turr

Tanpa Nama berkata...

ape leeee bangang sangat penyokong umnogok nie??????????
org berceramah apa salahnye?????
klu dia org boleh yeeee.......
polis apco pun cepat2 ambil tindakan al maklum leee yeeee anak apco yg buat report
hidup apco....hidup apco......... klu bapak apco yg buat report entah2 mati semua org di tembaknya macam kes memali
org belajar ilmu dikate kominis.... satu kampung ditangkap dan di serang itu name nye satu malaysia.......

yes berkata...

Nak tanya,
Bila Najib pergi berceramah ada permit kah?
Bila menteri pergi jumpa rakyat dan bercakap pasal UMNO dia ambil cutikah? Kalau dalam waktu kerja dia di bayar gaji untuk bekerja untuk rakyat bukan promosikan UMNO.

Lang berkata...

ini menunjukkan mereka sendiri sedar bahawa keadaan mereka semakin lemah... wilayah yang digelar kubu kuat sudah memutikkan bunga kemboja iaitu bunga kubur untuk mereka... jangan hairan jika mat kampau ditugaskan untuk membendung kemaraan ini sebab mereka sudah tiada telur untuk berhadapan secara gentleman...

Tanpa Nama berkata...

hebat sangatkah mat kampau ni???? sudaaalaaaaa, kalau sama sama keluar dari lubang puki dan penyudahnya kelubang kubur jangan nak eksen laaa!!!!

dukustreet berkata...

saya ada disana malam tadi. pemuda UMNO menunjukkan akhlak mereka yang paling terpuji. saya jamin 200%. jika ada pakcik makcik atas pagar yang pergi dengar ceramah malam tadi. pasti mereka akan join PR sebab meluat dengan perangai pemuda UMNO yang serupa macam munkee zoo johor...