Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 8 Mei 2010

SUAMI NAJIB MENYAMAR SEBAGAI PERMAISURI AGUNG DI AMERIKA



BIK MAMA BUAT SHOW UNTUK TABUNG ANTI MONTOK





ROSMAH MANSOR MENDERHAKA

Merujuk kepada petikan sebuah blog yang memaparkan Datin Seri Rosmah Mansor, isteri kepada Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai `The First Lady ‘ di Malaysia pada ketika ini.

Kenyataan ini dilihat tidak wajar dikeluarkan oleh beliau kerana jika merujuk kepada Perlembagaan Negara, Artikel 32, gelaran itu sepatutnya diberikan dan dipegang oleh Duli Yang Maha Mulia Raja Permaisuri Agung selaku isteri kepada Pemimpin Tertinggi Negara. Gelaran ini sama sekali tidak harus menjadi pertikaian dan juga hasrat bagi sesiapa sahaja untuk memilikinya kerana ia jelas tertulis dari sudut Perlembagaan Negara.

Sikap Datin Seri Rosmah Mansor yang kerap menggunakan ungkapan “The First Lady “yang merujuk kepada dirinya dilihat sesuatu yang tidak sopan dan seolah-olah menunjukan beliau cuba untuk membelakangi Istitusi Diraja.

Amat dikesali apabila seorang isteri Perdana Menteri begitu dangkal dan cetek fahaman politiknya sehinggakan bagi menaikkan diri, beliau sanggup membelakangi Raja Permaisuri Agung dan sekaligus dilihat sebagai satu tindakan yang menderhaka.
Kami ingin menasihati kepada semua rakyat agar tidak mencontohi kelakuan biadap sebegini semata-mata ingin meraih sokongan politik sehingga sanggup melanggar Perlembagaan Negara.

Justeru, kami menggesa Datin Seri Rosmah Mansor membuat kenyataan maaf secara terbuka dan berhenti menggunakan gelaran tersebut di mana-mana sahaja beliau berada.


Yb Puan Zuraidah Kamaruddin

KETUA WANITA PARTI KEADILAN RAKYAT





SEPULUH JUTA RINGGIT DI BAYAR UNTUK IKLAN BIK MAMA





KAH KAH KAH...

woit... MANA DIA PEKASAM...kah kah kah..

woit.... BAGILAAA SUAMI NAJIB INI AMARAN 24 JAM.... kah kah kah..

kah kah kah.... TAHU TAKUT PADA BIK MAMA....kah kah kah..

kah kah kah.... TAKUT KENA HIMPAP OLEH KOPEK BIK MAMA.... kah kah kah.

19 ulasan:

Lang berkata...

Inilah bahana kalau dah kemaruk... dia kalau boleh mahu obama tu kasi jawatan president tu pada najibul supaya dia boleh jadi first lady in the world... boleh naik air force one... one united state....

gitulah maboknya.

Holden Caulfield berkata...

beb,mana gambar bik mama yang diadobe photoshoppe yang gua bagi kat lu tu dulu?kah kah kah..letak la..hahahaha!

alaaa...zuraida ni,toksah la guna agong2 nak pinpoint kot yer pun..rajagopal nko nak bela buat apa...

Tanpa Nama berkata...

pala buto first lady.apa ni?xyah ade2 first lady ni.xyah ade langsung.kita jadi negara republik sudah.xde dato'2,tan sri2.kebanyakkan diorg ni sume buncit psl makan duit haram.

Tanpa Nama berkata...

Haaaa.......Haaaa.......Haa...

Memang she is the first divorcee who called herself "First Ladi........"
Oop....sorry lady.


Aiyoyo !....
Ingebolenge !...
MANA DIA PEKASAM / PERKOSA ?!

Memang, telur mereka dah hilang !
Jikalau tidak , tak akan buat tak tahu aje.

Here is the best quote for them

"Some people have so much respect for their superiors they have none left for themselves."
Peter McArthur

Kah.......kah....Kah....
Surely the best joke for this weekend

kera berkata...

kakakaa kalah pattaya walking street adui !!!

Tanpa Nama berkata...

woi zuraida..... yang ko cemburu tu apsal, aku tau, ko yang nakkan taitel tu kan??? jangan jadi melayu bodo laa.. bik mama sebut dia wanita pertama...... ayat dia belum habis, korang dah potong stim... sebetulnya bik mama nak umum dia " wanita pertama..... di malaisi yang akan disumpah rakyat menjadi babi!!!!", apa salahnya, jadi jom la kita doakan ramai ramai supaya makbul!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

bik mama....bik mama...
first lady night in the word
our
first lady in malaya
our
first lady in bukit bintang walk
kahhhh...kahhhh....

Tanpa Nama berkata...

Alamak!! tomah sekali mo jde 1st Lidi of Malisia. mane ade titel mcm tu? Suami Najib ni dah naik baram..kepala nyo eko banah tai kerbou. Ya allah ape le jadi dengan orang Malisia ni gila pangkat!!! Malu je buat kerja macem ni diNegara orang. First Lady Michelle Obama pun menghilang diri keHaiti kerana tak mau tengok rupa bik Mama.

Allahuakhbar Allahuakhbar.

Tanpa Nama berkata...

nak jadi first lady tonggeng ke kat peliwat tegar tu abis cite....tak yah bising2 makcik oii..

alfateh berkata...

pembetulan buat tt dan rakan2.
1st lady tu untuk bini presiden.
bini PM , tak pakai 1st lady.
adapun yg salah adalah pnggunaan " Her Excellency"
yang tu untuk raja permaisuri agung.
itu yang salah

Tanpa Nama berkata...

korg ni pon...jage la adab sikit bile berbicara, jgn la sama cam parti karat UMNO. da tgk lom vdeo kt mkini pasal NGO2 haprak yg protes Zaid? Sibuk suh org solat, tp mulut jerit2 "buto". Astaga, tu la namenye MUNAFIQ

Mohammad Roslan berkata...

T.T memang di Britain pun kalau isteri Perdana Menteri di gelar " First lady" Rujuk berita BBC http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/6240852.stm pada 28 June 2007.
Tajuk Utama: "SARAH BROWN: THE NEW FIRST LADY". Raja Permaisuri Agung adalah " The Queen" bukan First Lady. Benar adalah benar..tak benar adalah tidak benar...maka sebagai sosialis kita tak suka terlalu banyak "Character Assasination yang lampau.

Tanpa Nama berkata...

gambar tu rosakmak ke?

kalo aku banding gambar tu dengan apa ku tengok di tv, lebih gemuk lah sekarang.

makan apa dia...makin hari makin gemuk. badan macam tong. aku hairan najib boleh naik stim ke tengok badan gitu?

aku tengok aje....potong stim aku

apa pandangan saudara2 disini?

Tanpa Nama berkata...

tt
sudah la
hentikanla cerita pasal bik mama
aku dah naik meluat dengar nama tu
aku fobia laa
macam fobia aku tengok hantu kopek

storm62 berkata...

Aiks..mana mamak songkok tinggi2 tu? beranikah mamak Perkasa tu bakar effigy Bigmama? Derhaka dia tu kpd Permaisuri Agung kita kan?

tak malu ke bigmama nak jadi 1st Lady of Malaysia?....ka ka ka ka.

mana dia Pejuang2 Raja2 Melayu? Pi la kat rumah Najis kat Putrajaya buat demo dan bakar juga effigy Bigmama tu....ka ka ka ka...kalo tidak mana ada standard nak mempertahankan hak Melayu?

Tanpa Nama berkata...

suami najib ni suka sgt2 apa yg dia nikmati sekarang, biarkanlah dia,asalkan dia bahagia.. kalau tak bagi, dia meroyan melampau tahap cipan pulak makcik sorang ni nanti ooiii...

Khun Pana aka johanssm berkata...

PRESS STATEMENT FROM THE NEW YORK TIMES

New York - The New York Times would like to apologize to all readers and to all Malaysians as one of our press advertisement carried by us was misleading and false .
The correct version is

"WELCOME TO NEW YORK
Her Excellency ,
Datin Paduka Rosmah Mansor @
BIK MAMA
SECOND HAND Lady Of Malaysia"

But we are not sure if Malaysians are proud of her.

-end-

Samat berkata...

orang luar merujuk bini presiden/pm sebagai first lady.raja dan raja permaisuri pula dirujuk sebagai king and queen.x gitu TT bebal?sia2 dok negara onputih bertahun2..

Khun Pana aka johanssm berkata...

Ahem ,

* First Lady is the unofficial title referring to the wife of the Prime Minister ( following the style of the United States )


** The President of the USA is the head of state , but the position of a PM is NOT head of state.

***The title of First Lady does not exist in Malaysia except to indicate that someone is the wife of the Prime Minister.

**** Yang ini akan buat kacau..hahaha
To follow the Federal Constitution of Malaysia, the First Lady is the Queen of the current Yang Di Pertuan Agong.

Ini bermakna segala tuduhan , segala fitnah , segala cabulan , segala tohmahan , segala serigala dan serigila limpahan tahi dan limpahan najis terhadap suami Najib adalah.....
BETUL !

* Oii Perkasam , selalu kata hormat Perlembagaan, hormat RajaGopal dan RajaManiam..kenapa tiba-tibai sudah jadi bisu , pekak dan buta?