Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 17 Mei 2010

MARI MENGENAL INTELEKTUAL DUNIA




MARI MENGENAL INTELEKTUAL DUNIA


Noam Chomsky telah di haramkan dari memasuki Tebing Barat Palestine kelmarin.

Chomsky yang selalu menerima bantahan dan tohaman dari pelbagai bentuk regim dalam dunia ini telah di halang sekali lagi.

Intelektual kiri bermazhab anarko ini adalah satu-satu intelektual yang paling berpengaruh dalam dunia ini. Di katakan jadual jemputan untuk mendengar syarahan Noam Chomsky telah di penuhi untuk lima tahun ke hadapan.

Chomsky telah cuba menyeberang Sungai Jordan ke Tebing Barat melalui jambatan Allenby. Ini lah kali pertama Chomsky dihalang dari memasuki Palestine.

Chomsky telah di jemput oleh Birzeit University dan Institute of Palestine Studies di Ramallah untuk menyampaikan beberapa siri ceramah.

‘ Rejim Isreal tidak suka apa yang saya akan katakan dan saya samakan Isreal dengan regim-rejim lain dalam dunia ini’ kata Chomsky kepada Al-Jazeera.

• Noam Chomsky ialah seorang Yahudi.



KAH KAH KAH


soalan-soalan untuk di jawab:


- adakah chomsky kecewa kerana tidak mendapat datuk dari gabenor melaka?
- adakah chomsky menulis untuk utusan melaysia?
- adakah chomsky akan mengambil bahagian dalam debat perdana rtm?
- adakah chomsky akan datang ke seminar satu malaysia anjuran ukm?
- adakah chomsky kenal unku aziz?
- adakah chomsky kenal nordin kardi?
- adakah chomsky kenal johan jaafar?
- adakah chomsky ketua cawangan badar tun razak?
- kah kah kah

sesiapa yang memiliki hormat diri wajib mengenali noam chomsky. anak anak muda dari seluruh dunia membaca dan menghayati pandangan noam chomsky. chomsky ialah guru bahasa di mit.

inilah rupa bentuk old tai radikal kiri yang amat aktif dari zaman perang dunia ke dua lagi.

para pembaca tt wajib mengetahui siapa dia noam chomsky. sila tanya lebai google dan sila tonton tv rakyat tertindas- youtube - untuk membezakan yang mana kang kong dan yang mana intelektual.

20 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

TT,

Buat kawan-kawan yang ada masa dan suka menbaca....muhahha

Noam Chomsky - America's War on Terror.pdf
Noam Chomsky - Anarchism & Marxism.rtf
Noam Chomsky - Chomsky On Miseducation - eBook.pdf
Noam Chomsky - Class Warfare.pdf
Noam Chomsky - Media Control - The Spectacular Achievements of Propaganda.pdf
Noam Chomsky - Media Control - The Spectacular Achievements of Propaganda.rar
Noam Chomsky - Philosophers and Public Philosophy - eBook.pdf
Noam Chomsky - Preventive war, the supreme crime.pdf
Noam Chomsky - Profit over People.pdf
Noam Chomsky - Secrets, Lies and Democracy.pdf
Noam Chomsky - War Against People.PDF
Noam Chomsky - What Uncle Sam Really Wants.pdf
Noam Chomsky - Who are the Global Terrorists ( 2002.05.19 ).pdf
Noam Chomsky - Year 501 The Conquest Continues.pdf
Noam Chomsky - on Afghanistan.pdf

Rapidshare Link
Code:
http://rapidshare.com/files/32654887/chomsky_ebooks.rar

-kuda hitam-

Tanpa Nama berkata...

viva la chomsky!````

Azlan Shah berkata...

mula kenal chomsky masa belajar psycholinguistics.

kingkonglee berkata...

"We shouldn't be looking for heroes, we should be looking for good ideas." - Noam Chomsky

Khas pada Bro hicyam. Gua sama lu "benci tapi rindu".

Teman/sahabat gua pejuang demokrasi/rakyat terus baca dan bertindak bijak.

Kawan2 gua dari cukong2 cibai lahanat borjois, cuba membaca, cuba paham/mengerti, angkat kepala, buka mata & kluar dari kotak@tempurung racist-materialst.

Modern Talking berkata...

xde masaalah walau dia yahudi..
coz Nabi Isa pun berbangsa Yahudi..

Xde masaalah walau dia Umno..
Coz Ku Li pun dari Umno..

Cuma Masalahnya Klu UMNO + APCO..
muahaha jadilah UMNO YAHUDI

Tanpa Nama berkata...

Saya baca teori berkenaan pembelajaraan bahasa dari dia ni. Memang respek kerana dia berjaya mengembangkan peranan dari hanya seorang pensyarah, kepada salah seorang yg berusaha kearah keamanan.

Ya, seorang yahudi.

Tanpa Nama berkata...

salam

kalau baca Chomsky..baca juga Howard Zinn. Jgn lupa singgah kat
socialcritic.org

Tanpa Nama berkata...

yang pasti...Noam Chomsky TIDAK AKAN DIUPAH SEBAGAI "IMAGE CONSULTANT" OLEH "REGIM NAJIB-BN".

Wonder what APCO will tell Najib if some NGOs visit Chomsky for a talk here in M'sia??

ha ha ha berkata...

Ha ha ha..

Must remember..

Jew and Zionist just like Malay and APNO....ha ha ha..

Ha ha ha ..

Holden Caulfield berkata...

I never looked around, never second-guessed
Then I read some Howard Zinn now I'm always depressed
And now I can't sleep from years of apathy
All because I read a little Noam Chomsky

I'm eating vegetation, 'cause of Fast Food Nation
I'm wearing uncomfortable shoes 'cause of globalization
I'm watching Michael Moore expose the awful truth
I'm listening to Public Enemy and Reagan Youth

-NOFX,band punk dari California.Franco Un American.

Ku Tendang Setan berkata...

language design features by Noam Chomsky differs between human and animal communication. Noam Chomsky among influential people in the world. that's why Jewish afraid of him.

Tanpa Nama berkata...

Apa kata Prof. Noam Chomsky tentang Howard Zinn. Baca terus di link ini http://www.chomsky.info/articles/201002--.htm

Tanpa Nama berkata...

noam chomsky is my hero......(^_^)

Non-Excremental Individual berkata...

masa zaman sekolah aku prnh ada band nama Chomsky sempena nama susuk unggul inilah.kah kah kah

Sila ke www.chomsky.info - artikel,audio dan video,interbiu,debat2,surat2 Chomsky semua ada di situ...

buku2 dia banyak bertaburan boleh download free,pegi carik.

sila jangan kompelin buku2 Chomsky di toko2 buku mahal.pandai2 lah carik kat google.video2 pun berlambak di youtube,jgn risau Rais Yatim tak boleh censor.jgn asyik mengeluh,goyang kaki kat rumah sampai telor pun bergoyang sekali.jgn jadi mat malas.

Tanpa Nama berkata...

Kalau noam chomsky kenal johan jaafar dan kadir jasin, gua akan potong bijik kelepir gua!

bodo punya soalan lu bro!!

Tanpa Nama berkata...

Chomsky di University of Edinburgh March 2005 - http://www.youtube.com/watch?v=xEvIDiVheys

p/s ini bukan ceramah haprak Zul Noordin kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

lihat betapa coolnya Noam Chomsky kah kah kah

http://www.youtube.com/watch?v=4zPHAhj_Cio

Nom Cium Skit berkata...

mi no spik inglis

Abraham Froggie berkata...

Salah sorg yg dipengaruhi oleh Chomsky ialah wartawan unggul Robert Fisk.

sila baca temuramah ini - http://www.sun2surf.com/article.cfm?id=46136

DeePo berkata...

noam!!!!!!!! antara thinker yg paling saya suka selain einstein..