Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 6 Mei 2010

TUKAR TIUB BLOG PERTAMA MENENTANG LOJI NUKLEAR




BAYI MANGSA RADIO AKTIF DI IRAQ




BAYI MANGSA RADIO AKTIF CHERNOBYLL



NUKLEAR PALING SELAMAT JALAN ELETRIK – mStar

Tidak ramai yang mengetahui bahawa tenaga nuklear adalah sumber penjanaan tenaga elektrik yang paling selamat berbanding dengan sumber tenaga lain.

Timbalan Naib Canselor Universiti Perubatan Sains Masterskill, Profesor Proom Promwichit berkata, hanya 0.007 peratus risiko bagi penggunanya dan setakat hari ini belum ada kes kemalangan reaktor tenaga nuklear yang memberi kesan besar kepada tamadun manusia kecuali ia berlaku akibat daripada kecuaian manusia sendiri.

Beliau berpendapat bahawa cadangan yang dibuat oleh kerajaan untuk menjadikan sumber tenaga nuklear sebagai sumber alternatif bagi penjanaan tenaga elektik pada masa hadapan adalah cadangan yang bijak dan banyak mendatangkan manfaat kepada negara.

"Dari segi kepakaran sumber manusia kita tidak mempunyai banyak masalah dalam hal ini kerana kita mempunyai rakyat yang mempunyai kepakaran tersebut namun kemungkinan besar kita mempunyai masalah untuk mencari lokasi yang sesuai untuk bina reaktor kecil," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

KAH KAH KAH..

woit… INI KANG KONG SIAM DARI MANA PULAK NI…. kah kah kah..

kah kah kah… KAKI BODEK MANA PULAK NI…. kah kah kah…

kah kah kah… SETAKAT KANG KONG DARI UKM…. MANA ADA STANDARD….. kah kah kah..

kah kah kah…. STUDENT MOYOK…. PENSYARAH LAGI MOYOK… kah kah kah…

kah kah kah... UKM = UNIVERSITI KELUARGA MOYOK... kah kah kah

woit… KANG KONG SIAM PULAK DI GUNAKAN UNTUK TIPU ORANG MELAYU…. kah kah kah…

woit… PANGGIL LAH MAT SALEH…. MELAYU LEBIH SENANG DI TIPU OLEH MAT SALEH…. kah kah kah..

woit… ORANG MELAYU PUN TAK TAHU TENTANG SELLAFEILD…kah kah kah kah..

woit… ORANG MELAYU TAK TAHU PUN TENTANG THREE MILES ISLAND… kah kah kah..

nota:
orang melayu pun tak tahu
najib telah kena pau oleh peranchis
itu pasal akan beli loji nuklear second hand dari sana
kah k
ah kah

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

"...namun kemungkinan besar kita mempunyai masalah untuk mencari lokasi yang sesuai untuk bina reaktor kecil," katanya...

oh ye ke? ada masalah jugak rupa2nya? jadi apakah penyebab pada masalah ini, wahai tuan perfeser? tolooong lah huraikan dengan lebih lanjut secara terperinci, kami rakyat 1malaysia ni dah ditetapkan dek pm supaya didulukan dapat informasi lengkap dan benar... jangan bagu kami ayat tergantung macam kantung testis kamu tu!

shahmetal berkata...

aku suka baca tulisan ko tntang loji nuklear.

bagi aku, mmg benar spt dilapor metro, sellafield, three miles island, chernobyl, hampir semuanya disebabkan kecuaian manusia.

akan tetapi, bahaya ttp bahaya. memang jika dirancang dengan baik, musibah boleh dielak.

tapi adakah malaysia sebuah negara yg boleh merancang dengan baik? sedangkan kuasa2 besar yg lain pon gagal? kat mana dorang nak letak loji kat malaysia yg kecik ni? silap2 boleh lenyap bumi malaysia ni.

tapi, sumber tenaga alternatif ape yg kita ada utk jamin masa depan negara kita? kerajaan terdesak sebenarnya. sama2lah kita fikir dilema ni.

Tanpa Nama berkata...

ini mana mari??? kandang mana ia terlepas
mahu tipu 1 malaysia ke atau mahu tipu 1 ukm ke???? apa bagus? apa baik? mahu bunuh rakyat keeeee???????