Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 28 Julai 2010

FUCK FACE TAK FAHAM





YOU FUCK FACE - NOW ! YOU PLAYING MY FUCKING GAME




TPM: HANYA SPR TENTUKAN PILIHAN RAYA BERASINGAN - mkini

Hanya Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mempunyai kuasa untuk menentukan sama ada pilihan raya umum diadakan serentak di seluruh negara atau berasingan bagi negeri-negeri yang di bawah pentadbiran pakatan pembangkang, kata Muhyiddin Yassin.

Menurut beliau, terpulang kepada SPR untuk membuat keputusan mengenai perkara tersebut berdasarkan keadaan kewangannya.

"Sama ada SPR beranggapan untuk mengadakan pilihan raya secara berasingan lebih baik atau tidak sesuai dengan keadaan kewangannya, terpulang kepada mereka.

"Bukan kita (kerajaan) yang tentukan perkara ini secara mutlak. Soal berkaitan pilihan raya terserah kepada SPR," katanya.

KAH KAH KAH…

woit… INI BETUL BETUL OTAK TAK ADA UDARA… kah kah kah..

woit…. SPR ITU… TUGAS MENJALANKAN PILIHANRAYA… kah kah kah..

woit… PARLIMEN DI BUBAR OLEH PARTI YANG MEMERENTAH…. kah kah kah…

kah kah kah….APABILA SPR TELAH DI BERITAHU… SPR TETAPKAN TARIKH…kah kah kah..

woit… DUN… DI BUBAR OLEH PARTI YANG MEMERINTAH…. kah kah kah…

kah kah kah… APABILA SPR DI BERITAHU…. SPR AKAN TETAPKAN TARIKH… kah kah kah…

woit… DI PARLIMEN PARTI YG MEMERINTAH DI KETUAI OLEH PM… kah kah kah..

woit… DI DUN PARTI YG MEMERINTAH DI KETUAI OLEH MB… kah kah kah..

kah kah kah… PM DAN MB AKAN PERGI JUMPA RAJA ATAU GABENOR BERITAHU PARLIMEN DAN DUN TELAH BUBAR… kah kah kah..

woit… TAK FAHAM…. NAK ROBEERT DE NIRO CAKAP…. kah kah kah..

kah kah kah… YOU FUCK FACE… NOW YOU FUCKING PLAY MY FUCKING GAME… kah kah kah…

11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Bro TT

aku jadi tak faham bila kenyataan ini dikeluarkan oleh TPM.

Yang aku tak faham mengapa TPM keluarkan kenyataan macam ni.

Samada jam 12 tengahhari hari ini aku terus faham atau selamanya aku terus tak faham mengapa TPM keluarkan kenyataan ini dan mengapa kenyataan ini dikeluarkan oleh TPM.

Aku rasa TT kena fahamkan aku macammana nak faham dengan fahaman kenyataan TPM ni.

aduss....

Tanpa Nama berkata...

macam mana mangkuk ayun ni boleh jadi menteri ?

Tanpa Nama berkata...

ye isham, carot dy lg carot...hahaaaa
patut panggil muhiddinfuck...
baru kene dgn kehenseman dy

zaxx berkata...

Bodo ke haper muyiddin nie..??

Dia TPM takkan dia tatau apa authoriti2 sebenar agensi macam SPRM tu..

Memalukan sunggoh!

Tanpa Nama berkata...

Alahai... Muhyiddin dengan Abdul Aziz ni sama jek, dua ekor ni memang bodoh dan tak abis sekolah...

Tanpa Nama berkata...

Do have to put into your mounth reasons "tak ada duit" for the EC to chew in order not have seperate elections?????.. kan tu nampak sebagai satu arahan.... suruhanjaya bebas kepala hatok..pi lah mahyuddin.....engkau orang ni semua sama.....

Tanpa Nama berkata...

Tapi Tuan-Tuan dan Puan-Puan kena ingat kenapa TPM keluarkan kenyataan sebegitu?

Sebabnya:

Pertama-tamanya: MALAYSIA BOLEYYYYYY
Kedua-duanya: BOLEYYYYY MALANG SIA
Ketiga-tiganya: TIADA YANG TAK BOLEH MELAINKAN BOLEH-BOLEH BELAKA

Inilah Realiti MALAYSIAKU TERCINTA
Ditadbir urus oleh penyamun dan pengkianat bangsa yang bertauhidkan KUASA untuk kepentingan diri dan suku sakatnya

Tanpa Nama berkata...

Ke mana pergi subsidi kami?
Dr Mohd Asri Zainul Abidin Jul 20, 10 12:24pm

kalian rampas subsidi kami, entah ke mana dibawa lari
kalian beritahu, wang mesti dicatu, kita menuju maju...
kalian kata: jika tidak, semua menderita, habis harta negara...
kalian berbahasa: bukan barang naik harga, cuma subsidi turun sahaja...

kami orang desa, mungkin tidak pandai kira berjuta-juta...
kami orang kecil kota, mungkin tiada sedemikian harta...
jika kalian tipu sebegitu, biasanya kami diam selalu...
tapi dapatkah kami dibohongi, tentang suapan saban hari?

apalah yang dapat diberitahu anak ke sekolah?
papa semakin parah? wang semakin lelah?
jika semalam berlauk, hari cuma berkuah...
kerana kerajaan kita sedang susah?
maka subsidi kita terpaksa diserah...
jika semalam kau makan sepinggan, hari ini saparuh
kerana barang makin angkuh, wang papa makin rapuh...
apa yang dapat dibisik pada anak berkopiah ke madrasah?
makananmu sayang, sebahagiannya sudah hilang...
jika mereka bertanya siapa yang bawa lari
kepada siapa patut kami tuding jari?
janganlah nanti mereka membenci pertiwi...
akibat pencuri harta bumi rakyat marhaen ini..
atau kami jadi insan curang...
kami beritahu; cuma subsidi sahaja yang kurang?
tiada apa yang hilang, nanti akan datang wang melayang...

dengar sini wahai yang tidak memijak bumi!
pernahkah kalian mengintipi kehidupan kami...
pernahkah kalian ngerti makna derita dan susah hati...
kami yang semput bagai melukut di kota kedekut
kami yang bekerja hingga senja di desa yang makin terseksa
bertarung nyawa dan masa, menghitung setiap belanja

pernahkah kau merasa?
rumah bocor yang lanjut usia...
baju dan kasut anak yang koyak
tinggal dalam rumah yang berasak-asak
siang kami sebak, malam kami sesak...

sedangkan kalian manusia angkasa...
istana permata dibina, kereta berjuta dirasa...
elaun di serata, dari isteri sehingga seluruh keluarga...
hidangan istimewa, konon meraya kemakmuran negara...

tapi kami masih di sini..di teratak ini...
dengan lauk semalam..
dengan hidangan yang tidak bertalam...
dengan rumah yang suram...
dengan wang yang hampir padam...

tiada istana lawa...tiada kereta berharga...
tiada layanan diraja..tiada baju bergaya
tiada kediaman menteri...tiada hidangan vip...
tiada persen di sana-sini...tiada bahagian anak dan bini...

tiba-tiba kalian kata: kamilah beban negara...
aduhai celaka bahasa yang kalian guna...
kalian yang belasah, kami yang bersalah...
kalian buat untung, hutang kami tanggung...
kalian mewah melimpah, kami susah parah
kalian hilangkan wang, poket kami yang terbang...
kalian bina istana, rumah kami jadi mangsa...
kalian makan isi, kami dijadikan abdi...

lantas, kalian rampas lagi subsidi...
ke mana wang itu pergi nanti?
jika kalian berhati suci, wajib mengganti buat kami...
jika tidak pun buat gula konon merbahaya
mengapa tidak beras diturun harga?
jika tidak untuk minyak kereta...
mengapa tambang tidak potong sahaja...
tapi entah berapa kali janji...
konon: nanti kami ganti, kami ganti, kami ganti...
hari demi hari, ceritanya pun tidak berbunyi lagi...
kami terus termanggu di sini...
kalian juga yang nikmati...
kami hanya menggigit jari...

kembalikanlah kepada kami harta negara...
jangan hanya kalian sahaja yang merasa...

Tanpa Nama berkata...

salam,

FUCK UMNGOK UP SIDE DOWN, PORT STARBOARD, AFT FORWARD...

P/S - tanya lebao google apa itu PORT STARBOARD, AFT FORWARD

digger berkata...

oh, ni planning awal nak buat PRU asing2 la ni...
supaya pengundi hantu secara besar2an dpt dihantar ke negeri2 pakatan rakyat...


*kwn2 sume, jgn lupa klik nufnang TT...*

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama 2010 Julai 28 01:50;

untuk faham apa isi yang nak difahamkan oleh muhidin bagi pemahaman rakyat supaya benar2 paham setiap intipati kefahaman dalam usaha kamu memahami segala langkah kerajaan untuk memahamkan semua rakyat yang tak faham,
maka kamu janganlah salahfaham!

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)
twitter: averagejoeMY