Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 28 Julai 2010

ZZZZZZZZZZ RESMIKAN PEMBUKAAN KEDAI BATIK




KEDAI BATIK YANG BARU DI RESMIKAN OLEH ZZZZZ




ABDULLAH GESA PIHAK BERKUASA SELESAI SEGERA ISU PASIR – berita hairan

Abdullah Ahmad Badawi hari ini meluahkan rasa kecewa kerana tidak ada sebarang tindakan diambil bagi menyelesaikan isu perlombongan pasir di Selangor.

Bekas Perdana Menteri itu berkata, pihak berkuasa yang berkenaan sewajarnya bertindak dan mengambil langkah perlu bagi menyelesaikan segera isu berkenaan.

Pihak penguatkuasa patut menghentikannya. Terdapat banyak lori yang diletak sepanjang tepi jalan dan mereka (pihak penguatkuasa) boleh memberhentikan lori-lori ini dan bertanya kepada mereka di mana mereka ambil pasir.

"Daripada situ mereka boleh tahu dan ambil tindakan sewajarnya," katanya semasa menyampaikan ucaptama di seminar mengenai alam sekitar di sini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… SIAPA TULIS UCAPAN ZZZZZ INI ?... kah kah kah..

kah kah kah…. ZZZZZZZ INI TAHU KAH DI MANA SELANGOR?..... kah kah kah….

kah kah kah….. NANTI ZZZZZZ NI TANYA…. PASIR ITU NAK BUAT APA?..... kah kah kah….

woit…. TUKANG TULIS UCAPAN…. TOLONG LAAA SIKIT….. kah kah kah…

woit…. JANGAN TULIS PEKARA YANG SUSAH SUSAH… kah kah kah..

nota:
sila ikut contoh ucapan yang patut ditulis untuk zzzzz:

saya suka hati. saya gembira kerana di jemput ke sini.
saya senang hati. orang ramai juga suka hati. naik basikal
berhati hati. memandu berhati hati. jangan langgar lori nanti
mati. bila mati keluarga susah hati.

ekonomi kita baik. orang berniaga suka hati. orang di kampong
turut sama gembira bila ekonomi kita baik. jean dan saya juga gembira.

pakailah baju batik kerana zzzzzzzzzzzzzzzzz

( tak sempat abis sudah zzzz. jangan buat ucapan panjang- panjang)

saya suka hati. saya dan jean gembira kerana dijemput ke sini.
dengan ini saya resmikan kedai batik ini. belilah batik
jawa untuk kukuh kan ekonomi negara kita. merdeka ! kah kah kah.’


5 ulasan:

Khun Pana aka johanssm berkata...

Masa Mat Ngantok jadi PM , jawaban dia kepada soalan ialah ..

" Saya Tak Tahu " ..
" Saya belom bacha laporan"..
" I have to check".. dan
" I akan tanya menantu nanti "..

Tanpa Nama berkata...

Isham..Dolah ni produk Universiti Malaya kan... agaknya degree dia beli berapa kilo yer regenyer???

Nak salahkan Universiti, rasanya ramai produk UM bagus2 jugak.. abang gua 1953... haibat..buku penuh bilik, ada mini library kat rumah dia... hari2 rajin membaca, membaca dan membaca... banyak personal jurnal dia tulis, buat secara syok sendiri dan sudah 2-3 rak dia buat untuk tatapan kami adik beradik.. gua suspek abis walaupun dia banyak menyendiri dengan kerja2 ilmiahnya.. buku2 dia study kat UM dulu (zaman hang jugak la isham), majalah2 lama (mastika, dian dll) memang dasat kupasan idea2 mangkuk hayun time tu.... suspek abis...walaupun dikekang kerajaan, tapi masih ada ruang... tak macam majalah sekarang... genre membodek jer..

gua nak jadi haibat.. apply UM, tak dapat... marah sungguh gua.. tapi apply oversea, dapat pulak... standard UM dasat sangat kot... atau UPU time tu, tengah tido.. tapi UCAS rasa kesian kat gua... dia bagi markah kesian.. amik jugak... gamaknya UCAS pun ada quota bumiputera juga kot..kahkahkah...

tapi gua penin la standard UM nih... musykil betul .. tak mampu gua pikir guna kepala batu gua nih..

Tanpa Nama berkata...

Pak lah oiiii...

Hang baru bangkit dari tidoq ka?

Nak tumpang semangkuk
macam madey kutty ka?

Balik dakap bini la....

Mr.Apis berkata...

wakakakaka isham,ko mmg best!

Tanpa Nama berkata...

kahkahkahkahkahkahkahkah!!!
hadoilaaaa!!!
sungguh aku tidak percaya,
inikah jejaka yg suatu ketika dulu
pernah menjadi perdana menteri negaraku???
hadoiiiiiiii!!
apa punya nasib badan da!
bukan salah ibu mengandung aku jadi rakyat malaysia yg berperdana menterikan mamat nih!
itu teks ucapan dia??
itu teks ucapan dia dalam seminar??
itu teks ucapan dia dalam seminar alamsekitar??
itu teks ucapan dia dalam seminar sains alamsekitar????

"lori banyak berhenti tepi jalan. dalam lori mesti ada pemandu. atau pemandu lori berehat di luar di bawah pokok tepi lori yang diletak tepi jalan. atau pemandu lori berehat di warung dekat dengan lori yang diletak tepi jalan. pergilah tanya pemandu lori. pasir ni dari mana. kamu dari mana. pasir ni siapa punya. kamu anak siapa."

patutlah ilmu sains tak pesat berkembang dalam malaysia ni! lantik sorang jadi perdana menteri yang bagi ucapan macam ni dalam seminar ilmu sains; lantik lagi sorang jadi perdana menteri pulak put the blame on bahasa malaysia, kena belajar sains dalam bahasa inggeris baru pesat berkembang ilmu sains dalam negara!

jahanam negara, betul2 khinzir!

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)
twitter: averagejoeMY