Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 12 Julai 2010

INI DIA RATING KETUANAN MELAYU




SURUH PAKAI SARONG KOTE TAK NAK !




18 UNIVERSITI TERIMA PENARAFAN CEMERLANG
–melayau

Tujuh institusi pengajian tinggi awam dan 11 dari swasta menerima pengiktirafan cemerlang menerusi Sistem Penarafan Institusi Pengajian Tinggi (SETARA) 2009.

Mohamed Khaled Nordin ketika mengumumkan perkara itu berkata, IPT awam yang menerima pengiktirafan itu ialah Universiti Islam Antarabangsa, Universiti Kebangsaan Malaysia, Universiti Malaya, Universiti Putra Malaysia, Universiti Sains Malaysia, Universiti Teknologi Malaysia dan Universiti Teknolog Mara.

IPT swasta yang terpilih pula ialah Universiti Multimedia, Universiti Kuala Lumpur, Universiti Teknologi Petronas, Sunway Universiti Kolej dan Curtin Universiti Teknologi Kampus Sarawak.

Lain-lain, Monash Universiti Kampus Sunway, Taylor's Universiti Kolej, International Medical University, Swinburne Universiti Teknologi Kampus Sarawak, Universiti Nottingham Kampus Malaysia serta Management and Science Universiti.

Sebanyak 25 universiti dan kolej universiti iaitu 14 swasta dan 11 awam pula menduduki tahap sangat baik manakala empat kolej universiti swasta pula menduduki tahap baik, katanya kepada pemberita di sini hari ini.

"Bagaimanapun kali ini tiada universiti dan kolej universiti yang mencapai tahap terbilang," katanya. –

KAH KAH KAH…

woit… PADAN MUKA OXFORD…. kah kah kah…

woit… PADAN MUKA CAMBRIDGE… kah kah kah..

woit… PADAN MUKA HAVARD…. kah kah kah…

woit... PADAN MUKA YALE... kah kah kah

woit… PADAN MUKA TIMES EDUCATIONAL RATING …. kah kah kah..

woit… PADAN MUKA WORLD UNIVERSITIES RATING…. kah kah kah…

kah kah kah…. INI KETUANAN MELAYU PUNYA RATING SENDIRI…. kah kah kah..

kah kah kah…. LAGI TERRER…LAGI ORI….. kah kah kah…

kah kah kah…. KETUANAN MELAYU WORLD RATING UNIVDERSITIES : SETARA…kah kah kah

kaah kah kah… SETARA : SISTEM ENTOT TIPU AWANG DAN DARA…. kah kah kah

nota:
kalau macam ini kita
buat olympik dan bola piala dunia
sendiri lagi cun kah kah kah

15 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Ketuanan Melayu sudah bangkrap kerana buat penandaaras sendiri bagi memberi rangking atau tahap kualiti sendiri sebab itulah acuan sendiri Ketuanan Melayu, sempit, bobrok dan bahalol, akibatnya para graduan tak boleh fikir kritis, analitikal dan holistik, lebih buruk lagi tak mahir berkomunikasi cerdek mengenai isu sosial jauh sekali politik

MahadeyBersiong berkata...

kahkahkahkahkah kelaka2 oh Malaysia

Tanpa Nama berkata...

bila gagal dan terusmenerus gagal bersaing pada aras piawaian yang telah dicipta oleh oranglain, terutamanya yang diterimapakai masyarakat antarabangsa,
ciptalah piawaian dan penanda aras sendiri!
nah, barulah persaingan sengit semula!
ada mendokong tahap cemerlang,
ada menjuarai tahap gemilang,
ada dikira tahap terbilang...

tapi, sudah semestinya, ada juga yang memerhati semua adegan hero wayang cerekarama buatan tempatan syoq sendiri ini dengan rasa mual kerana kekosongan isipati lakunan mereka ini memang klakka-la!

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)

Tanpa Nama berkata...

Malaysia oh Tanah Airku

Lang berkata...

tt... ada satu unibersiti yg akan kekal dalam kedudukan terbilang ala-ala buku rekod mesia... tp unibersiti tu belum ditubuhkan la... bakal ditubuhkan jugak... tunggu fulus je ni... lambat sangat fulus dr duit saman ni masuk...

unibersiti tu namanya U1m

Tanpa Nama berkata...

jadi...

apa cadangan encik KAH KAH KAH? Rasanya ni kot melayu yang jenis cakap "Jarum pun tak pandai nak buat..inikan nak tentang inggeris".

Sekurang-kurangnya ada la usaha jugak.Penarafan luar negara tu pun bukan betul.Ko ni le jenis bangsa yang kagum dengan orang lain,tapi bila bangsa sendiri nak buat perubahan,kutuk macam-macam.

Apadahal,dah jenis pembangkang.Bangkang selagi boleh.Ye dak? Apadahal...ada nik ajis boleh buat fatwa..ada peguam cacat...ada khalifah..hehee...lengkap lah.

Setakat komen KAH KAH KAH sambil tutuh betina boleh la.

KAN?

Oh..adakah betina tu isteri anda?

humm..wondering.

publish la kalau berani.keh keh keh..


ops..silap.

KAH KAH KAH KAH..


HA..Baru betul.

umar al khattab berkata...

...
syok sendiri.
bikin malu saja. tebal muka "ahh lantaklah apa orang nak kata"

jaguh kampung. bongkak & sombong dalam kelompok sendiri. walhal tanpa sedar masih dibawah tempurung
kah kah kah kah kah

itulah melayu haprak. tak dapat yakinkan dunia, tipu bangsa sendiri. umpama jepun, -mewujudkan banyak jawatan-jawatan dikilang-kilang perindustrian

- agar melayu merasa "wahhh tingginya pangkat aku"

padahal seumur hidup kerja pencacai
kah kah kah ketawalah diatas nasibmu melayu,

Tanpa Nama berkata...

Hahaha UKM Fakulti Pendidikan, buat kursus pascasarjana banyak yang kelam-kabut.Buat adhoc...perancangan,notis...selalu kelam-kabut.Macam mana kata cemerlang ni....DEKAN, NAIB Canselor sila jawab..jawsab...pooraaahhh..ramai kangkung....budak berhingus jadi pensyarah pun asyik singkap buku aje...tak yakin...amende..niiii

Tanpa Nama berkata...

Setuju dengan TT... Amerika tu buat World Series la, pada hal dia orang je yang main. Kita buat World Cup bola, jemputan. Jemput kelab-kelab yang tak kuat kat Perak ke, Melaka ke. Pas tu masukkan Team Malaysia Veteran, Team Malaysia 25-30, Team Malaysia Under 25, Team Malaysia Under 18, dan Team Malaysia Under 15. Tengok sapa World Champ. Pastikan setiap penonton dibekalkan nasi bungkus dan air mineral, dan tak lupa vuvuzelas. Barulah World...

TEKONG DARAT berkata...

tanpa nama lembab 2010 Julai 12 17:18...
nak tau cara ke?...
cara dia ialah, tukar kerajaan laa..baru laa takde ketua cawangan umno atau ketua bahagia jadi naib canselor univ...
nak betulkan pucuk, akar mesti laa cantik...
kalau akar dah busuk, buang, tukar laa pokok baru...

Tanpa Nama berkata...

Nak citer pasal universiti....kau sendiri belajar universiti tak abis kah..kah...Nak komen macam babun...kah kah kah...

momo sisso berkata...

aku tak penah komen.. tp aku rasa nk komen..
ni la mentaliti apco.. nk kritik org pun tak reti..
kritik org cacat etc

lumpuh tu saket.. kepala otak dia tak saket..

ini saket tak tau malu mcmana.. dh org tak mau ckp owhh itu hnyalah persepsi.. kita perlu bijak mgurus persepsi.. persepsi itu persepsi salah..

kritik kerja la woi.. kritik peribadi yg bttentangan dgn ideologi yg kunun di dokong tu.. jgn bila turn org kita buat.. turn sndri pakat salahkan persepsi.. igt pepsi kaaa

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama @ 2010 Julai 12 17:18 ni memang betulla Melayu 'Katak di bawah tempurung'... Nenek moyang dah sebut peribahasa ni sejak Zaman Kesultanan Melayu Melaka lagi.. tujuan supaya umat Melayu supaya berubah dengan bercampur gaul dengan masyarakat global dan bersaing secara sihat.. pengiktirafan perlu lah datang daripada orang lain bukan syok sendiri.. ini la 'Angkat kote masuk kondom sendiri'.. perubahan? perubahan kearah kebaikan memang disokong.. tapi UMNgOk dan konco-2 nya berubah mahu rakyat berubah jadi dungu, bodoh, bangang.. contoh satu cukupla.. penghapusan dasar pendidikan tulisan jawi oleh orang-2 UMNgok...

Tanpa Nama berkata...

kalo gitu aku cadangkan liga malaysia ditukar menjadi world cup 2010 la... baru besh...

mesti selangor ajer asyik jadi juara piala dunia... tambah2 pulak kasi RTM punyer pengacara Jasni Shafei Lembab dan Hasbullah Ali jadi kometator... semua pasukan2 piala dunia lain bungkus awal2 lagi...

alahai, mentaliti JSL (Jasni Shafei Lembab) betul...

Tanpa Nama berkata...

wat world cup sendiri,kah kah kah
nti yg main johor fc,melaka (negei2 be end la),negeri2 pembakang msti xlyk masuk xde penarfan setara,kah kah kak,referi msti zoo nordin..getik2