Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 21 Julai 2010

JANGAN HINA JAGUH KAMPONG !





JAGUH KAMPONG MELAWAN WALL STREET JOURNAL




BEKAS DUTA : ANWAR AKAN TERUS DIHUMBAN KE PENJARA - mkini

Sekiranya Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim dijatuhkan hukuman bersalah atas tuduhan meliwat, adakah beliau akan dinafikan peluang ikat jamin dan terus dihumban ke penjara?

Senario itu dikemukakan oleh bekas duta Amerika Syarikat ke Malaysia, John R Malott, melalui rencana pengarangnya yang disiarkan di The Wall Street Journal - akhbar yang paling tinggi edarannya di Amerika, semalam.

"Ketika melawat Malaysia bulan lau, adalah jelas bukan sahaja bagi Anwar tetapi juga pemerhati lain bahawa mereka menjangkakan keputusan bersalah pada Ogos nanti,” tulis Malott.

"Persoalannya sama ada dia akan bebas dengan ikat jamin semasa rayuannya atau terus dihumban ke penjara.”


IBRAHIM : MALOTT TOLOL, PERKASA BUKAN MILITANT - minsider

Ibrahim Ali menyifatkan kenyataan bekas duta Amerika ke Malaysia John R. Malott bahawa pertubuhan itu sebuah kumpulan militan dalam rencana di akhbar The Wall Street Journal, sebagai satu “tuduhan liar yang tidak bertanggungjawab.”

“Saya anggap dia (Malott) tolol. Tulisan itu tidak betul dan dia seorang bekas diplomat yang berani membuat tuduhan yang tidak bertanggungjawab. Dia (Malott) gila mengatakan Perkasa adalah kumpulan militan,” katanya kepada Bernama hari ini.

Beliau diminta mengulas rencana Malott berjudul “What Anwar’s Trial Means For Malaysia” di muka surat 15 akhbar itu, yang antara lain menyatakan “Satu kumpulan militan baru dikenali sebagai Perkasa, yang mendakwa bahawa hak orang Melayu sedang terancam oleh golongan minoriti China dan India, mendapat sokongan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dan anggota parti pemerintah yang lain.”

Ibrahim, berang dengan tuduhan itu, menegaskan bahawa Perkasa merupakan pertubuhan sah bagi membela bangsa Melayu dan bukan militan yang menggunakan senjata dalam perjuangannya.
.KAH KAH KAH…

kah kah kah… INI HEBAT… JAGUH KAMPONG SUDAH KELUAR DARI KAMPONG…kah kah kah..

woit… BETUL INI… MEMANG MAT SALEH INI KURANG AJAR…. kah kah kah..

kah kah kah…. CAMPUR TANGAN DAN KAKI HAL MALAYSIA…kah kah kah..

woit… JAWAB LAA .. TALIPON KETUA PENGARANG THE WALL STREET JOIRNAL…kah kah kah..

kah kah kah… MAKI HAMUN MEREKA…TULIS SURAT PADA KETUA PENGARANG…. kah kah kah..

woit….KALAU TAK TAHU TULIS MINTA TOLONG PADA MAT TAIB….. kah kah kah…

nota:
ibrahim ali talipon ketua editor the wall stret journal
ibrahim ali maki hamun mat saleh ini.
padan muka mat saleh ini.

nak tahu apa mat saleh ini jawab:


mi no spik kelatee koh koh koh

10 ulasan:

Suku Samdol berkata...

tengok jaguh kampung nih ckp tergagap2 lam inglis semalam mcm sial ajer.
Jaguh Kampung tak tahu maksud Militant.
Ini Pakcik Wiki ckp:
Militant, as a noun, is used as a term for warriors who do not belong to an established government military organization. It can also be used as a euphemism for the word terrorist.[1] (For more on this, see mass media usage below.) In general usage, a militant person is a confrontational person, regardless of the use of physical violence or pacifistic methods. A militant can, but not necessarily, engage in violence as part of a claimed struggle against oppression. Militant can refer to an individual or to groups displaying the aggressive behavior or attitudes. (However, Merriam-Webster does not recognize the use of militant as a noun. It defines it only as a word which functions to describe an attitude, not the person or party exhibiting such attitude. See the adjective usage for more.)

Tanpa Nama berkata...

Hah apa lagi sue lah... ada berani????

Tanpa Nama berkata...

Kerajaan Malaysia akan tarik permit Wall Street Journal!

Ibrahim Ali akan telefon ketua pengarang Wall Street Journal dan berkata: 'Don't talk shit!'

p/s: Baru pencacai UMNO-APCO tau bagaimana rasanya kena fitnah sbg militan. Selama ni asyik kutuk PAS militan je. Rupa-rupanya depa sendiri yg militan/racist/terrorist.

Tanpa Nama berkata...

Tu yg julang keris dan cakap 'sy akan basahkan keris ini dgn darah cina' bukan mengangkat senjata ke?

Tanpa Nama berkata...

Nak tahu Katak jaguh kampung yang hebat tunggu apabila Raja Nazri berani tegur perjuangan songsannya, kala itu dia berani tak balas tarik balik darah rajanya atau suruh Nazrin pencen daripada membuat saranan/pendapat menegur kebobrokan kepimpinan negara. Katak ni tak tahu berhujah, kalu kena tempelak sikit diminta orang itu letak jawatan, apa punya wacana dah, orang kampung yang kena terpasung! Mintalah editor Wall Street letak jawatan sedangkan Katak bagaikan kucing kurap dalam bidang berhujah mempertahankan Ketuanan Melayu/UMNO daripada Ketuanan Rakyak

umar al khattab berkata...

"mi no spik kelatee koh koh koh"

...woit...TT.. ----ini sudah jadi lawak terbaieekkkk

apek senario tak boleh cari makan ..woit.....!!!

kah kah kah ini sudah jadi

LAWAK PETANG RABU woitttt....!

kah kah kah terima kasih TT kau telah menceriakan petang 1malaya kami pun tak mengantuk buat kerja keh keh keh

Tanpa Nama berkata...

PAS bukan tak mau perpaduan, tetapi bukan dengan munafik macam UMNO yang perlu kita banteras, sebagai satu kewajipan kita.

Jangan lupa UMNO yang buang PAS dari BN dahulu. UMNO cuma nak berpadu bila rasa kuasa nak hilang.

Tiada keikhlasan.

Selagi Melayu dipisahkan oleh UMNO dan PR, selagi itu perpaduan tidak ada. Perbezaan politik adalah sesuatu yang bermenafaat.

Kalau nak sangat bersatu, bubarkan UMNO, sebab UMNO parti yang jauh lebih muda dari PAS.

UMNO Baru ini ditubuhkan tahun 1990'an. PAS tahun 1050'an dah wujud.

Pencacai setuju?

atau Pencacai tidak arif mengenai sejarah dan politik negara, dan cakap semberono sahaja?

Tanpa Nama berkata...

ibelahim apa mau tunggu, kasi PERKOSA itu kwailoh laa, lu cakap apa itu lu gedebe maa...pakai itu kelis tunjuk sama olang..sikalang balu itu kwailoh tulis lalam lia punya paper...lu sulah tone down cakap..itu kelis mana pegi...sulah lembek masuk lalam seluar ka..gedebe sulah jali gedebuk ka..haiya belahim lu manyak sueyyy la

Tanpa Nama berkata...

warning 48 jam takdak???

wakakakakaka

melayu celup berkata...

koh koh koh kelako betul laa tengok jaguh kampung nak tibai ketua pengarang Wall Street Jurnal... ini biki lawak antarabangsa 2010, brul2 betul kelaka aku tengok jaguh kampung membidas tuduhan orang ah seng heh heh heh Hidup Rakyat !!!