Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 22 Julai 2010

SENYUM HARI KHAMIS



MARI BELAJAR BAHASA KEBANGSAAN - MARI AMALKAN RAMAI RAMAI




nota:
perkataan hari ini ialah selaras

isteri i semenjak pulang dari paris
ini sudah tak selaras lagi
lama i tunggu tak selaras selaras
geram rasanya patut lah badan i selaras
hinngga tak boleh kontrol kah kah kah

14 ulasan:

mosabit berkata...

i pun dah tak selera nak selaras bini i lagi....

bila pistol i ni selaras..ke mana arah nak i tembakkan nya?...water money dah sampai ke otak ni....tolonglah woiii...

kah kah kah kah kah kah ....

Tanpa Nama berkata...

TT,
1.Jika anda selaras saya Saya akan seleraskan anda.

2. Semalam saya jumpa bomoh batin.Dia telah selaraskan kotel saya yang bengkok.

3. mahataik telah selaraskan mamak mamak melalui UMNO dan kini menjadi melayou.
_____

Semua Penganut Islam harus diselaraskan menjadi Melayu.
Penganut Islam harus diselaraskan menjadi pengamal Islam.

Razak berkata...

selaraskan mata jgn juling
selaraskan mulut jgn menipu
selaraskan poket jgn terkedu
selaraskan kote jgn tergelincir?...
Kah.. Kah.. Kah..

Tanpa Nama berkata...

HAIH...

ISA SAMAD NIE TAK JAGA KAWASAN KE? AL MAKLUMLAH DAPAT BINI BARU..

DIA DOK LARAS 'BARANG' DIA KOT...HEHEHEHEHE

LUKUT: Workers at Siliau Estate, near here, are angry with the Barisan Nasional for being fork-tongued in its pledges.

During the Bagan Pinang by-election last year, the BN government had promised to build as many as 150 low-cost houses under its Hardcore Poor Development Project (PPRT).

The houses were to be sold to the estate workers.

Tanpa Nama berkata...

Selaras????cilanat ado le...aku terbaca kulit buku babun gambar altantunya( suspen jer) tapi cerita haprak pengalaman 30 tahun di London konon nak stori le dlm buku tu( aku tak beli pon buku tu baca dlm kedai tu jer rugi beli buku nih hampehhh)...adooii sedihnya ulang taun Buddha sambut di brickfields tiap2 tahun apo dah jadi budak kolopilah ni..citer ringan yer...sek bebas ngaku tak kawin tapi kelope selalu kono asah..fikiran kolonial semua value di London macam nampak gah...piii raaah!!!!buku ni batul2 macam cilanat...nak tau sejarah namo Kelopilah tungguuuuu hehehe...apo kono kau jang....

umar al khattab berkata...

"Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dilaporkan telah menyoal-siasat seorang usahawan negara ini berhubung komisyen RM11.3 juta yang diterimanya daripada dua firma Australia sebagai usahanya membantu mereka memenangi kontrak bagi mencetak dan membekalkan wang negara" - mkini 22julai 2010

...pokcik TT, aku minta pokcik bongkarkan berita ini hingga ke lubang cacing,,, ha ha ha

kah kah kah umno sudah ketaq lutut woittt!!!

Tanpa Nama berkata...

5 in 1 = selaras. Pas ni,10 in 1 = 2 laras. Tunggu...

Tanpa Nama berkata...

Alamak Tanpa Nama@2010 Julai 22 12:33 kau ni mengata orang je tau... kau tu buku tulisan sendiri pun tak de... kau ni pandai membaca ke? sekolah kat mana ni? Kalau sekolah darjah 3 suku pun tak abis... toksah la nak mengata orang... yang kau tau kelope, cilanat, kelope, cilanat, cilanat, kelope... Ape punya manusia la kau ni... 1st time jumpa manusia macam kau ni... kau ni betul ke manusia? tak pun orang utan.. taksub ya amat dengan kelope dan cilanat...

ha ha ha berkata...

Ha ha ha..

Isham..Babun UMNO yang dok Jemapoh dah ada balik..bilo laei nak ghontak dongan guni gulo...ha ha ha.

Tanpa Nama berkata...

sketsa petang kamis

mak:"aiman tolong pegi kedai beli gula"

aiman:"ok mak"

mak:"aiman pegi NAIK basikal ye,cepat sikit balik"

aiman:"tak boleh SELARAS basikal la mak,basikal dah rosak"

mak:"ape kao meraban ni aiman?mak suh ko NAIK basikal,bukan suh SELARAS kan basikal"

aiman:"laa..sama la tu mak"

mak:"kepala bana kau sama..
sape ajar kau ni?.."

aiman:"najib"

mak:"(owh,patutlah anak aku fail exam B.MELAYU,nampaknye makin ramailah anak2 melayu jadi bodoh sebab camni rupenye)"

aiman:"ok mak,aiman g jalan kaki je lah..owh...mak bagi duit tak cukup lah..gula kan dah SELARAS jugak sekarang nih,jangan kan gula,minyak pun dah SELARAS mak..."

mak:"kepala bana byk cantik kau punye bahasa...dah pegi cepat kang tak pasal2 aku sebat ngan SELARAS bulu ayam ni kang...."

aiman "baik mak..."

pak leman berkata...

Yg penting dua nasarudin dah diselaraskan.

Yg penting anwar dah tak selaras dgn pas.

Yg penting karpal makin tak selaras dgn anwar.

Yg penting mahfuz ada hati nak selaraskan hasan ali.

Yg penting hj hadi dgn harun din baik punya selaras.

Yg penting nik aziz tetap minta selaraskan royalti minyak...itu saja yg dia nak selaraskan.

Yg penting zul nordin, zahrin & ezam tgh membetulkan laras skrg...

Yg paling penting Dap akan berterabur gigi bila belaras-laras lg akan diselaraskan..kah kah

Lang berkata...

1. hujan turun selama tiga jam di tmn sentosa.. paras air telah selaras mencecah 3 meter.

2. Angkasawan muda dari mesia akan menyertai kumpulan angkasawan perancis untuk meneroka planet marikh. Mereka akan meselarasi kapal angkasa sartan1 untuk ke planet tersebut.

3. Ketua pelajar itu mekan bendera jalur gemilang semasa perhimpunan pagi.

4. Harga pasaran saham hari ini sangat agresif. Harga saham turun selaras ini berlanjutan sehingga ke sesi petang.

p/s: perkataan naik bakal pupus dari kamus dewan... marilah kita bersama2 berjuang untuk mendaftarkan perkataan ini sebagai perkataan yang diberi perlindungan dari kepupusan. mcm spesis haiwan da....

Tanpa Nama berkata...

UMMNO NAK SELARAS PAS KAHKAHKAH..Cakap ahli2 politik UMMNO
boleh dengar tapi perangai
tak boleh ikut. Cakap ahli
politik ummno mesti
menipu...kalau tak tipu bukan
cakap politik. Menipu cara
hidup politik UMMNO
UMMNO PENIPU dulu, kini dan
sampai mampus menipu.

Gontel

Tanpa Nama berkata...

hahak..babun kelope cilanat umno ni ade lagi?
kata malas beli buku hampeh, tapi sanggup baca sampai habis,memang babun kelope cilanat umno la
kata cite hampeh tapi siap bole ulas lagi buku isham, cilanat lu babun umno kelope
babun cilanat umno kelope? kah..kah..kah..klakka-la.blogspot.com