Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 23 September 2010

KESAH BEROK




BEROK TAK FAHAM - DI LONDON SEMUA BANGUNAN TUA DI JAGA




EYE ON MALAYSIA JADI GAJAH PUTIH - melayau

Orang ramai mahu kerajaan negeri bertegas dengan syarikat pemilik Eye On Malaysia bagi mempercepatkan rundingan mengeluarkan buaian gergasi itu yang terbiar tanpa operasi sejak tujuh bulan lalu.

Rata-rata mereka berpendapat, buaian roda gergasi itu kini bukan sahaja menjejaskan sektor pelancongan negeri, malah menyakitkan mata memandang apabila melihat persekitarannya tidak dijaga rapi.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH



woit… BEROK MELIHAT…. BEROK MENIRU…. kah kah kah..

kah kah kah... BEROK TERNAMPAK... BEROK MENGIKUT... kah kah kah.

kah kah kah… BEROK MELIHAT DI LONDON ADA…. kah kah kah..

kah kah kah…. BEROK PUN MAHU DI KL ADA…. kah kah kah..

kah kah kah…. TAPI BEROK TAK SEKOLAH…. kah kah kah..

kah kah kah….. BEROK TAK TAHU DI LONDON ADA PANORAMA…. kah kah kah..

kah kah kah…. DI KUALA LUMPUR ADA TIEU NAMA … kah kah kah

kah kah kah.... BEROK MELIHAT DI LONDON ADA RODA BERPuSING PUSING... kah kah kah..

kah kah kah.... DI KUALA LUMPUR HNAYA ADA TIEU NA SENG.... kah kah kah

nota:
berok tak faham nilai bangunan lama
di london semua bangunan lama memiliki
sejarah.

di kuala lumpur semua di jual pada cukong
kah kah kah


18 ulasan:

aziz jembal berkata...

Memang bodoh betullah berok tu..sebijik mcm puak pas yg pegi mentekedarah 400 ribu tu

Pak Oncu berkata...

Beruk see Beruk do !!!!!!!!! ahhahahahah

opisboi berkata...

aziz jembal memang beruk....mcm beruk...mcm beruk...mcm beruk..eehhh aziz jembal beruklah lu nie

bila melayu ni nak bijak... berkata...

Aziz jembal ni lagi beruk kah kah kah

400 ribu dia tengok...billion-billion ilang dia tak nampak.

Memang sah dia naik eye on Malaysia yang penuh pemandangan teiu nia ma kah kah kah...

Tak habis2 melayu ni baghal kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Aziz - Ape kehal awok nih? Nak kutuk pun biarlah fakta betui tuih

cicit ngah layor berkata...

Beghok ni padai silambam,sampaikan tuan dier pun tak dpt kawai.Ater,baghu nak diikat tali ditengkoknyer,diselambamnyer tuannyer tu.Kesudahannyer,"ikut suke kamu ler"kater tuannyer.Memeng susah duduk dgn beghok yg pandai becakap ni.

rattlehead berkata...

keberokan makyeh umngok terserlah!!!!!

Bigfish berkata...

Tahun lepas aku tengok dengan mata kepala sendiri betapa ramainya manusia kat London tu beratur nak naik London Eye. Dia punya Q dekat satu KM panjang.

Malanglah nasib rakyat Malaysia bila kt Malaysia ni eye on malaysia dibawa masuk oleh beruk, kahkahkah

UMNO BODOH berkata...

Beruk tu semua macam JEMBALang..bodoh..celeka..kahkahkah

UMNO BODOH berkata...

Sebab berok tu macam JEMBALang kahkahkah...bodoh..celaka punya berok.

Tanpa Nama berkata...

ini punya orang memang tak kira di london macamana atau di KL macamana, janji dapat masyyyuuukkk... tu hari menteri lain masa buat menatang tu, dah massyyuukkk..menteri baru kata tu bukan projek dia, dia nak buat projek eye of malaysia yang lebih gergasi lagi dan lebih masssyyuuukkk...so yg lama tu dia peduli apa jadi gajah putih, hitam, menyemakkan mata. itulah masa buat dulu media siap interview org ramai keluar tv, masing2 kata bagus utk negara, buat negara hebat. terkenal..jadi org ramai dtg..so menteri tu pun dilihat WIRA negara...sebenarnya sudah massyyyukkk, dan sama juga akan terjadi disambung oleh menteri BN yang baru dan lagi..dan lagi..dulu kini sampai kiamat. bila ada kumpulan protes kata ini musuh negara, agen pembangkang/amerika dsb. akhirnya apa lu orang bising2 sebab lu orang pun sama beruk juga...sekarang semak mata dulu mata malaysia...piiirahhh org2 yg bising tu!!!!

Tanpa Nama berkata...

Ada kebenarannya ... Kenapa kat Malaysia ni habis semua bangunan lama ... pantang kosong pasti nak diratakan atas alasan pembangunan semula.

Negara Majulah Singapura amat menghargai bangunan lama (Post Colonial) simpan semua .. contoh tebaik dapat dilihat di Boat Quay & Clarke Quay selain kwsan Istana Kg. Gelam dekat Arab Street .... kalau ingat th 80'an kwsan ini bukan secantik segah sekarang ... sakit mata lg ada ...... kubu pertahanan pun boleh jd tarikkan pelancong .. ada masa pergi Fort Canning. Dekat je dgn Clarke Quay.

Aku org JB, dari kecil aku sudah bermain-main di negara jiran ini. Seawal akhir 70'an .. aku saksikan kemajuan negara ini, dr tahun ke tahun .... aku impikan Negara 1 Malaysia jauh lebih maju ....

Tapi bila fikirkan tambak Johor pun x boleh kowtim .... aku jd sangsi.

aqmma berkata...

bro isham..
eye on malaysia skarang ni terbiar di MELAKA la...
xlama lg ada panorama menarik disana..
ali ketam nak bt sekolah termengandung sebelah dia...

kah!! kah!! kah!!

Tanpa Nama berkata...

rhyming slang
Panorama - tiew nama
Pusing-pusing - tiew na seng
classic.
Lain kali kita import slang-lah. Takde mahal macam "eye on Malaysia". TT boleh dapat kontrek nie....
pasti masukkk...

Tanpa Nama berkata...

berok oh berok..berok terkinja2..bila dikejar dia lari..bile da tenang datng kembali..berok oh berok..berok meminta2..bila diberi pisang masuk kemulut kencing terpancut2..beruk oh berok pulang lah kamu wahai siberuk dari jemapoh pi mampuih di manchester....kah kah kah...ini lah kisah siberok...

Tanpa Nama berkata...

berok yang paling jahil sekali dan paling bodoh ialah hisamidian rayes..jangan lah ikut kesah kebaculah berok sekor nie

Tanpa Nama berkata...

TT,
Pernah terbaca sebuah buku karangan Yahya Ismail yang bertajuk "Maharaja Beruk".Shahnon Ahmad pula menulis sebuah buku berjodol "Taik". Jika digabungkan isi dua buah buku ni,akan jelas nampak "Beruk Dari Lubang Taik".Inilah grombolan yang sekarang memerintah Malaysia.

Tanpa Nama berkata...

manusia yg paling bachul dan paling hina aku penah jumpa ialah manusia yg bernama hisamudin dan juga rais..ini lah berok sebenar di alam nyata ini..tunjuk berani di depan dan bachul dihadapan..kami tahu sejarah kamu..