Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 7 September 2010

SUARA KANG KONG





KAMPONG PELENTONG JOHOR BAHRU YANG BARU SAHAJA DIROBOH



HAPUSKAN KAMPUNG TINDAKAN BAHAYA - melayau

PULAU PINANG 6 Sept. - Tindakan menghapuskan kampung- kampung tradisional semata-mata berkiblatkan wang ringgit sangat berbahaya kerana ia akan melenyapkan identiti sesuatu kaum.

Pakar sejarah, Profesor Emeritus Tan Sri Dr. Khoo Kay Kim berkata, sebarang pembangunan yang hendak dilaksanakan di kawasan tersebut perlu mengambil kira faktor budaya dan warisan.

Beliau menambah, kerakusan pihak tertentu merobohkan kampung sedemikian atas nama pembangunan merupakan tindakan berbahaya.

"Sepatutnya kampung- kampung tradisional dipelihara. Kalau tidak dapat dielakkan, tidak mengapa tapi sebarang langkah yang diambil perlulah menimbangkan antara budaya dan warisan dengan wang ringgit.

Beliau mengulas nasib 52 keluarga dari Kampung Permatang Tepi Laut, Batu Maung di sini yang diarah oleh pemaju mengosongkan rumah masing-masing pada 31 Oktober ini.
Kampung nelayan yang dihuni sepenuhnya oleh orang Melayu itu telah wujud sejak 70 tahun lalu.

KAH KAH KAH

woit… INI LAH PELIKNYA PROFESOR KANG KONG INI…. kah kah kah..

woit… MASA KAMPONG BEREMBANG KENA RUNTUH … TAK ADA PULAK CAKAP APA APA?... kah kah kah….

kah kah kah… MASA KAMPONG PELENTONG KENA RUNTUH… KANG KONG INI SENDAWA PUN TIDAK…. SENYAP…kah kah kah..

kah kah kah… MASA KAMPONG CHU BADAK DI RUNTUH…. TAK TERKENTUT PUN KANG KONG INI…. kah kah kah

kah kah kah… BILA PULAU PINANG DIBAWAH DAP…..KANG KONG INI MULA MENJALAR…. kah kah kah…

kah kah kah… BILA PAKATAN NAIK ....MULA KANG KONG NAIK EKOR…. MULA KEMBANG DAUN… kah kah kah..

nota:
jadilah intelektual yang berani
berkata benar walau pun tidak di bayar
berkata benarlah walau pun tidak
ditemui bual oleh utusan
berkata benarlah walau pun tidak ada
temu ramah dengan tv3

berkata benar lebih senang dari berbohong
kerna bila berbohong nampak kang kong nya kah kah kah

11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

i use to respect si kankong ini..tapi kankong nie telah meng kangkang kan dirinya kepada BN...dan nampak sangat otak pun dah macam kangkong.

sethu2105@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

hahaha.. slogan gerombolan sejak dulu lgia ialah "HAPUSKAN RAKYAT".. rakyat bodoh mesti dihapuskan...

ini kerana setelah mereka betul2 berjaya membodohkan rakyat, kini tibalah masanya untuk menghapuskan mereka yang bodoh.

sudahlah bodoh, tanah pulak kene rembat.. nak balik mana awe ooii... balik indon? jangan tak unidi BN pulak lepas ni.. banyak lagi jambatan boleh anak bini berteduh... layan jer..

jangan lupa pangkah BN yer.. dapat hadiah jambantan, at least boleh jugak berteduh bila rumah kene roboh..

orang kata bodoh, nak marah.. tengok skrg dah kene batang hidung, bersyukurlah kepala bana hang...

TEKONG DARAT berkata...

bila proksi yahudi bercakap, kat matanya sentiasa bersinar dgn duit...pakatan buat semua tak betul...kalau perang pun best jugak ngan depa ni...
woit TT,
aku harap ngko blah g oversea sebelum najib umum bubar parlimen..
sebab blog ngko ni anti rajagopal..
rajagopal ngan umno tengah sembelit sekarang ni...sebab malam tak cukup tidur..dok pk apa nak buat ngan pakatan rakyat yg membayar gaji rajagopal

Tanpa Nama berkata...

woit Hisham, adakah semua profesor di Malaysia ni 'kangkung' kah ?? habislah satu Malaysia, sikit-sikit hari semua rakyat jadi 'kankung'..

kah...kah...kah...

Tanpa Nama berkata...

Bila bercakap benar mana nak keluar kat suratkhabar bro. Bila tak keluar suratkhabar mana nak glamour. Bila tak glamour mana nak masyukk.

-madir-

Tanpa Nama berkata...

aku setuju benar catatan Nota TT..tentang semua org kena bercakap benar..terutama kankong2 sbb kankong 2 ni dianggap org paling bijaksana bijak sini dinegeri 1malyasia. cakap mereka kononnya diterima orng.ijazah berjela-jela.Aku pun pernah belajar dgn kangkong..sbb tu aku jadi bodoh agaknya.

mtgbertam berkata...

Aku heran ahli2 akademik ni semua pakat dok syok sendiri dgn dunia akademik depa.

Sesekali terjun la ke alam realiti.

Tanpa Nama berkata...

Mau cepat naik musti kena jadi kangkung maaaa.....

Tanpa Nama berkata...

pekerja kerajaan ni asyik upgrade jer dari spm ke degree, dari degree ke master, dari master ke phd... sbb apa? sbbnya duit semata2..

kalau time buat kerja, lembam dan lembab sungguh otak dia nak laksanakan kerja... harap sijil saja banyak, tauliah pukimak sana, tauliah pukimak sini... tapi output semuanya habuk saja...

nak jadi itu ini, kene ada sijil pukimak ini, disokong oleh pukimak itu dan ini, baru layak jadi balaci.... orang yang dah proven track record, boleh pegi mampos dan isap konek big boss saja hingga akhir hayat..

habih, camanalah nak datang cerediknya ... kalo gebang, pong pang pong pang... api neraka pun boleh terpadam... haibat... itulah jadi kangkung balun duit jer yang dia tau..

peluang sambung belajar ini sama juga dengan peluang mengabihkan duit rakyat sbb tak leh balun secara langsing.. dia balun secara tidak langsung.. taktik lama ni memang berkesan... ini saja jalan nak balun yang ada..

Tanpa Nama berkata...

prof.kay ni kangkong jg ke,ni msti dr uum..kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Kesian Melayu duduk menumpang selama 70 tahun.....BNatang perintah 53 tahun....makna apa tu? Tanah tu plak bukan tanah KERAjaan tapi persendirian, pulak tu dalam laluan tapak jamban ke 2 Pulau Pinang.....hau hau hau hau....naya Melayu!