Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 13 September 2010

UCAPAN UCAPAN SELAMAT HARI RAYA




KALAU HIDUP MEMBOSANKAN - TOLONG JANGAN HABISKAN OXYGEN




UCAPAN DARI TUKAR TIUB

banyak sms diterima
kad raya tak jalan lagi
tapi majoriti yang di terima amat membosankan
langsung tak kreatif dan tak cool

tahun hadapan tolong kreatif
jangan malas berkarya
kalau ucapan hanya berbunyi : selamat hari raya dari saya sekeluarga
jamin blum abis baca sudah kena delete kah kah kah

tt menghantar ini :

wahai orang orang melayu
yang beriman apabila berhari raya
pakailah kasut raya janganlah kamu memakai selipar
jepun seperti orang orang yang dahulu dari kamu –
hadis al-saheh al melayuween


jawapan pertama:
dan janganlah kamu bagi angpau
kerana itu budaya cina – riwayat zuinodin alkulimi


jawapan ke dua:
‘…. nescaya kalian semua akan
dapat cahayanya. pakai dan belilah
apa apa yang pemimpin kamu buat, walau
pun mahal sekali pun’ - jemaah al-facebookiyah 241:56

jawapan ke tiga:
Eid Mubarak ! Moga kita kembali kepada fitrah
dan mendapat keampunan allah. ambo tak pornah
dongar hadith polik tu..



UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DIKENANG SEPANJANG ZAMAN


satu:
ada najib ada altantuya
ada rosmah ada scopene
selamat hari raya
maaf zahir bateen


dua:
rosmah mansor lemaknya berkati
ziana zain bodynya mantap
buat tuan tt yang baik hati
mohon maaf salah dan silap

tiga:
pojam colok pojam colik
dak abis poso
pojam colik pojam colik’
dah nak rayo
pojam colik pojam colik
dah banyak doso
sebolom pojam tak colik colik
selamat ari rayo


15 ulasan:

eszol berkata...

nah TT



kita kasi terbalik ini negara demokrasi

kerja tindih minoriti

kita semua jadi hippie

baru aman damai n free

kita bakar semua money

biar lumpuh ekonomi

kita amal barter kembali

kasi tangkap itu kapitalis babi

biar depa kena kasi

yeah!

tapi harapan tinggal harapan

kalau kita still tido mati

Tanpa Nama berkata...

"rosmah mansor lemaknya berkati"

kah..kah..kah..kah...

hajaribrohim berkata...

hahaha! TT ni lawak lah! samat hari raya!

bukan bintang israel, tapi bintang raya berkata...

hangat la Sham, mestila pakai selipar jepun, lagi2 bila jalan kat tepi bendang, takkan nak Ferragomok kot?

selipar has its cooling effect,
hidup flip flop!

Tanpa Nama berkata...

ucapan raya paling kool

"SHRAF SZ&B"...kah kah kah

Puan Ainon Mohd. berkata...

Hari raya... tak baik buat pantun kutuk orang!

Tanpa Nama berkata...

Salam TT,

aku memang gembira bila TT start siarkan artikel hari ini.

aku memang rindu beberapa hari tanpa sebarang update dari TT. boringlah...dah biasa hari2 mesti baca blog TT.

benar tak hampir 100,000 orang melawat open house najib? dan hanya 30,000 melawat open house PKR Selangor.

boleh TT tulis sedikit sebanyak mengenai tu?

Trima kasih

fan blog TT

Salleh PJ berkata...

Laksa pokok gajus tutup- aku meleser di kampung nelayan usya ikan. Tq

aziz jembal berkata...

Telanjang pak malau telanjang bulat,
Telanjang eli berserabut bulu,
Hantar kad raya memang dah tak sempat,
Sms tu kira ok la tandanya org ingat kat you..

Samsudin berkata...

Jinak-jinak burung merpati, Jinak lagi burung sendiri, Burung merpati dipegang lari, Burung sendiri dipegang berdiri, Selamat Menyambut Aidilfitri.kah kah kah

Cik Bucken berkata...

hahaha..lom sompek baco dh delete?osah amek..lotih yo anta msg...

p/s: jago2 mkn..slh mkn kok xupdate blog nih nnt..ngamai yg ngindu nnt!>_<

Tanpa Nama berkata...

atantoya mongolia mari,
kapaisolam xleh nyolam,
slamat hari raye aidilfitri,
10 jari kuhulurkan salam.

lemak bikmama berkilo-kilo,
engine hilang xleh trobang,
hari mulia kire zero-zero,
kesilapan lame usah dikenang.

ApNo kate bulan ramadzan,
bulan ramadzan almurabak,
bangang si ApNo dah xleh disimpan,
sebab atantoya n zoana zink pon dah rabak!

Tanpa Nama berkata...

Jangan kait Najib dengan Tuya
Rosmah pasti diingat selalu
Kepada TT maaf dipinta
Semoga kreatif dan sukses selalu

Tanpa Nama berkata...

pantun org kasi(aku salinkan)

anak cina makan babi
anak India minum todi
anak melayu tidur berdiri
drive balik umah carefully carefully
selamat ari raya aidilfitri

Tanpa Nama berkata...

TT, aku punyer sms dapat beratus-ratus...

semuanya sms sial ni, haram aku tak balas, memang macam sial...

kecuali ada satu yang aku balas, sms dia haram tak kreatif langsung... siap taruk nama anak beranak dia lagik... aku balas sebab sms ni bangang sangat... aku taruk nama opah ngan wan aku juga.. abah ngan omak aku jagak, walaupun depa sume dah aruah.. kalo dia balas lagi... aku akan tulis sms dari rasullullah dan para sahabatnya pulak.. sekali sumer ngan hadis2 soheh sekali..

dah nak skema sangat.. kita bagi yang skema jugak la..