Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 5 Oktober 2010

ADA TERCIUM APA APA?





BAIKNYA TUTUP MUKA



nota:
siapa agaknya yang baik hati
tutup muka driber ini
kawan azilah atau kawan sirul kah kah kah

DUA SAHABAT DI HUKUM GANTUNG EDAR HEROIN, MORFIN – berita hairan

Mahkamah Tinggi di sini menjatuhkan hukuman gantung sampai mati ke atas dua sahabat kerana mengedar dadah jenis heroin seberat 50.3 gram dan morfin seberat 7.4 gram, tiga tahun lalu.

Pesuruhjaya Kehakiman Nurmala Salim membuat keputusan itu selepas mendapati P Pathmanathan, 28, dan Bernard Louga Edward, 29, gagal menimbulkan keraguan yang munasabah terhadap kes pendakwaan.

Pathmanathan, seorang pengimpal dan Louga, seorang penternak kambing, didakwa melakukan kesalahan itu di kawasan rehat Juru pada 11.30 malam, 26 Februari 2007.

Mereka dihukum mengikut Seksyen 39B (2) Akta Dadah Berbahaya 1952 yang membawa hukuman mati mandatori.


PEMANDU LORI BEBAS TUDUHAN MILIKI DADAH BERNILAI RM270 JUTA - sinar

Penantian pemandu lori, Lee Yong Toe, berakhir dengan kegembiraan apabila Mahkamah Tinggi Kuantan semalam melepas dan membebaskannya tuduhan memiliki dadah bernilai RM270 juta.

Pesuruhjaya Kehakiman Mahkamah Tinggi Kuantan, Datuk Akhtar Tahir memutuskan itu selepas mendengar hujah pendakwaraya dan peguambela.

Yong Toe, 48 tahun, dari Taman Iskandar, Johor Baru, didakwa mengedar 753,359 gram methamphetamine bersama seorang lagi lelaki yang masih bebas di Jalan Cenderawasih di Rompin, Mei 2008.

Akhtar, dalam hujah akhirnya berkata, pendakwaraya gagal membuktikan kesalahan tertuduh, selain beberapa hujah tidak relevan dan gagal membantu pendakwaan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


nota:
sila baca betul betul berita ini
dapat cium apa apa tak?
ada satu macam punya bau
tak dapat nak di pastikan

ada macam sesuatu yang tak kena

nak tanya mana lebih berat
753,359 gram syabu dengan
50.3 gram dan morfin seberat 7.4 gram

ini yang pelik - tak tahu mana
yang lebih berat

adakah kalau bawa hampir satu tan dadah boleh bebas
tapi kalau bawa 50 gram kena gantung?
atau ada line clear
dan ada line tak clear

ini yang pelik ini

pelik lagi memelikaan
tak ada pulak pendakwa minta ulang biacara?
masa benjy sampai dua tiga kali kena tangkap.

ni muka pun tak nampak
ini kawan sirul ke?
ini kawan azilah ke?
siapa yang tutup muka pemandu lori dadah ini ?
kenapa muka ditutup?
siapa bantu tutup muka dia

tak kan driber ini ada driber juga
macam driber toyo kah kah kah

nota:
atau kerana dua sahabat ini
orang miskin penternak kambing
dan pengimbal -

driber lori ini mesti banyak fuluus
sampai boleh tutup muka -
biar orang tak kenal dia
laian kali boleh bawa tiga tan pulak kah kah kah


7 ulasan:

azmi berkata...

drebar lori ice tu lepas sbb technical. tuduhan kata 750 kilo, bila timbang short 40 kilo. ada malaon dah rembat. malaon tu pulak masih keja mcm biasa dlm balai. 1mesia makin selamat

Tanpa Nama berkata...

Hehehehehe HIDUP MELAYU & UMNGOK !!!

-wakleman

Hantu Kopek berkata...

Aku rasa kopek bik mama lagi berat dan siapa isap pasti kena hukum gantung sampai mati (pucuk)... kah kah kah...

legal owl berkata...

this issssss just too much for me early in the morning.

speechless...

Tanpa Nama berkata...

bro tukar tiub... masukkan juga la kisah ahli parlimen pasir salak gaduh dengan driver.. alaa dalam you tiub pun ada..

Tanpa Nama berkata...

Sialan polis di Malaysia ini. Dasar anak bewok.

Tanpa Nama berkata...

kesedihan ibu kepada yang ke tali gantung tu dipertontonkan oleh tv3 dan digambarkan sebagai "kecoh"
"x kan nak layan sedih pun kena ikut standard gerombolan"
Malangnya tv3 x pulak nak tunjuk kisah mat niger Sudan tibai budak umor 3 tahun