Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 6 Oktober 2010

BANGANG LAGI BODOH





JANGAN JADI BANGANG





nota:
ini bukan facebook
ini face on the book
bodoh ! kah kah kah






PERTUBUHAN HARAM GUNA FACEBOOK DIBERI AMARAN
– berita hairan

Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (JPPM) memberi amaran akan mengambil tindakan mendakwa pertubuhan haram yang berleluasa di internet, termasuk laman sembang popular Facebook.

Ketua Pengarahnya, Md Alias Kalil, berkata pihaknya menyedari ramai individu menggunakan internet seperti Facebook dan blog sebagai platform untuk menjalankan kegiatan mereka, termasuk mewujudkan pelbagai pertubuhan membabitkan orang ramai.
Katanya, mengikut Akta Pertubuhan 1966, jika tujuh individu bergerak sebagai ahli dan menjalankan gerakan menggunakan jenama tertentu di laman sembang Facebook, mereka juga termaktub dalam akta terbabit dan perlu mendaftar.

“Ada menggunakan platform terbabit untuk berniaga atau lebih dikenali perniagaan dalam talian yang boleh mendatangkan masalah kepada orang ramai jika dibiarkan berterusan,” katanya.

Md Alias menasihatkan, kumpulan tertentu yang wujud di laman Facebook dan menjalankan kegiatan bagi pihak orang ramai serta membuat kutipan yuran, supaya mendaftar dengan JPPM.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… TAK ADA KERJA LAIN KE?.... kah kah kah..

woit… NAK KONTROL SAJE….NAK KAWAL... kah kah kah..

woit… MALAON INI BEBAL DAN BANGANG… TUJUAN INTERNET MEMANG NAK BERI KEBEBASAN…. kah kah kah…

woit….. ADA BERJUTA JUTA PERSATUAN DAN KUMPULAN DALAM FACEBOOK… kah kah kah..

kah kah kah… BAHLUL NI TAHU KE APA FACEBOOK?..... kah kah kah..

woit... FACE BOOK BUKAN MUKA DEPAN BUKU... kah kah kah..

kah kah kah… NAK KUTIP YURAN…. kah kah kah..

kah kah kah… INI MESTI PERNIAGA BUMIPUTERA… NAK MAKAN HASIL LENDIR…kah kah kah..

woit... BUATLAA KERJA LAIN ... CARI MAKAN... kah kah kah

nota:
pertubuhan haram ni macam mana?
pertubuhan tak bersunat ke ? kah kah kah


nota:
diberitakan petang tadi
isteri dan anak alias kalil
ini semuanya telah membunuh diri
kerana malu suami dan ayah mereka
dilihat bebal dan bangang kah kah kah

15 ulasan:

cicit ngah layor berkata...

Yg takberdaftar pun nak kontrol aper ker lagi yg berdaftat.Tentu kener ikat simpoi mati.Kiter ni sebenornyer belom merdeka lagi...

matstimketum berkata...

kah,kah,kah....gelak terguling lagi!

suis-media berkata...

Assalam Bro,
Ini satu lagi makhluk dari keturunan geng SONGKOK TINGGI.Lagi tinggi songkok semangkin tinggi taraf kebodohannya.

Tanpa Nama berkata...

semua tengah gile teknologi. baru sedar dari tido. mula2 najib dengan laman web 1 malaysia dan facebook. lps tu mula la berekor2 mula pandai sebut facebook termasuk ketua polis negeri tu. malaon ni lambat sikit pick up, bila dah sedar tersasul plak. orang sebut facebook, dia pun nak sebut facebook agar nampak canggih. nak guna akta 1966? dah ada facebook ke masa tu?

Bigfish berkata...

Kalau satu pertubuhan nak daftar bayar RM70, kalau seratus dah banayak dah. Wow! Aku pun nak wat bisnes macam nilah. Takkan nak suruh semua orang melayu masuk perkasa lak, wakakaka

mosabit berkata...

ini macam ..toke face book boleh saman sama itu alias copy phase...

kah kah kah kah kah kah ....

The Clown berkata...

Lagi bangang dan lagi bodoh!

none berkata...

sekarang baru aku paham pasal apa bik mama guna duit 1malaysia untuk operasi.rupanya dah daftar.
illias,tolong bagi tau pbb-un,siapa nak berurusan dengan rakyat Malaysia dalam web,jika lebih 7 orang,sila daftar.

harris berkata...

Kah!Kah!Bedekah!Kah!X bleh bla jep dia punye tahap bangang!!Nak kena hentak gaknye!!

Tanpa Nama berkata...

mamat ni dengan facebook pun takut
agaknya tak baca buku kot!

bangang!

Pasembur Rojak berkata...

..sesungguhnya penyakit yg paling susah utk diubati ialah Bangang Tahap Gaban..dan syukurlah penyakit ini hanya hinggap pada toyol2 gerombolan...kah kah kah...

HantamSajaLahLabu berkata...

Habihlah persetubuhan den.

www.facebook.com/pages/Persatuan_Membuat_Kerepek/8758745857


eito berkata...

ini mesti percubaan memboikot persetubuhan bik mama di fb..
bhahahaahahaa...ape ke bahalulnye la umat sekor ni...ni sapa lantik ni?

Tanpa Nama berkata...

pertubahan BN..Babi Negara haram la tuu ngok..siot mamat bodoh ni

bunbinban berkata...

ni bukan lagi bangang tapi buang tebiat nak mampus. Kalau bodoh jgn tunjuk kat org, malu anak bini kat rumah tu. Sah kaki bodek jilat buntut raba punggung tolong pacucen Najib ni. Jenis kejuruteraan belandir spesis ni. kah kah kah. Bongok!