Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 18 Oktober 2010

BIAR LAH ADA YANG MATI




AIR PUN DAPAT PERCUMA





MUHYIDDIN LANCAR RUMAH RAKYAT 24 OKTOBER – berita hairan

GUA MUSANG: Projek perumahan rakyat membabitkan 1,500 unit kediaman untuk penduduk berpendapatan rendah bernilai RM300 juta di bandar ini, akan dilancarkan Sri Muhyiddin Yassin, 24 Oktober ini.

Kediaman yang akan ditawarkan dengan harga antara RM33,000 hingga RM35,000 seunit itu akan dibina di kawasan tapak berhampiran Balai Bomba dan Penyelamat Gua Musang, di sini, bagi mengatasi masalah pemilik rumah

KAH KAH KAH

kah kah kah... BETUL TAK... kah kah kah..

woit… INILAH BAIK NYA ADA YB YANG MATI… kah kah kah..

kah kah kah… LIHAT ..DENGAN TETIBA ADA PROJEK PERUMAHAN… kah kah kah..

woit… KALAU SETIAP BULAN ADA YANG MATI…. BAYANGKAN BETAPA BAIKNYA NEGARA INI…. kah kah kah..

kah kah kah… DI MANEK URAI… DAPAT JAMBAN TAN… kah kah kah..

kah kah kah… DI KUALA TERANGGANU…. PELAJAR DAPAT LAP TOP… kah kah kah..

kah kah kah... DI TELOK KEMANG DAPAT TANAH SEKOLAH TAMIL... kah kah kah..

kah kah kah… DI SIBU DAPAT BERTUS JUTA UNTUK TEMBOK SUNGAI… kah kah kah..

kah kah kah... PALING TERAKHIR DI HULU SELANGOR... PENDUDUK SUNGAI BUAYA SETIDAK TIDAK NYA DAPAT JANJI... kah kah kah..

kah kah kah... DAPAT JANJI PUN KIRA KIRA OK... DARI TAK ADA LANGSUNG.... kah kah kah

nota:
untuk yb yb
pengorban yang diperlukan
ialah tuan tuan semua mati
seorang demi sorang

berkorbanlah demi kesempuraan kehidupan rakyat
pandulah kereta dengan cuai
makanlaaa gula banyak banyak
pergi main di tepi jalan
kalau ada masa minumlah racun tikus kah kah kah


nota:
hanya satu tolak bala
mita minta bik mama
tak datang sama
kalau datang runtuh dewan
dan bergegar bumi macam di hulu selangor !

24 ulasan:

din kaki lutu dreba berkata...

betul 100%

yb2 kenalah bekorban utk rakyat
dimulakan dengan yb2 bn
diikuti yb2 katak
diakhiri yb2 pr

barulah tak ada yg rebut2 jadi yb2
barulah wawasan 2020 madey tecapai

p mas apa cer?
jadi tak projek segera?

Tanpa Nama berkata...

Bro ..xde hadiah ke utk Pengunjung ke 10 JUTA??

azmie berkata...

check balik nombor tu isham, boto ko tidak. total value 300 million. total unit 1500. tu dah jatuh 200000 sebuah. kalau pun semuo rumah tu jual pado rega paling tinggi 35000, ado balance dokek 250 million tu.

yb berkata...

Di Iraq suicide bombing, jalan ringkas ke heaven.

cicit ngah layor berkata...

Wooii TT..Tak ader ker ceghiter lain..nak muntah bebenor dah teman....YB2yg nak korbankan diri,hendaknyer jangan ler dari Perak,sbb disaner tak dibenorkan PRK.Kesian rakyat perak nanti,dah ler tok wakil mati,PRK pulak tak ader,Deghoyan ghontoh jauh sekali.

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah Najib kene renung kisah firaun kah kakh kha kag kah....guA SEtuju btul kah kah kah

kah kah kah Aljub lak kenalah renung kisah Nabi Lut punya kaum kah kah kah

ak ingat dulu,lpas kna pecat dengan ayahanda tun,aljub petik ayat Quraan kat usrah dia"wamakaru wamakarallah,innallah hawama'al makirin"

Sesungguhnya mmg benr apa yg dia petik tu:
1)ayahanda tun live happily ngan tu hasmah hingga skrg.

2)samapi skrg aljibu x dapek2 jadi PM,walaupun dulu dah mmg nak dokek jadi.tun da latih dia 16 tahun pegang mcm2 kementerian.perancangan siapakah itu?bersyukurlah kita tidak bertuankan pengamal tabiat kaum nabi Lut.Alhamdulillah.

jab sp berkata...

Pengarah Pilihan Raya Kuli @ Gurkah UMNO merangkap MP Gua Musang.
Berapa puloh tahun dia jadi MP?.Apa pun tak ada di Gua Musang.Kalau ada tentu tak ada projek bihun segera ni.
Pengundi Galas yang ada undi BN via ini gurkah selama ini tentu tak akan bangang lagi kali ini.

SL Chan berkata...

"berkorbanlah demi kesempuraan kehidupan rakyat
pandulah kereta dengan cuai
makanlaaa gula banyak banyak
pergi main di tepi jalan
kalau ada masa minumlah racun tikus"

kah kah kah kah kah...bro...statement ini buat aku gelak sampai perutku sakit..Cool bro...

Bigfish berkata...

tu dia ...projek mee segera dah datang. cepat! cepat! rakyat kelantan, warga galas, galas je apa yang dpt tapi bia undi pangkah bulan, kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

"Pegi main tepi jalan"?????

main depan ke belakang???kr main dgn bini orang????kah kah kah kah....hahahaha

Tanpa Nama berkata...

"wamakaru wamakarallah,innallah hawama'al makirin"

ni ayat kitab mana nih??? gobala lagi faseh baca ayat ni dari ko yang ngaku orang Islam tu... ishhhh...

Tanpa Nama berkata...

mahadei hepi sekarang??? hahaha... dia duk risau anak dia kena tendang ngan orang... tu yang dulu meroyan marah ngan dolahbedawi...

ni meroyan lagi bila najib tak berapa nak dengar kata... tu yang duk gila nak penaik muhyidin pulak..

bila muhyidin pun dah mula tak dengar kata nanti... tah sapa la dia nak penaik pulak... kehkehkeh...

Sharifah Amalina berkata...

... dan YB-YB sekalian, kalau sakit jantung toksahlah repair, goal ja sekaligus, you dapat pahala masuk syurga dan rakyat pun enjoy!

Pakwe Tiz Zaqyah berkata...

wo..ini macam banyak la rumah naik..tanah kubo pun lenyap la... pakat2 masing2 mampus tanam dalam umah...ehehehe

Tanpa Nama berkata...

tanpa nama 19:36

fitnah anda kalau tak ada bukti
kalau anda tak nampak janganlah buat fitnahkecualilah memang anda ada melihatnya dengan mata dan kepala anda


agaknya anda memang ingin menempah neraka di kemudian hari

insyaallah
kalau itu yang anda inginkan
neraka itu bakal menjadi tempat tinggal anda bersama rakan2 anda
insyaallah

mosabit berkata...

yg utama adun atau mp semua mati dulu....bila pilihanraya semua pakatan sapu...maka adun dan ap pakatan rakyat yakyah lah mati.....sebab semua malaon dah mampuusss...

kah kah kah kah kah kah ....

Mat Lendir Kg Lonek berkata...

tanya mudin
tanya bijan
tanya kuli
tanya tapa

buat rumah dengan rega tur
RM35000 X 1500 buah = RM51.5 juta

peruntukan = RM300 juta
tolak = RM 51.5 juta
baki peruntukan = RM 248.5 juta

baki peruntukan hampir 250 juta tu hilang ghaib pergi ke mana?? SPRM pergi mana?? Tidur lagikah? Tak pandai nak kira kah?? Matematik tak luluskah?? Nak tunggu orang reportkah?? Dah report ada tindakankah??

Atau;
peruntukan itu hanya peruntukan segera yang tak sempat nak kira dengan betul??

ingatkan org galas bodo ker??
rupanya montori yang bodo kira!!

Tanpa Nama berkata...

Bonus punya hal

nak bagi 1.2 juta kakitangan awam bonus berjumlah 3.5 bilion, pm kata duit tarak

nak buat bangunan 100 tingkat berjumlah 5 bilion, pm kata duit ada.

pm ni pentingkan kroni bangunan 100 tingkat bebanding 1.2 juta kakitangan awam nampaknya.

nak pangkah dacing lagi??
bangang la tur!!

Tanpa Nama berkata...

Bro. apa kata kalau MP Pekan yang pergi....Big Mama jadi janda for the second time.
Apa kah tidak mustahil Big Mama bertanding untuk menjadi ahli parlimen Pekan?
Dari janda angkat diri jadi first lady kemudian menjadi MP.....wartawan NY Times mesti datang buat coverage.

looes74 berkata...

Cicit,
Gapa tak boleh? Lebih baik 4 katak tu mampus? Kita boleh buat PRK tengok tu mamak lebih popular kah kah kah

Jap,
Ku Li bukan saja Gurkha....Dia ni macam Erwin Rommel jaga tu Normandy....Rommel pun kata tak seluruh perairan perancis adalah Fortress Third Reich.....Tapi apa jadi, kena breach....Kah kah kah....Lepas tu, orang2 Jerman lari kembali ke dalam Siegfried line

Hisham Rais,
Ada pergi Normandy kah?

Kengkawan,
Ni laman google siapa tu Erwin Rommel

http://en.wikipedia.org/wiki/Erwin_Rommel

Saya harap Ku Li boleh jadi macam orang ni yang mencetuskan 20th july plot

http://en.wikipedia.org/wiki/20_July_plot

http://en.wikipedia.org/wiki/Claus_von_Stauffenberg

Galas ni memang penting. Galas tu Normandy bagi UMNO mampus

Akaun Google berkata...

kuh kuh kuh

Tanpa Nama berkata...

salam sahabat,

hang mcm nak suka je sedara lu tu habis nyawa.

tua kutuk pasir mas tu liat nak habis napas, mcm mahafiraun juga. lu ada berani nak betting.
wakakakakak.....

kalu habis pung bagus juga utk rakyat pasir mas, yg tak besnya aku la, kena gi pasir mas utk penghormatan terakhir, minyak bukan pakai 10 hinggit nak kesana, nak kena beli MC lagi. peh rugi la...

apopo berkata...

untung pengundi pasir mas....kalau yb korang mati.bukan setakat sekolah,jambatan.rumah rakyat,masjid surau korang dapat yg baru...doa cepat,ALLLH akan memakbulkan doa korang.(untung2 dapat salam ngan bik mama)....kah kah kah.

Tanpa Nama berkata...

Woi..... Boleh buat kerja tak asyek merapu aja,ngumpat orang,ngata orang.Mana nak maju.Gi sana bela kambing ke,bela babi ke,bela lembu pas tu jual dapat juga hasil,dari mengata,mengumpat orang....