Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 9 Oktober 2010

PENGGANAS GANGGU SAMBUTAN HARI RAYA




GANGGUAN PENGGANAS



nota:
gambar dari arkib
dimana chua ju meng
dan hassan karim sedang
cuba menerangkan apakah
dia roti najib pada orang ramai kah kah kah



PECUBAAN MENGGANAS DAN MERUSUH DI GAGALKAN


Seramai 50 orang pengganas dan perusuh
telah cuba menggangu majlis sambutan
Hari Raya anjuran Parti Keadilan Rakyat.

Majlis ini di adakan malam tadi jam 8.30 malam
di Kampong Air Manis – Majlis Daerah Kulai Jaya.

Makan malam bermula dengan rioh rendah dan gembira.
Kegembiraan hari raya masih dirasakan lagi.
Ramai anak semua bangsa yang datang cerita.
Bersalaman dan berkenal mesra.

Sesudah menikmati pelbagai macam jaudah hidangan
Saudara Chua Ju Ming bangun mengucapkan untul berterima kaseh.

Tetiba satu gerombolan pengganas dan perusuh telah datang.
Alat pembesar suara telah di patahkan.

Ketua gerombolan ini yang nama nya sama
seperti penjihad Zulkifli
telah mengatakan di bawah
seksyen 27 akta polis majlis
ini adalah haram.

Hassan Karim seorang peguam dan anggota PKR telah tampil
dan menerang kan kepada orang ramai bahawa ini kelentong.
Akta ini tidak relevan.
Ini kerana sambutan hari raya ini
dibuta di kawasan rumah persendirian.

Para gerombolan berundur.Bopeng muka!

Kerana kemasukan penggans ini
majlis sambutana hari raya menjadi pentas ceramah.
Shamsul budak gemok dari Amk berucap.
Zuraidah perempuan gemok dari PKR
Azmin Ali juga terut berucap.

Majlis berakhir tanpa gangguan.

(Wassalam lapoan dari pemberiat TT Selatan )


nota :
sila teka disiapakah dia
gerombolan dan pengganas ini – kah kah



12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

salam bhai..lu mmg la...awal2 wa baca penuh serius..bila masuk part budak & wanita gemuk berucap terus tergelak...

Tanpa Nama berkata...

iklan nuffnang tgh kuar ni. ade baiknye korang klik bagi menjadikan TT jutawan.. yeah!!

cicit ngah layor berkata...

Yg 50 org tu asainyer datang untuk tumpang sekaki jamuan tu.Lamer demer nunggu diluor pagor,Jui Meng tak juger pelawer2..Perut dah lapor,mau tak mau serbu ler....bior samer2 tak makan kononnyer.Ini menunjukkan perangai manusia yg tamak...Hak orang hak aku,hak aku hak aku.org lain jangan buat,aku buat tak aper......Bior paper asaikan begayer....

zuraimi berkata...

ACAB....

Tanpa Nama berkata...

Aku ingat chua kena ganggu pengganas

rupanya...
betul la, chua kena ganggu 50 pengganas
memang celaka pengganas tuh

pengganas tuh klu dah tak ada keja, napa tak pegi kat banting nun

Tanpa Nama berkata...

pengganas itu ialah CIBAI

abu muaz berkata...

takutla nak teka...bang.

Tanpa Nama berkata...

siapalah lagi kalau bukan org2 FRUst tuu..

kmt65.

taib mehmud berkata...

Geng Songkok TInggi ke hahahaha

Tanpa Nama berkata...

sapa yang RASIS???


@ derihjusoh.

Tanpa Nama berkata...

geng sonkok tinggi la broo..,samseng kg dusun lain keje xde,gnggu ank bini org je tau

Tanpa Nama berkata...

ANIMAL PLANET tak cover ke tindakan siol tu?