Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 22 Oktober 2010

PERTANDINGAN MENEKA





SILA TEKA




nota:
sila jawab soalan-soalan ini:

sila teka apa dia sarkas?
kenapa di panggil sarkas?
apa ada dalam sarkas?
dimana ada pertunjukan sarkas?

siapa dapat menjawab semua ini dengan tepat
akan di bawa ke monte carlo secara percuma
tinggal di hotel 18 bintang
untuk menyaksikan pertunjukan
feshen orang orang gemuk kah kah kah

keputusan hakim bergantung kepada v. k lingam kah kah kah


18 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ai bro, dah pukul 1 lebih ni tak gi semayang jumaat ke?

samala kita bro, tapi wa sedih sikit wa kan tak nak gi tapi keje.....majikan wa ni tak paham mende2 ni...kang kita klua lama gi masjid dia kata 'mengular' plak, blum lagi depa mmerintah? mmm...
bestmya wa main fbook k plak,,, kui kui kui

sorry la bro kalo posting bro ni auto generated kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

woit! isham!!! hang punya tekateki ni sama je dgn gorezz dan menangg... haremmm zadahhh kahkahkahhakzzz

Tanpa Nama berkata...

Perhimpunan Agung UMNGOK

Tanpa Nama berkata...

Bro,

ni kan sedutan filem pendekar bujang lapok..

alif, mim, nun, wow..bunyinya sarkes..hahaha..sudin2..

tak caya, g tgk cite tu..hahaha

Nasron Aljauhari berkata...

alif mim nun wau... alif tendang wau... sarkis daa...


hahaha... p ramlee pun tau umno tu macham apa... sarkis daa...

Tanpa Nama berkata...

aku ragu2 dengan najib ni satu perkara jer...dier kate pakai duit PNB kan? tapi apsal dier bentang dalam BELANJAWAN 2011?haaa keraguan disitu!!!!nak tipu pon agak2 la kan?

Tanpa Nama berkata...

try tengok sejarah nabi musa a.s. dipelihara oleh firaun, dibesarkan oleh firaun tanpa melakukan apa-apa kerja (ni lagi teruk dari kerja dengan kerajaan, at least, kita kerja then dapat gaji).
kemudian, dapat wahyu, jadilah nabi musa itu orang yang paling kuat menentang firaun atas dasar untuk menegakkan hukum Allah. dan kerana penentangan nabi musa itu, matilah firaun.

skang ni ada sape2 yang berani nak kata nabi musa tu salah?

Tanpa Nama berkata...

ALIP MIM NUN WAU..

ALIP TENDANG CIKGU ROS..

SARKIS~

kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

HEBAT UNIVERSITI KITA VERSI 2

Cuba tengok berapa jumlah IPTA kat Malaysia. Kelakor setiap negeri ada IPTA sendiri. Siapa CEO dia? Ada panggil VC, ada Rektor. Tapi ada satu persamaan antara depa semua. Persamaan dia ialah tah berapa banyak buku yang dihasilkan....BOLEH DIKATAKAN TAK ADA!! Depa ni sama ada ahli UMNO tegar (cam UUM tu) atau JK Tertinggi UMNO (cam...tak boleh nak sebut) atau penyokong UMNO, pendekata tu lah syarat utama nak jadi VC/Rektor.

Bila jadi VC apa depa buat, depa kerja membodek. Bila Pak Lah naik depa suruh staf, student buat kajian pasal Islam Hadhari. Bila Najib naik depa kalut suruh buat 1Malaysia pulak. Tak ke tu kerja bangang. Balik-balik buat kajian ikut sapa pemimpin. Duit yang ada disalurkan kepada sapa yang boleh buat kajian pasal tajuk tu. Kat Univ pulak ada pertandingan eseila, videola..semua kaitan dengan 1Malaysia. Abih tu camana nak produce pelajar berkualiti.

Pepatah cina kata "ikan busuk dari kepala". Tu lah asalnya Menteri busuk, VC busuk, student busuk.Tapi takpa saya tau bang isham ramai pensyarah yang tak suka semua ni. Depa sokong pembangkang. tapi diam-diam je.

Perhimpunan UMNO tu sedang bermimpi di siang hari. Para pendengar yang kat bawah pentas tu saja berseronok. Tak caya, bayangkan UMNO Kelab Luar Negeri, UMNO Sabah tu semua dapat makan free, tiket kapal terbang free, duduk hotel free. Lepas tu datang KL boleh shopping atau peluang balik kampung free. UMNO kini dan selamanya gitu..

Tanpa Nama berkata...

Sarkas adalah... Satu2nya tempat untuk orang jahil membayar untuk berhibur melihat kebodohan sendiri... ATAU satu2nya tempat dimana penipu menerima bayaran utk khidmat membodohkan orang jahil dan si jahil gembira gembira dgn khidmat tu...

Sarkas terbesar sekarang kat PWTC

Tanpa Nama berkata...

alif mim nun wau..alif tendang wau...SARKAS!!!!

Rh. berkata...

1- sila teka apa dia sarkas?
= Alif, mim, nun, wau.. Sarkis

2- kenapa di panggil sarkas?
= tempat pelawak berhimpun menghiburkan makcik2 FELDA.

3- apa ada dalam sarkas?
= Bini bik mama + malikul sembab + katok beraheng..

4- dimana ada pertunjukan sarkas?
= PWTC

Tanpa Nama berkata...

Alif.. mim...nun tendang wau..."sarkis"

aik! tulisan pun panjang tapi bacanya pendek?

ya lah yang panjang2 tu bunganya saja..

nota:
dalam sarkis ini majoritinya orang2 tua dan segelintir anak muda yg buta perut takde akai... kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

+ Sarkas tu tempat bik mama buat pertunjukan

+ Maksud Sarkas?
s - saya
a - anak
r - Rosmah....
k - Ko
a - Anak
s - Sape....?

+ Yg ada dalam sarkas Bik Mama la....buat pertunjukan badak makan roti najib kah kah kah

haluankiri berkata...

Salam ... kita semua jer dok kata SARKAS .. tp masih ramai yg masuk ke SARKAS tu .. mmg tahap bengong la .. sedia untuk ditipu dan menipu ..

sakariyaakop berkata...

Yang aku tahu....Sarkis tu tempat manusia main dengan binatang!!!

Tanpa Nama berkata...

bik mama lagi hebat dipertunjukan yang mempersendakan islam di mata dunia. tiada siapa pun bising terutama mufti UMNOBNAPCO, mereka pekakkah, meraka butakah..
Itulah yang dikatakan puak puak UMNOBNUPCO adalah gulungan manusia hipokrit.
sebenarnya mereka takut pada bik mama sahaja..

ibrahing ding berkata...

Jawapan aku pulak

soalan 1
alif mim bun wau = sarkis

soalan 2
sarkis ada kat pwtc

soalan 3
dalam sarkis ada mat sembap, mat sauh, madey, mat ngantuk dan berok gred A