Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 15 Disember 2010

JAMBATAN APA INI ?




AYU CUN DAN BERGETAH



nota:
mana lebih cun
bik mama
atau mendian altantuya?

mana lebih slim kah kah kah





JOHOR : MAHU JAMBATAN BARU

Tambak perlu diganti sejajar peningkatan ekonomi

Pelbagai peringkat masyarakat negeri ini menyokong penuh pembinaan jambatan baru yang moden serta mesra alam bagi menggantikan Tambak Johor yang berusia lebih 86 tahun.

Mereka bersetuju dengan titah Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ismail yang mahu Kerajaan Pusat mempertimbangkan semula projek jambatan baru itu yang pembinaannya dibatalkan pada 2006.

Penduduk, Mohd Fuad Md Ali Hanafiah, 32, berkata jika disingkap sejak dulu, tidak dinafikan tambak terbabit penting dalam membangunkan ekonomi Johor.

Namun, katanya, zaman itu sudah berlalu dan Johor tidak akan maju dan perkembangan ekonominya akan terbantut jika tambak yang dibuka sejak 1924 itu tidak digantikan sejajar dengan perkembangan ekonomi semasa.

“Kompleks Kastam, Imigresen dan Kuarantin (KIK) Johor Bahru destinasi akhir yang menyambungkan Singapura dan Malaysia sejauh 1.5 kilometer tetapi ia masih tidak dapat digunakan sepenuhnya akibat pembatalan pembinaan jambatan itu.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH



woit… ORANG JOHOR INI BETUL BETUL BANGANG…. kah kah kah..

woit… TAK FAHAM FAHAM…. kah kah kah…

kah kah kah… MAT MONGOL MANA BERANI NAK BUAT JAMBATAN… kah kah kah..

kah kah kah… NANTI LEE KUAN YEW PECAH KAN TEMBELANG ALTANTUYA….. kah kah kah..

kah kah kah... TAK BACA WIKILEAKS... LEE KUAN YEW KATA MAT MONGOL BOOOH ALTANTUYA... kah kah kah..

woit…. ITU PASAL MAT MONGOL MENIKUS…. kah kah kah..

kah kah kah… TELOOOR DAH KENA IKAT…. kah kah kah…

11 ulasan:

Marhaen Kacak berkata...

hahaha....mmg pun... takkan adanya jambatan ke 3 selagi najib bertakhta...

Ketuanan Melayu vs Ketuanan Rakyat : Rasiskah Kita vs Bersediakah Kita?

Jebon berkata...

Sayang seribu kali sayang sebab umur minah dlm gambar tu tak panjang. Kalau panjang umur dia dah tentu sekarang ni dia jadi FIRST LADY... kah kah kah...

Kalau minah tu jadi first lady dah tentu mat monggol terlupa nak naikkan harga petrol. Silap2 harga barang boleh turun sebab barang mat monggol dah naik (hukum ekonomi: Harga jatuh bila penawaran berlebihan. Malangnya sekarang kurang penawaran maka harga barang naik sebab barang mat monggol turun.

cicit ngah layor berkata...

Org Johor khasnyer,banyak2 ler bersabor berkenaan pembinaan jambatan baghu buat maser ini. Nanti,biler jiran komer tu dah jadi mendiang,baghu ler komer bulih mintak jambatan tu.Maklom ler buat maser ni ader masalah teknikal sikit...paham2 jer ler. Sabor jer ler,kalau ikut adat,tak lamer lagi bulih ler komer buat permohonan lain.

Tanpa Nama berkata...

klu minah mongolia tu jadi first lady..Malaysia akan join venture dgn Mongolia buat kapal selam yang boleh menyelam kat selat melaka dan juga kat gurun Gobi...kapal selam KD NAJIBUYA darat dan laut...macam kata P.I Bala... depan boleh...belakang pun boleh

Tanpa Nama berkata...

telur kena ikat, kxxte dah kena picit...mana boelh lawan apek singapore..

mosabit berkata...

khas untuk oghang johor....

sila makan ketuanan melayu rebus untuk menambah kesihatan...

kah kah kah kah kah kah ...

Tanpa Nama berkata...

Padanlah Malaysia hilang macam-macam,Pulau Batu Putih,Tanah KTM dan munkin Kawasan Iskandar,Johor.Rupa-rupanya telok Najib dah kena sepit Lee Kuan Yew.Apa lagi agaknya akan diserahkan kepada Singapura? Asalkan kisah Altantuya tak terburai.

Tanpa Nama berkata...

Kalau altantuya jadi first lady pun best gak. Hari2 keluar tv3 boleh layan PA CHU CHENG

Tanpa Nama berkata...

didi kota belud berkata....jangan percaya pada wikileaks,,,,wikileaks tu memang tak guna terutama si julian assange...cakap yang benar saja kerja dia.tak guna betul.

Tanpa Nama berkata...

http://mokhtarpetah.blogspot.com/2010/09/peristiwa-dan-sejarah.html

bunbinban berkata...

aku ingat telur najib ada dlm simpanan lky. buat fx deposit. ha ha ha..