.

Isnin, 6 Disember 2010PEMUDA PKR RANCANG HIDUPKAN GERAMM BANTAH POTONG SUBSIDI
- minsider

Angkatan Muda Keadilan (AMK) bercadang untuk menggerakkan Gerakan Rakyat Anti Manipulasi Minyak (Geramm) bagi membantah kenaikan harga bahan api — RON95, diesel dan gas, dan gula yang berkuat kuasa semalam.

Ketuanya, Shamsul Iskandar Mohd Akin berkata, pihaknya mahu kerajaan khususnya Perdana Menteri memberi justifikasi yang jelas dan bertindak untuk mengawal kenaikan harga barangan ini pada kadar yang segera.

"AMK juga tidak menolak sebarang kemungkinan untuk kembali menghidupkan Geramm dalam gelombang yang lebih besar demi menunjukkan perit jerih rakyat di sebalik kenaikan harga ini," kata beliau dalam satu kenyataan hari ini.

Kata Shamsul Iskandar, sayap Pemuda PKR ini menolak sebarang bentuk justifikasi yang diberikan oleh kerajaan pusat berhubung dengan ‘pakej’ kenaikan harga barangan.
"Kenaikan harga petrol dan diesel sebanyak lima sen seliter, kenaikan harga gas LPG sebanyak lima sen sekilogram dan kenaikan harga gula sebanyak 20 sen sekilogram jelas sekali membebankan rakyat dalam apa jua keadaan sekalipun.

"Kenaikan ini, meskipun telah dijangka selepas kenaikan harga petrol RON97 sebanyak dua kali pada November dan beberapa hari lepas, adalah sesuatu yang mengejutkan kerana melibatkan empat barangan utama yang digunakan secara konsisten oleh rakyat dalam kehidupan seharian," kata beliau.

NOTA:
ini berita baik
kita tunggu dan nanti
kita nanti untuk kita akan rayakan bersama
satu lagi gelombang anak muda memang tepat
tanpa anak muda tidak mungkin akan berlaku perubahan

dunia ini akhirnya menjadi milik anak muda !


Tiada ulasan: