Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 17 Disember 2010

SATU LAGI KAMPONG KENA REMBAT




KAMPONG NELAYAN TELOK KUMBAR



nota:
habis semua kena rembat
kalau tak cukong
kroni yang rembat
ada saja - tak boleh
nampak tanah lapang kah kah kah







KG TELUK KUMBAR : GUAN ENG PERSOAL MOTIF KL METRO
- minsider

Lim Guan Eng hairan dengan tindakan KL Metro Land Development Sdn Bhd yang didakwa begitu tergesa-gesa mahu meroboh rumah di Kampung Teluk Kumbar, Pulau Pinang tanpa perundingan susulan dengan penduduk terbabit.

Bahkan, pemaju turut dipersoal kerana memaksa, mengancam dan mengugut penduduk terbabit supaya berpindah keluar dari kampung tersebut tanpa meneruskan jalan perbincangan yang baik.

“Usaha meroboh rumah Kampung Teluk Kumbar oleh pemilik tanah KL Metro Land Development menimbulkan soalan sama ada ia adalah syarikat pemaju yang tulen dan bukannya bermotif lain untuk sengaja mahu menyusahkan rakyat dan kerajaan negeri.

“Syarikat pemaju masih beria-ria nak teruskan tindakan dan menakutkan penduduk akan datang minggu depan. Adakah ini tingkah laku seorang peniaga yang waras?” kata Ketua Menteri Pulau Pinang dalam satu kenyataan dikeluarkan hari ini.

Kelmarin, Timbalan Ketua Menteri 1 Mansor Othman berkata, kerajaan DAP Pulau Pinang memberi amaran kepada pemaju KL Metro supaya tidak mengambil tindakan meroboh rumah-rumah di Kampung Pekan Teluk Kumbar kerana ia masih dalam proses rundingan.
Kata beliau, kerajaan negeri bersedia untuk mewakili penduduk kampung tersebut untuk berbincang dengan pemaju.

Lim yang juga Setiausaha DAP Kebangsaan berkata, walaupun pemaju itu mendapat perintah mahkamah, mereka juga mendapat kebenaran MPPP untuk merobohkan kediaman-kediaman di kampung tersebut.

Sehubungan itu Lim berkata, pihaknya bersedia menunggu Pengerusi KL Metro Mat Hassan Esa untuk datang berjumpa dan membincangkan perkara ini dengan kerajaan negeri.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… LIHAT..SEMUA INI DI RANCANG… kah kah kah…

kah kah kah… SEMUA INI SENGAJA DILAKUKAN…. kah kah kah..

kah kah kah…. DENGAN TUJUAN UNTUK MEMBERI GAMBARAN BAHAWA KERAJAAN PAKATAN SUKA ROBOH RUMAH…. kah kah kah..

kah kah kah… TAPI HAKIKATNYA…. PROJEK INI TELAH DILULUS OLEH KERAJAAN GEROMBOLAN… kah kah kah…

kah kah kah… PEMAJU INI MESTI PEMAJU KRONI… kah kah kah...

kah kah kah... MENYELAM MINUM AIR SAMBIL BIKIN KACAU LAGI… kah kah kah

13 ulasan:

Alam berkata...

Ambik je la semua kampung, orang kampung tak ada rumah, merempat atau apa-apa sahaja penderitaan orang kampung hangpa tanggung la,dah masuk lubang api, besoal jawab dengan dalam kubur baru tahu langit tinggi rendah..ni la padahnya kalau angkat pemimpin jahil..dalam otak semuanya dunia

Bik MOMA berkata...

kata Mat Monggol..

"TUAN2..KITA TIDAK BOLEH TOLAK PEMBANGUNAN TUAN2.. TANPA PEMBANGUNAN KITA AKAN MUNDUR TUAN2"

kah kah kah macam celaka ja ayat...

Nur Misnan berkata...

salam brother..
hanya blh memandang tanpa dpt membantu... =(

Datuk berkata...

kah kah kah
hidup org umno
dulu kini selamanya
melayu dibodohkan

mahaza berkata...

Lagi cepat halau lagi cepat boleh berdemo sebab eeee dah gian nak berdemo

Tanpa Nama berkata...

nak turun ke jalan raya.....bile nyer nk turun....
ayuh teteapkan satu tarikh kite berkampong sebulan kat jalan raya.....kite trun ke jalan raya sehingga kerajaan bertukar.....
ayohhhh....semua
bertindak....

...pokio...

Tanpa Nama berkata...

ini adalah film yang terbaru dari gerombolan, film ini juga akan mencemarkan imej kerajaan PR pulau pinang. tangan2 keji ini menyebabakan rakyat susah, mana2 rakyat yg bodoh dan dunggu pasti menyalahkan kerajaan pulau pinang... ini adalah projek2 tertangguh kerajaan zalim barisan nasional...

KEPADA SEMUA RAKYAT PASTIKAN MENDAPAT MAKLUMAT YANG TEPAT DAN BETUL.....

Tanpa Nama berkata...

KL Metroland Development memang sah kroni gerombolan dan cukong. tanpa cukong, tak adalah gerombolan, macam aur dengan tebing. Kerajaan Pulau pinang kena pastikan isu ini ditangani dengan baik. janagn biarkan seinci pun kepada kaum gerombolan tamak haloba ni.

sri hartamas

Tanpa Nama berkata...

mengapa taksub sangat dengan Bee End? Humbankan dalam longkang! Hahahaha!

Tanpa Nama berkata...

Mestilah nak cepat buat projek....duit dah banyak habis maaaa....kahkahkah

kedai kopi lorong berkata...

saya org sini, kawasan ni mmg syaitan2 sini baru sedar, ada potensi,mmg depa nak cepat2 musnahkan mcm mana depa pelingkup tanjung tokong, bt feringghi, tanjong.

kawasan secantik ni, depa naikkan flat mcm pigeon hole, sehodoh hodohnya...

Tanpa Nama berkata...

esok ada la gerombolan amno eeee yang marah2 dan kata Guan Eng tak boleh tolon org teluk kumbar

lepas tuh cakap bEND tak ada kena mengena....

ini kerja babi amno baling batu sembunyi tangan

lepas tuh ada menteri amno datang dan selesaikan kes. Menteri amno akan cakap hanya amno boleh kasi selesai itu kes

PERCAYALAH ADIK ABANG KAKAK.
INI KES AKAN JADI SERUPA DULU.
"SENDIRI AMNO BIKIN MASALAH, SENDIRI AMNO KASI SELESAI, SENDIRI AMNO KASI ANGKAT BAKUL! TAIK AMNO KASI LEMPAR KAT GUAN ENG"
TAK PERCAYA?? TUNGGU!!!!!!!!

Mat Lendir berkata...

Parti orang melayu juga yang menghalau dan memunahkan orang melayu pulau pinang

kah kah kah