Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 12 Februari 2011

PILIHAN JALAN RAYA BUKAN PILIHANRAYA




BANGUNAN NATIONAL DEMOCRATIK PARTI DI BAKAR



nota:
ini lah kebencian
ini lah kemarahan
ini lah jawapan kerana
menipu dalam pilihanraya!!!






PILIHAN JALAN RAYA BUKAN PILIHAN RAYA

Rakyat Mesir dan rakyat Arab yang bangun pada pagi ini melihat dunia telah berubah. Dunia baru ini bukan dunia yang ditempah dan di canai di Rumah Puteh atau Tel Aviv.

Dunia baru kali ini adalah dunia buatan mereka sendiri. Dunia ini ditempah di jalan raya.

Selama 30 tahun rakyat Mesir digula-gula dengan pilihanraya. Kali akhir tahun2005 di mana Mubarak dan National Demokratik Parti telah menipu dalam pilihanraya itu.

Husni Mubarak telah menggunakan Suruhanjaya Pilihanraya, Polis, Mukhabarat/SB, Soldadu untuk menipu, mengancam dan menekan pengundi agar memilih NDP dalam pilihanraya ini.

Husni Mubarak juga telah menolak:
- penggunaan dakwat
- menggunakan undi pos
- hanya NDP boleh ada laporan media
- hanya NDP boleh membuat iklan di media
Malah ada tempat tempat langsung tidak ada proses pengundian berjalan. Calon NDP terus menang.

Akhirnya warga Mesir telah memilih jalan raya. Hanya jalan raya dan bukan pilihanraya yang difajhami oleh trejim rejim zalim dan menipu.

Apabila Husni Mubarak telah diundurkan maka barulah boleh satu pilihanraya yang jujur, adil dan diyakini dapat dijalankan.

Sejarah telah menunjukkan yang zalim ganas hanya boleh dilawan dengan jalan raya bukan pilihanraya:

Ahmad Reza Pahlevi Raja Segala Raja Iran jatuh kerana jalan raya.

Marcos jatuh kerana jalan raya.

Suharto jatuh kerana jalan raya.

Park Chung Hee jatuh kerana jalan raya.

Emperor Bokassa jatuh kerana jalan raya.

Dan terakhir ini Hosni Mubarak jatuh kerana jalan raya.

Salut kepada mereka yang memilih jalan raya.


SEJARAH MANUSIA SESUDAH FIRAUN


Perhimpunan 18 hari di Dataran Tahrir adalah perhimpunan yang terbesar dalam sejarah dunia.

Belum pernah satu revolusi menjatuhkan seorang ditaktor diasak oleh sebagini ramai rakyat.

Belum pernah rakyat bangun dengan marah dan mendobrak rejim yang zalim.


AWAS DAN WASPADA

Bersedia untuk melihat revolusi ini dibajak.
Bersedia untuk melihat revolusi ini diselewengkan.
Seketul daging bernama Mubarak telah pergi.
Sistem yang menindas masih wujud.
Yang dilawan bukan daging tetapi sistem.
Ini hanya permulaan tetapi kamum pemodal dan kapitalis
antarbangsa sedang melihat dan merancang untuk memastikan Mesir
tidak kembali ke zaman Naseer – yang nasionalis dan sosialis.

Awas ! Tel Aviv sedang merancang.
Persoalan? Apakah pejanjian damai Mesir/Israel akan dilupuskan.
Perjanjian inilah yang menjadi kunci yang telah memandulkan Mesir
dari menjalan dirinya sebagai pemimpioan negara Arab.

KUASA AKHIRNYA DI TANGAN RAKYAT




10 ulasan:

laskarfajar berkata...

Bila lagi rakyat Malaysia ingin mencipta sejarah sebegini? Rasanya agak sukar kerana gerombolan akan mainkan sentimen perkauman..

Tanpa Nama berkata...

Sama macam Malaysia aje.
Tapi apa nak diherankan.
Bukankah gurunya APCO.
APCO tu kan Yahudi.

tupai berkata...

til avev mmg sakit amerika pun sama.x tau nk wat pe.perjanjian damai boleh buat modal niaga.muberak wak lari usd20b ada yg kata usd70b.baradei dah suh pulang duit tu.sulaimn kne share kuasa dgn rkyt hingga sept.til avev x perlu risau ini org mesir x dendam.

Tanpa Nama berkata...

sentimen perkauman, berlagak warak dan hiburan melampau adalah modal paling ampuh dimiliki oleh UMNO untuk terus berkuasa di sini..

kalo di sini berbuat demonya orang2 melayu, dia akan buat2 cerita yang orang cina dan india menyokong penuh BN/UMNO.. jika cina ngan india buat demo, dia akan berbuat2 berita yang orang melayu menyokong penuh hasrat BN/UMNO

jika nak berjaya dalam DEMONSTRASI MERUNTUHKAN BN di Malaysia, kita kene berdemo meruntuhkan media2 BN dulu... segala bentuk TV dan media yang menyokong BN, perlu diruntuhkan terlebih dahulu..

taktik baru ialah memotong talian internet dan telefon dilihat usaha paling berkesan untuk melengah2kan maklumat diperolehi demonstran!

master plan berdemo PERLU DISUSUN sebelum kerja2 berdemo dilakukan kerana demo2 seperti ini memakan masa yang cukup panjang sekurang2nya 30-60 hari..

Tanpa Nama berkata...

steady jugak kalau test dulu kat kelantan.
Dah lamaaaa sangat tu tok tua tu pegang jawatan.Kes air pun 14 tahun lagi nak setel.
Duit yang dapat tiap2 tahun..buat apa tak tau laaaa....



hahahahaa...

Tanpa Nama berkata...

rasanya sebab tu la kat byk kwsn di sarawak masih tiada sistem jalan raya yg elok...pemimpin takut rakyat memilih jalan raya

Tanpa Nama berkata...

Banda mcm ni dah berlaku bila anuar dibuang dari kabinet...
EON bank dijalan Tun perak dipecahkan oleh puak2 kimak PKR...
Tong sampah dibakar dan disepahkan disepanjang jalan berhadapan LRT bandaraya...
Citer ni hang tau ke??..Hang mana tau..masa tu hang dok main pelir lagi...
Kalao hal2 mcm ni mmg puak2 hang mmg pandai...sama mcm kes di Perak...

kah...kah..kah...

Tanpa Nama berkata...

Semasa Revolusi Iran 1979 dulu, Shah Iran lari, tapi sempat lantik Bakhtiar utk jadi penggantinya, dgn harapan rakyat reda sikit. Tetapi Imam Khomeini dah bagi warning... terus Bakhtiar ni hilang. Zaman Tun Mahathir pon lebihkurang... Bila rakyat dah meluap2 marah kat dia, dia offer resignation dari PM post, siap nangis2 sambil dipujuk Rafidah... Rakyat MALAYSIA pon REDA la sikit... Tapi, tengok, hasil dan jalan ceritanya sama saja, i.e. rakyat tak kemana2 pon. Nasib rakyat tak berubah. Semua Tipu! Semua muslihat! Orng Melayu ni mmg lembab sikit la berbanding bangsa lain. Ni di Mesir, harap2 tak back-to-square.. Kalau elBaradei yg naik, entah2 2x5 je. AWAS, strategy politic yg high level...macam2 jenis gula2 yg diorang ada.

Seroja Koi berkata...

strategy politic yg high level...sungguh licik.

Tanpa Nama berkata...

umno dlm proses utk mendaftarkan rakyat asing yg berkahwin dgn rakyat malaysia. terbaru pendaftaran akan di buat disebuah restoran di shah alam minggu depan.