Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 29 Mac 2011

BERITA TERGEMPAR




YA AMPOOOON



nota:
yang ini ada fatwa
yang bunuh altantuya tak ada fatwa
yang rembat tanah tudm di sungai besi tak fatwa
yang rembat duit komisen kapal selam tak ada fatwa

ISA tak ada fatwa
AUKU tak ada fatwa

yang ini depan meeting berbuih buih dan keluar fatwa
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

pooooooorahhhhh kah kah kah

nota:
siapa dia atan bin hashim
kah kah kah


27 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

SALAM BRO....
TAU X APA MAKSUD FATWA YANG SEBENAR???JANGAN NAK SAMAKAN ISU POLITIK DENGAN AGAMA...JANGAN SAMPAI JATUH TAHAP MUNAFIK...INGAT2 SKET...BANGKANG TUE BANGKANG LA JUGAK...JANGAN SAMPAI PASAL ISLAM PON KO NAK JADIKAN ISU...RESPEK SKET AGAMA ALLAH SWT TUE...JANGAN JADI B***H!!!!!

Jamali berkata...

Siapa Atan Bin Hashim? Abang angkat orang yang tandatangan tu ka?

Alam berkata...

Isk,isk,,,,tak boleh la berpoco-poco lagi lepas ni..betul ke ada kaitan dengan pemujaan agama lain, tang mana yang berkait?

Sekarang ni ulama suka keluarkan fatwa-fatwa bodoh. Makan duit zakat tak ada pulak fatwa, naikkan harga barang, menteri tunjuk punggung, Bik Mama berlagak jadi menteri semua tak keluar fatwa...

ExPet berkata...

Majlis Fatwa TukarTiub dengan ini mewartakan fatwa bahawa semua Sultan dan Raja di Malaysia diharamkan menaiki kereta Rolls-Royce dan Bentley kerana ia adalah kenderaan rasmi raja/permaisuri di England yang beragama Kristian. Sila sebarkan fatwa ini kepada semua sultan dan raja di Malaysia.

cicit ngah layor berkata...

Oghang tengah memperkaterkan pasai vedio perno ni.Bagi fatwa tentang hukum menerbit ,menayang,menyimpan dan memfitnah org dgn vedio ni dulu.Org2 jahil tengah tunggu hukum dan fatwa mengenainyer drpd org pandai tentang hukum.Jangan biorkan ghakyat hidup dlm kejahilan.Nanti ader pulak tokeh vedio porno ndak buat promosi vedio dier dlm maner2 bilik hotel mcmmaner pulak.Menteghi kater org yg 3 org tu tak salah tayang vedio tu kalau ikut undang2 manusier.Mcmaner pulak dgn undang Allah.Tak kan ndak dibiorkan dier berlalu mcm ayor sungai jer.Jangan menadah tangan utk mintak projek,menadah tangan ler untuk kesejahteraan umat.Dan jangan ler biler nyawer dah sampai ke keghongkong baghu bercakap tentang kebenaran,dah lambat namernyer.Macam2 ader dinegare kiter ni....

Tanpa Nama berkata...

Tarian ini tak ada kena mengena dengan agama Kristian. Saya orang bukan Kristian pun tahu.

Ini sudah tentu kerja si hantu "syaitan buta" (gelaran yang diberi oleh Haji Hadi kepada Mufti Perak yang zalim).

Harap badan badan agama Kristian buat bising dengan fatwa si Syaitan Buta Harusani ini, minta Mat Mongol suruh Sultan Perak lucutkan jawatan mufti Syaitan ini.

Tanpa Nama berkata...

lerrrr, tk penah plak terniat nak puja itu ini bila berpoco2. suma utk syok2 je tanpa libatkan pujaan atau agama. tibe2 lak kluar fatwa ni. hampehh. aku nk biar dia kecoh2 baru tau apa pandangan ahli agama yg lain.

Tanpa Nama berkata...

tanpa nama yg pertama tu....

lu dgn mopti wahabi fak fak fatwa lu tu pi mampss la....

manusia2 mop-ti pro kera-jaan nilah yg korupkan agama hang tau dak?

ape suare mereka bila rakyat bahrain sesama agama tu dibantai oleh wahabi Saudi? apa mereka kata bila Saudi celaka tu bsekongkol dgn setan USA? apa suara mereka pasal isu2 yg TT bangkitkan dlm artikel itu?

ini mop-ti sudah lama duduk kerusi empuk berangan jadi Tuhan..ini halal itu haram...kahkahkah hidup mufti TT

Racist University berkata...

Zaman P. Ramlee dulu orang Melayu lebih open minded, boleh menari dan menyanyi di kelab malam dan pakai mini skirt.

Tunggulah, tak lama lagi si Mufti Taliban Harrusani ni keluarkan fatwa tak boleh tengok filem P. Ramlee. Haram.

KAHKAHKAHKAHKAHKAH

Masih ramai orang Melayu pakai jersi Manchester United. Buat apa aku nak buang jersi MU yang mahal yang aku beli hanya kerana si bahalul & ngok Harussani tak suka sama MU?

Abdul berkata...

warghhhh ini lawak bole pecah perot!
hoi tanpa nama yg pertama jugak! bodoh!
lu x ingat ke? gua ingat dulu ini syaitan bisu ada kasi green light halalkan perbuatan kurafat Zamri Eee, alasan sbb dia xder niat pon....
whahahahahahaaaa!
ini kali suda tukar la...
errr.. bik mama xder buat poco2 kot TT, tu pasal kalu x, mesti fatwa ni x kate haram sbb xde niat!

Tanpa Nama berkata...

Time aku form 1-2, tiap kali ada kenduri kahwin, malam tu mesti ada joget lambak.
OK pun. Syok lagi ada la.
Time aku remaja, ada disko. Pergi sekali-dua.
Tapi tak ada pulak aku nak tinggal agama.
Sampai umur 40 tahun aku dengan sendiri mula kenal apa itu kebaikan apa itu keburukan. Aku mula memahami Quran dan menghayatinya, bukan menghapal macam burung kakak tua (2:171).
Sekarang pun aku menari lagi bila ada peluang. Aku bolih appreciate nikmat penari dan penonton "So you think you can dance".
Aku hargai nikmat yang Tuhan bagikan ini.
Tiba-tiba pulak mamat ni nak haramkan. Hoi... kalau kamu nak muram lantak kamu la, kenapa pulak orang lain kena muram juga.
Sebok menghapal ayat kursi 2:255 tapi langsung tak sedar arahan ayat 2:256 Tidak ada paksaan dalam agama (Islam),

Tanpa Nama berkata...

Adoyai lah malaon bangang ni. tarian ni pun ada kaitan dgn agama ker?? ape bengap sangat mangkuk ni. wtf??? wtf??

Tanpa Nama berkata...

Bro TT,
patutlah keluar fatwa. Bik Mama yang suruh pasal dia kena paksa menari poco-poco

http://1.bp.blogspot.com/-8NtyYPwnJ7A/TZAukkSDCqI/AAAAAAAABSA/sjsUmT7ET0g/s1600/poco2.jpg

Kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

datuk......
poco2 tu kita buat ngan anak bini kat ruang tamu
nak bagi exercise sihat badan
dah datuk kata haram, kita tak exersise lagi dah
kita duduk tengok tv hari2

datuk...
kentuki tu yahudi punya
tak haram ke datuk?

datuk
kereta yg saya pakai tu kristian buat nak dulu gi sembayang kat greja
tak haram ke datuk?

tayang video blue, apa hukum datuk?

Tanpa Nama berkata...

bukan ke rosmah, ala rosmah, laki najebon tu, yg fat fat short short tu... bukan ke dia suka teramat poco2 ni?
cuba suruh harus sana harus sini bagitau kat rosmah pasal pengharaman poco2 ni... tengok harus sana harus sini kena c4 sertamerta macam arwah tun tuya ke tak kahkahkah!

hantu pocong berkata...

wakakakaakaaakakakakaka

berkaroke takde fatwa ke?? warghkakaka.. nak mampos dgn bik mama, kalau haramkan karaoke!!!

wakakakaka

sheikhalfarisi berkata...

as salam, bab islam ni banyak ilmunya.kalau x tau islam atau hanya tau sikit2 lebih baik diam. itu kerja mufti dan org2 yg arif dlm islam

seseorg yg terkeluar islam x perlu kata keluar islam. kadang2 berlakunya terkeluar islam itu apabila melalui percakapan,ejekan, sindiran,cth kalau ikut islam susahlah x majulah atau zaman nabi x ada pisau cukur itu sbb dia simpan janggut, terniat dlm hati dgn berkata kristian lg bagus x gaduh2. terikut2 dgn gaya hidup org kapir, org kapir x sembahyang kamu pun x sembahyang. hukum/undang2 ALLAH yg ada dlm quran d tolak walaupun dah qatam quran banyak kali dan dah pergi hj berpuluh kali.

ini adalah sbhg kecil cth. kalau ada berlaku perkara d atas maka kita kena beristighfar banyak2 dan bertaubat mohon ampun kpd ALLAH SWT. WALLAHUALAM

Tanpa Nama berkata...

Atan Bin Hashim


http://www.rajaahmadnasir.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

Atan Bin Hashim


http://www.rajaahmadnasir.blogspot.com/

Eversoris berkata...

ExPet: EPIC WIN!!

and 1st tanpanama, haih bangang aa ngko, sejak bila Nabi SAW pisahkan agama dengan politik? politik pun part of agama la ngok. ngko ingat bila dewan rakyat bersidang, semua malaikat Raqib & Atid pegi kedai kopi n main golf ke waktu tuh?

Tanpa Nama berkata...

agreed with sheikhalfarisi...renung2kan dan selamat beramal...sesiapa yang menghina atau mencerca hukum ALLAH SWT maka, Neraka Jahanam adalah tempat mereka...fikir dan fahami maksud sebelum memberikan pendapat...ingat ALLAH itu satu...jangan terpesong dengan gaya hidup masa kini...aku pon sokong PEMBANGKANG...tp hukum ALLAH jangan nak wat main2...

Tanpa Nama berkata...

agreed with sheikhalfarisi...renung2kan dan selamat beramal...sesiapa yang menghina atau mencerca hukum ALLAH SWT maka, Neraka Jahanam adalah tempat mereka...fikir dan fahami maksud sebelum memberikan pendapat...ingat ALLAH itu satu...jangan terpesong dengan gaya hidup masa kini...aku pon sokong PEMBANGKANG...tp hukum ALLAH jangan nak wat main2...

Tanpa Nama berkata...

kepada sheikhalfarisi

nama dh sheikh tp..menyedihkan..pemikiran sempit. komen sket pasal JAKIM, JAIS,mufti tak boleh. diorang tu pun manusia juga..mufti dilantik oleh siapa?

sibuk pasal isu menari..memalukan! sedih! apa punya bangang nk sentuh isu2 mcmni, bila isu lebih penting lagi byk. Buang anak, rempit, fitnah, rasuah!

bukan sy nk kecil2kn majlis fatwa, tp tak faham nape jadi mcmni!!!! FRUST!!

Tanpa Nama berkata...

Bagus la kalau nak haram, kalau tak tiap kali ada majlis gomen mesti ada tarian bangang ni.

rantai berkata...

Nama 'poco-poco' tu aje yang ada kaitan dengan agama majusi tu. Kalau tukar nama tarian tu kepada "Gedik-Gedik", haram ke tak agaknye..?

Kalau haram juga, maka tarian melayu seperti zapin, inang dan yang lain-lain tu semua haram le ye..?

Tarian romba, cha-cha, tango, waltz dalam rancangan 'mari berdansa' tv3 tu halal pula ye...?

Tanpa Nama berkata...

Kamu semua yang fikirkan hanya Mufti sahaja layak cakap pasal agama Islam adalah sangat teramat bodoh, ngok, bahalul, & banggang. Inilah yang para Mufti UMNO mahu kamu percaya sebab mereka semua mahu mengawal setiap inci gerak geri kamu. Kamu telah dimanupulasi oleh mereka.

Mufti yang keluar fatwa bodoh macam ini cemburu kat kamu semua yang ada pasangan untuk menari bersama. Maklumlah, kamu ini lebih handsome dan gaji lebih tinggi kerana berkelulusan University of Oxford manakala mufti-mufti ini hanya berkelulusan madrasah pengganas Taliban di Pakistan & Afghanistan.

Bila mereka pulang dari Pakistan, mereka tidak dapat cari kerja. Terpaksalah kerja kat JAKIM & JAIS. Sebab itu mereka ni pura-pura buat sibuk & menyibuk jaga tepi kain orang lain. Mereka ini semua cemburu kerana ramai gadis yang cun sukakan kamu manakala tiada perempuan cun yang nakkan mereka melainkan gadis hodoh. Bila ada perempuan cun nak menari dengan kamu, mereka akan cemburu sebab tak dapat rasakan kenikmatan menari dengan orang yang kamu cintai sebab semasa muda dulu tiada perempuan yang nak kat mereka.

Sebab itu Mufti ini haramkan tarian poco poco. Mereka ini cemburu kat kamu. Itu tak boleh ini tak boleh semua tak boleh. Mereka takut hilang kuasa & kerja. Sebab itu mereka nak control kamu semua dengan mengeluarkan fatwa yang tidak munasabah & tidak masuk akal. Kamu telah dimanupulasi oleh mufti-mufti yang berpemikiran sempit.

SEDARLAH! BUKA MATA! JANGAN DIPERBODOHKAN OLEH MUFTI YANG BODOH MACAM HARRUSANI!

Tanpa Nama berkata...

respek sket kat orang yang ada ilmu agama...