Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 28 Jun 2011

MENTERI BESANG NAIK BENGANG





MAT LEBONG JUMPA MAT KELENTONG








nota:
ikang lawang ikang
sapang akang menang
kang kang kang



KAJIAN STADIUM RUNTUH TAK SIAP - berita hairan

Menteri Besar, Ahmad Said, semalam secara terbuka melahirkan kekesalan kerana kajian struktur Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin berharga RM292 juta di Kompleks Sukan Gong Badak, yang sebahagian bumbungnya runtuh lebih dua tahun lalu masih belum siap.

Beliau berkata, sepatutnya Jabatan Kerja Raya (JKR) sudah mengemukakan keputusan laporan kajian mengenai struktur stadium itu yang dibuat syarikat perunding awal bulan ini, tetapi sehingga kini belum siap.

Katanya, lebih mengecewakan perkembangan terbaru yang dimaklumkan oleh JKR negeri bahawa laporan kajian perunding itu dijangka siap pada September pula.

"Saya sebenarnya rasa dukacita dan kecewa sebab dulu JKR beritahu kita bahawa menjelang Jun (bulan ini) kajian perunding akan siap.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… DAH BERAPA TAHUN BUAT KAJIAN… kah kah kah….

kah kah kah… DAH BAYAR BERAPA BANYAK PADA CON SLUT TAN…. kah kah kah..

kah kah kah…. INI CARA KONTREKTOR BUMI CARI MAKAN…. kah kah kah..

woit.. INGAT CARI MAKAN..BUKAN BUAT KERJA.... kah kah kah..

kah kah kah…BUAT PROJEK… TAK SIAP…. kah kah kah

kah kah kah….MINTA DUIT LAGI…. kah kah kah..

kah kah kah…BILA BANGUAN SIAP… ADA BOCOR ..ADA BERLUBANG…. kah kah kah..’

kah kah kah…MINTA DUIT LAGI UNTUK BAIKI… kah kah kah…

kah kah kah…LAGI LAMBAT ..LAGI BAIK… kah kah kah

woit… BILA RAKYAT MARAH…. TUDUH RAKYAT JADI ALAT PAKATAN… kah kah kah

nota:
bila agaknya melayu nak sedar!



MULUT CARI MAKANG

11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

natang.. kah kah kah.

Tanpa Nama berkata...

Stadiung ni patotnya dijadikang tempak lawatan dalang kalendar Tahung Melawat T'Ganu.

Fakta: Mencatatkan sejarah negara apabila runtuh dalam tempoh 2 tahun pembinaan.


Jongang Bangang

yb berkata...

Masa nak bina tak rujuk JKr.
Sudah runtuh meraung pada JKr.
Padan muka!

teganu-kite berkata...

isamudeng tukor tiut,

nok kkabor ke mung,..Mat Said Kemamang bukangnye kaki lebong, bukangnye kaki nnawok. TAPI Mat Said doh kene lebong, kene nnawok oleh puok2 nnatang bewok.
Kalu mung tengok muke Mat Said yang macang Pol Pot regim khmer roug jamang mude memang die dok berape cerdek. hok cerdek di teganu kite adelah jing kucaa kapong (JKKK), kontraktor yang macang bewok lapor dok gomol ke projek.

mung tau ke dok, jamang sape buat stadiung??? tapi jamang Mat Said lah habeh rrutoh bedebok.
Mat Said kene lebong sokmo - 'Kajian Perunding' tu perabih pitih kera-jaang. lepah pitih, pitih.
Kesiang sunggoh Mat Said, kene lebong oleh kontrektor tapi pitih royalti minyok yang dijanjikang oleh Pusat pong kene lebong.
Mari kite nyanyi ramaa-ramaa : "Mat Said kene lebong, beranok dalang botol, timbol tegelang, terus masok gol, cak ciyek ibu kaki cah keting..."

teganu kite - gitu sokmo

Tanpa Nama berkata...

apa pun huluq dulu
kalau tak huluq tak jadi
cuba huluq sikit kat jkr
pasti siap segera
beginilah budaya malaysia
nak kerja jalan kena huluq dulu
kah kah kah
budaya HULUQ ini siapa punya
BINATANG ?

Tanpa Nama berkata...

memang patut stadium ni dijadikan salah satu destinasi untuk pelancong dari dalam dan luar negeri, siap dgn pemandu pelancongnya. Mat said ni bukan main berlagak bengang konon sebab stadium dibina semasa pemerintahan Idris Jusoh. Projek macam ni pun kena ambik masa bertahun tahun nak keluar laporan. Dah sah Melayu kena tipu oleh "CON"sultan. Ataupun kerajaan mat Said tak bayar "CON"sultan untuk service mereka.

sri hartamas

Tanpa Nama berkata...

tak payah baiki pun takpe sekurang 2 nye ganu ada tempat wajib nak gi melancong....wei tt mana ader tempat mcm tu kat dunia the only one brooooo

Tanpa Nama berkata...

Giler babi punya lame nak buat laporan.. Consultan nie sekolah tahap apa sampai lambat beno nak siap laporan.. Kalau ada 10 bangunan runtuh mau makan 20 tahun siap laporan.. 2 tahun tu kalau bina balik dah siap dah.. Bodo piang..

gondrong. berkata...

K - kalau
A - ada
S - sen
T - tak
A - ada
M - masalah

kah kah kah...

cube buat..cuba buat..

Tanpa Nama berkata...

"bila agaknya melayu nak sedar"- dah mmg dlm darah daging, susah nak cakap!

mohd berkata...

kah..kah..kah..

penat sokong pr.
ingt depa lg baik.
prangai umnngok gak depa ikot.

tibai duit state,masuk kantung parti,
jgn lg apply kontrak atas name parti,
buat terang2, konon transparency,
taik tetap busok.sorok xsorok tetap bebau

manusia klu dpt kuasa..
ape name parti pun xbererti