Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 21 Jun 2011

SATU JUTA ORANG RAMAI SOKONG BERSIH




TERKINI:


laporan ini baru sahaja
dipadamlam oleh akhbar the star

berita sokong untuk bersih ini amat meluas
kah kah kah




INI PUNGUTAN SUARA AKHBAR STAR




NOTA:
lihat dan lihat
ini pungutan suara dari akhbar mca STAR
lebih dari 1 juta pembaca akhbar ini
menyokong 9 julai

kalau semua ini ahli mca
maka tinggal kotak sahaja parti ini
isinya sudaah cabut lari
kah kah kah







20 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Yang tak sokong hanya geng pondan Kerismudin lidah kontot dan sahabatnya Mat Monggol Entot kaki makan dan memantat free saja.Pengikut gerombolan hanya duduk diam takut syoru miss.Kah..Kah..Kah.

mr.q berkata...

da xde la poll ni...ak bru nk vote...siot,dorng da trik blk~~

Anti Telan berkata...

Bagi tau pada Tim Ketua Polis Negara Khalid Bakar..

Kumpulan BERSIH dari Utara akan lalu ikut jalan LAUT.

So tak payahlah nak buat road block sepanjang highway.

Dari selat melaka kami akan menyusup masuk melalui semua sungai2 yang menghala masuk ke Kuala Lumpur.

Bila celik mata jer kami semua dah ada di jalan Raja Laut...kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Isk.. tt ni kalau semua yang sokong turun padang mau cabut lari mat monggol. 1.3 juta giler.... untung besar penjual air kat sana... Fuhhh... dasat.. Jadi orang bodoh jer yang kata Bersih adalah sia-sia. Caya lar bro...

Tanpa Nama berkata...

Ingatkan cogankata dulu kini dan selamanya boleh buat sesuka hati

Tanpa Nama berkata...

kemungkinan kena hack huhu.. :)

Pian berkata...

Kami dpd Johor dh sewa Air Asia % Fire Fly sejak 3 bln yg lalu. Anggaran lebih 10,000 org dh buat tempahan.

BERSIH TETAP BERSIH
MARI RAMAI2 KITA MEMBERSIHKAN SPR

cicit ngah layor berkata...

Empat haghi lepaih,bos spr dah bercakap besor.....pintu rundingan udah tertutup ghapat.

Semalam bos spr udah kecut telor,cakap udah nampak lembut sikit.......bersih bulih bincang,tp kener janji......batalkan perhimpunan terlebih dulu.

Nanti...pader 8 Julai,bos spr akan cakap pulak......"Lantak komer ler kalau ndak berdemo,aku ndak pencen awai sbb aku sakit".kahkahkah..... bos spr sendighi tempah penyakit.Susah jadi kuder lumber ni yob.

Tanpa Nama berkata...

ish..dah kena padam ke?aku baru vote pg td..dkt 600ribu org undi setuju.

Tanpa Nama berkata...

sayangnya 9 julai aku ade keje kt p.penang..shit!!

aku nk turun weyh..

Pasembur Rojak berkata...

jangan seronok sangat...kalau mengikut pemahaman ilmu matematik gerombolan yg sememangnya tak berapa cerdik dan penuh ngan unsur2 bangang..1% adalah lebih besar 99%..1% itulah suara keramat...sebab 1% itu Rare...

Tanpa Nama berkata...

kami rakyat melaka dah sewa medan air berlepas dari airport batu berendam.

Tanpa Nama berkata...

Untuk membayangkan dan menipu rakyat Malaysia yang Perhimpunan Bersih 2.0 sebenarnya mendapat sokongan rakyat negara ini, Malaysiakini menipu lagi rakyat dengan mengeluarkan keputusan POLL @ UNDIAN online yang konon nya di jalan kan oleh The Star Online.

Mak datuk sampai 1juta lebih rakyat mengundi! Tapi korang pergi la tgk site The Star, mana ada poll ni, dan tgk senarai2 poll yang mereka buat termasuk isu2 hebat seperti Datuk T dan pilihanraya Sarawak, mana ada sampai 200 ribu pun. Kebanyakan poll hanya menarik lebih kurang 20 - 50 ribu orang je.

Tapi tiba2 perhimpunan bersih 1 juta lebih orang mengundi! PENIPU punyer Malaysiakini! Korang tgk gambar kat atas tu, agak2 mana satu yg betul?

Lagi satu pergi la tgk page The Star ni,
http://polls.thestar.com.my/
Cuba cari... ada tak POLL bersih tu?
TAK ADA PUN POLL tersebut. Nilai ler sendiri.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa nama 6.55pm....apa yang bebal sangat kau ni...kan TT dah kata...poll ni dah ditarik balek...baca pun tak faham ke?...Patutlah orang Umno ni asik kena tipu dengan pemimpin Umno...Mahathir kata MELAYU HAPRAK...semua melayu Umno tepok tangan...gembira sakan....banggang,bodoh,tolol,keldai,baghral...

Bakor UMporNO!! berkata...

Anon 6.55 pm

Teruslah hidup dalam dunia penafian & kebodohan engkau tu...

aku memang vote kat website The Star pagi tadi. Bila info tentang poll tu mula disebarkan melalui blog pro pakatan & makin ramai menyokong Bersih, ia telah diberhentikan serta merta.... Mesti ada arahan untuk stop nih...

Silap - silap, ada editor yg kena pecat tak lama lagi ni...

PembasmiKatak berkata...

oi mangkuk 6.55...
kat thestar takde kalu ko pegi la tengok kat mstar.com.my (thestar versi bahasa melayu). Situ ada lagi la poll tu. Tapi jumlah voter dia tak boh laa...CUma keputusan memihak kepada bersih ialah 97%. sendiri mau ingat la ye....Gang Pro PR Kulim confirm turun. Ni aku dok tengah convincekan ah chai dgn ane sblh umah suh turun sama. Celaka punya berahim katak.Takut dibuatnya jiran aku yg non bumi ni.

Tanpa Nama berkata...

Anon 6:55pm..
Kalau dah baghal, usah bukak molot.. nanti habis semua orang tau!!!!! kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

pandai juga ek pencacai PR ni... kalau bab putar belit lepas tu nak menipu orang memang pakar betul juak2 haram PR ni ye... ishk ishk ishk

sila baca sini http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2011/6/21/nation/20110621194755&sec=nation


This could be done in several ways, for example through scripted routines or "bots" that come in to a site to perform the same task over multiple repetitions. Indeed, an initial examination of our site logs showed about one million submissions to the poll page from just one IP address.

Therefore, acting upon the belief that the poll results were tainted, we made the decision to take it offline just before noon Tuesday.

We regret that our effort to give the public a voice has been tainted by this act.



HARAM aku nak percaya PR lagi.. cheh!!!

Tanpa Nama berkata...

kepada balaci perkosa yg x setuju dgn demo ni..FYI ianya diadakan di KL...dan majoriti org KL sapot PR...kalo x suka demo lu boleh kuar KL!!...wakakakaka

abinjai berkata...

kah...kah...kah... STAR PUN TAKUT KAT POLL diaorg...

Manipulation suspected in Bersih poll
PETALING JAYA: On Monday evening, The Star Online put up a poll on the proposed Bersih 2.0 rally on July 9.

The poll asked respondents for their opinion: should it be cancelled, or should it be allowed to go on.

In less than a day, it drew more than a million responses which caused the team to suspect that the results were being manipulated. The Star Online polls attract an average of not more than 30,000 responses over several days.

Furthermore, the total number of unique visitors to The Star Online is about 400,000 per day, lending further credence to our suspicion that there was manipulation afoot.

This could be done in several ways, for example through scripted routines or "bots" that come in to a site to perform the same task over multiple repetitions. Indeed, an initial examination of our site logs showed about one million submissions to the poll page from just one IP address.

Therefore, acting upon the belief that the poll results were tainted, we made the decision to take it offline just before noon Tuesday.

We regret that our effort to give the public a voice has been tainted by this act.

kah kah kah....