Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 20 Julai 2011

KERJA BANGANG YANG MENGUNTUNGKAN KITA



KELUARAN TERBARU




nota:

kerja bodoh
kerja bangang
gerombilan lupa bahawa lagi disaring
lagi orang percaya tentang berita itu

kerja bangang
kerja bodoh
seluruh rakyat malaysia pun baca tulisan ini dalam internet

bayangkan kalau tak ada dakwat itam ini
pasti tak ramai yang ambil pot

bila berita ini dipadamkan
mek ngoh dan mek tomyam pun
mula membaca economist
kah kah kah


ECONOMIST AKAN SIASAT TAPISAN BERSIH 2.0
- mkini

Majalah antarabangsa The Economist akan menyiasat tapisan atau suntingan Kementerian Dalam Negeri ke atas keluaran terbarunya berhubung laporan perhimpunan BERSIH 2.0 kata pengurus jenamanya Caroline Marrows.

"Kami akan siasat dakwaan itu,” katanya kepada Malaysiakinimenerusi email.

Saya boleh sahkan sebarang bentuk tapisan dalam The Economist di Malaysia minggu lalu bukan kerja kami sendiri. Namun buat masa ini, kami tidak mahu mengulas lanjut.”

Marrows juga berkata majalah mingguan itu juga tidak akan membuat sebarang spekulasi berhubung motif kerajaan Malaysia membuat tapisan itu.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… SEMUA NYA SUDAH BERUBAH…. kah kah kah..

kah kah kah…SESUDAH 9 JULAI SEMUA BERUBAH…. kah kah kah..

kah kah kah…INI LAH SEBAB KENAPA PERLUNYA TURUN KE JALAN RAYA…. kah kah kah..

kah kah kah…HANYA JALAN RAYA AKAN MENGUBAH PILIHANRAYA…. kah kah kah…

kah kah kah…DULU MAJALAH LUAR NEGARA SELALU DI SARING… kah kah kah..

kah kah kah..DULU MAJALAH LUATR NEGARA SELALU DI HARAMKAN…kah ka ka..

woit…SEKARANG … WE TAKE NO SHIT…. kah kah kah..

kah kah kah…FAK YOU NAJIB KANT BLOWER MADER FAKER….. kah kah kah..

kah kah kah…. FAK YOU ROSMAH FAT ARSE…. kah kah kah..

nota:
telah jelas ada perubahan dasar
telah jelas hari hari akhir najib telah kelihatan
kita tunnggu 3 bulan apakah 4 tuntuntn bersih
akan dilakukan
jika tidak
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah


TERUSKAN PERJUANGAN KITA



10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

"woit…SEKARANG … WE TAKE NO SHIT…. kah kah kah..

kah kah kah…FAK YOU NAJIB KANT BLOWER MADER FAKER….. kah kah kah..

kah kah kah…. FAK YOU ROSMAH FAT ARSE…. kah kah kah.."

i like.

wakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakaka

Tanpa Nama berkata...

oitt..budak2 tadika ajer buat keje kensel2 macam ni..

Tanpa Nama berkata...

Kesian budak-budak kat KDN siang malam kerja padamkan majalah tu.

Sekarang kalau nak beli dakwat hitam yang tak boleh padam, tau lah sekalain stok melambak kat KDN.

Tanpa Nama berkata...

jalaraya bengkang-bengkok ape citer dew...huhu..wat highwayla best..huhu..
hot post ----->>> Jom Kita Gi Melawat Ladang Ganja!!! Serius!!!

Tanpa Nama berkata...

nak beli la the economist bulan ni. boleh simpan jadikan bahan sejarah. hue hue hue.

Revolusi_Malaysia berkata...

TT (tak yah publish)... reply pada email saya vespa_F@hotmail.com.

1. Kalau dulu, kita ada "Reformasi"... skang, kita akan ungkit cerita ini dalam cerita-cerita kita sebagai zaman reformasi. Kalau skarang, mahu panggil apa ya? zaman revolusi? zaman kebangkitan anak muda? zaman bersih?

2. Saya cadangkan kita turun lagi sekali selepas raya. Raya ke-2 lagi cool... biar polis semua tak balik raya...

3. saya dan 4-5 orang rakan (1. Saya- ahmad faisal-jurutera, 2. Elli- Jurutera 3. Kamal-Jurutera 4. Fazriq-Jurutera 5.Razi-Businessman) nak duduk berborak mengenai pandangan sosialis dan peranan TT dalam anti pemikiran kolot warga/bersih. lebih kepada perbincangan petang. saja mahu dengar dari mulut saudara TT yang saya hormati sendiri. Buat pengetahuan TT, saya terdedah dengan pandangan-pandangan parti buruh ketika di UK. Jadi saya dah bincang dengan kawan-kawan saya untuk berborak santai dengan TT.

Hubungi saya di 012-3840406. SMS saja. Call no yang saya tak kenal, saya takut nak angkat... takut bank. hehehe...

Tanpa Nama berkata...

knowing that losing is imminent watch out for the state coffer. wait for the bigger bicat. the winner will be left with utter bankruptcy and that's not funny. kapten jack sparrow akan sorok itu chest of bincat dlm gua badak. nak tau kat mane? tanya tt. kalipah bangsawan ini dah sarat dgn kebadakannya di mata dunia with his bureaucratical shit and retarded cabinet yoking over percetion-distorted malays from missionary bloggers to kampong folks. how his majesty has made them unforgivable by the reception of bersih but by lauding bersih as 'haram' is next to making him the puppet instead. what a sordid lamentable milayoo leaders whose conjectures and conspiracies made deemed a national laureate to reproach with disgust and indignation for a tyranny or an idiotic debacle so glaringly true, put aside c4, sodomy, judiciary,pornography etc, a hubby seen to be dangerously bundling wifey caprices over the rakyats'. yes, a finance beholder by the rotten head of rotten temperament, the possibility of power fancy is all there! geng, gue ckp lu ingat main-main ke? nanti lu tinggal sopenda jo jang. ikut nilai utang negaro, sopenda pun dah lamo kona gadai buek palut buah nangko!

anti melayu yang suka di tipu berkata...

... hah hah hah ... sekurang-kurangnya telah terbukti tanggapan yang mengatakan Perhimpunan Bersih tak menguntungkan sesiapa adalah SALAH ... kenapa lah spesis diorang ni tak nak menerima hakikat dan kenyataan ... kesian tengok diorang ni ... tak tau nak menggunakan mata hati., tak tau nak gunakan akal fikiran ... malang sangat kalau spesis spesis seperti ini berada di kalangan kita ... sedangkan semua orang sedang menuju ke arah pembangunan global tapi ada lagi yang memilih untuk kehidupan yang mundur kebelakang ... (kesian kat diorang ... sebab selalu kena tipu ngan pemimpin diorang .. )

Tanpa Nama berkata...

Bro 1122, kita memang nak ke depan dan tak nak kebelakang, tapi apa kejadahnya kalau pemimpin kerajaan yg sedia ada asyik dok menipu rakyat, asyik dok menaikkan harga barang, asyik dok tindas rakyat, apa kejadahnya. Berkobar-kobar cakap "kerajaan amat prihatin dengan permasalahan rakyat, rakyat didahulukan". Tapi kesudahannya barang melambung-lambung naik, ayam naik, beras naik, susu naik...adakah ini yang Anak Ton Razak kata memahami permasalahan rakyat. Insyaallah, berkat kegigihan semua BN, UMNO dan konco2 akan dibogelkan pada PRU 13 nanti. Gua cabar Anak Ton Razak buat PRU 13 sekarang...Anak Ton Razak ada berani ka, ada telor ka..ngan Rohsemah pon terkuncil inikan pula PRU...wakakaka...

ku_seman berkata...

Kalau benar majalah The Economist dihitamkan pada perenggan-perenggan mengenai Bersih, saya setuju ini satu kerja bodoh. Amat bodoh. Yang ini saya sangat sokong TT