Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 10 Julai 2011

KITA SEMUA ADALAH SEJARAH



NOTA:

berbanggalah
angkat topi sendiri
tepuk bahu sendiri
tahniah untuk diri sendiri

kita telah lakukan apa yang wajib kita lakukan
kita telah menjadi sebahagian dari sejarah
kita adalah sejarah

lihat dan nikmatilah klip ini:





33 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

LAWAN TETAP LAWAN....!
baru bgun tido..mmg penat.
tp puas..!! ptuiii!!
FRU & PDRM bastard...!
kah..kah.kah..

penagih ABC berkata...

tak ramai...6000 orang je...

sekarang , kita tahu kenapa semua sistem pentadbiran negara hancur....

igp pun tak tau mengira

Tanpa Nama berkata...

kepala bana apa kena tear gas kat dlm tunnel kl sentral. near death experience COOLEST! FRU dan polis lebih sudu dari kuah, confirm ANJING suruhan bik mama lol!

Tanpa Nama berkata...

Najib, UMNO dan BN dan propagandis mereka kalah teruk hari ini.
Jaringan gol sendiri.
Najib the Last BN/UMNO Prime Hitler.
-haji salah

Tanpa Nama berkata...

isham...
bulan lepas aku terbang ker jogja mase balik tolong isikan borang ketibaan untuk mamat indon nih
dah dok sini 15 tahun ade mykad biru pastu passport indon ade gak... inikah yang di katakan indon dapat ic...

bersih berkata...

bersih... tidak tahu..

Tanpa Nama berkata...

Allah Maha Besar !!!

Tanpa Nama berkata...

APA NI TT....BERITA HARIAN MASUK DALAM IKLAN KAU...KAU PUN BERITA HARIAN BAYAR KE?...KAU PUN DAH BERPALING TADAH KE?...SUSAHLAH MACAM NI TT...SILAP HARIBULAN CIPAP BIK MAMA PUN KAU TALA....KAHKAHKAH

zahrul berkata...

tunduk hormat buat semua pejuang bangsa...melayu,cina,india,minang,jawa,rawa,banjar,asli,dayak,iban dll kita semua bangsa malaysia...berubah ke arah lebih baik buat negara tercinta...

golok perak berkata...

untuk semua yang mengambil bahagian dalam perhimpunan bersih 2.0 ... teman salut kat komer semua ... salut untuk semua yang berani ... semangat yang tinggi tak kan dapat dirobohkan oleh PDRM, FRU jauh sekali oleh PERKASA ... nampak sangat KJ lebih ada telor dari Braheng Katak ... lepas ni kita pakat ludah kat muka Braheng Katak ramai-ramai ... takut bini ke dia ni ..? hu aloh ... la ni abe braheng mu jange kecek banyok ... mike kemaih kan apa yang patut, siap kan bundut untuk lari menyembunyikan diri ... kalau mike ada maruah le ... kalau mike memang jenis takde maruah, takde harga diri boleh le mike melalak ongk ongk lagi lepas ni ... tapi kena sedia la ... kami dah siapkan peluru berpandu nak hentam mike balik .... tunggu .....
kalau diperhatikan jalan masuk ke Ibu Kota sesak sebab jalan masuk di tutup oleh polis ... bukan ditutup oleh peserta Perhimpunan Besih 2.0 ... jadi adalah kurang wajar dan kurang ajar kalau ada sesiapa menyalahkan Perhimpunan Bersih 2.0 sebagai punca kesesakan jalan masuk ke KL ... ini semua trick polis ... kalau ada yang tak dapat nak baca trick lama polis ni saheh lah mereka spesis buta kayu, tunggul terbakor ...
sekali lagi salut untuk yang berani ... hancur Umno, hancur BN ... Najib ngan suami kat Vatican tu jumpa pope ke nak minta suaka politik...? ada sesiapa boleh tolong perjelaskan ...

Tanpa Nama berkata...

Tuan TT

I think we better don't celebrate so much, not yet. This is only the beginning, for as long as the regime do not even want meet to talk about the BERSIH demands, then for as long as the pressure must be applied.

I do hope all the people who inhale the smoke or being sprayed by the chemical water will take care for any untowards complication.

Regards

Tanpa Nama berkata...

I not siding on government, nor opposition. But as Malaysian, we just wanna have a good life. Just to ask,

where were the bersih leaders when people dying fighting with police? In the air conditioned place?

And pity policemen have to show the violence where they don't have to but to follow order? They might be supporter isn't? Where the head order?

Both side using people as the shield. We are not the shield. Both leaders should listen to us, not we listen to them.

Be like middle east, fight as free people. They the one who joining us, not we joined and bound to them.

Tanpa Nama berkata...

PANTUN SEJARAH

Pergi ke pasar membeli bilis
Bilis dibeli dimasak kari
Pemimpin PR ditangkap polis
Lepas pilihan raya jadi menteri

Bilis dibeli dimasak kari
Buat hidangan sang biduan
Pemimpin BN jadi menteri
Lepas pilihan raya jadi banduan

Tanpa Nama berkata...

Bak kater tt selalu...kita ajak ameno main bola kat padang n cara kita...baru dorang tau langit tinggi rendah...
Salute...twi thumbs up kpd yg hadir utk berarak scara aman yang berani....salute...

Anti Telan berkata...

Semalam 9 Jul kita semua cerdik dan geliga.

Bila anda bangun hari ini 10 Jul, pastikan anda tidak membaca B.Harian Felda dan Utusan Melayu Felda.

Jika anda baca 2 akhbar berkenaan pasti hati anda jadi BENAK & BANGANG semula...kah kah kah..kah kah

Tanpa Nama berkata...

orang yg tataw kira tu la yang jadi tukang kira masa pru nanti,memang failed3!!!

1.Bas Daripada 24-karat Emas!!
2.The Garbage Men, Band Paling Unik (Apa Ni!!??)
3.iPhone Menjadi Peluru Slingshot!!(Video)

Tanpa Nama berkata...

Salam Bro TT,

Semalam menonton berita S'pura jam 9:30pm (Channel 5) & jam 10:00pm (Channel News Asia). S'pura menyatakan pihak POLIS Malaysia telah menangani "para demonstrasi BERSIH" dengan cekap & berwibawa...

Patutlah S'pura dapat Pulau Batu Putih & Tanah KTM "free"..

Sekiranya UMNO memerlukan S'pura bantu menindas rakyat Malaysia, agak-agaknya Johor akan diberi "free" kepada S'pura tak?

Berapa ramai lagi Kugan, Adik Aminulrasyid, Teoh Beng Hock, Sarbani perlu dikorbankan baru "Binatang" BN ini baru dapt ditumbangkan..??

Terima Kasih

Cawan Lama

shahrul berkata...

Aku bangun pagi ini sakit urat selepas berhempas pulas di jalanan semalam. Baca TT, rasa sakit uratku terus hilang. Bangga lah pada diri kita, kita turut menjadi sebahagian dari sejarah utk ditatap oleh anak cucu kita nanti. Sama2 membawa perubah Malsysia ke arah yg lebih baik utk didiami generasi akan datang.

Tanpa Nama berkata...

Aku salah seorg yg telah menyertai perhimpunan bersih..walaupun hujan aku redah jua dgn moto..singgah sebentar di masjid bangsar.parkir moto di masjid dan berjalan kaki ke lrt bangsar..wlpn ramai sb dan polis,bejalan kaki dgn selamba naik lrt.lrt meluncur ke klcc..di klcc chegu bard dan doktor hata menyusun saf...suasana yg memukau...kpd yg tak pegi..jgn sedih...simpan duit dr skrg utk hadir di lain masa..kpd yg berdemo di luar negara..salut utk anda semua juga..

Tanpa Nama berkata...

Beberapa hari sebelum 9hb Sapa yang tutup laluan utama dan menjejaskan rezeki pemandu teksi? Siapa yng menyebabkan kedai dan gerai jualan ditutup? Siapa yang menyebabkan kesesakan lalulintas? Siapa yang menyebabkan rakyat takut keluar membelibelah dan menjejaskan pendapatan peniaga? BUKAN BERSIH!!!! Anda tahu jawapannya! anda tahu siapa (seperti kata Nik Aziz) pemegang alat 'kawalan jauhnya'....ini juga sejarah yang perlu dicatat!

Tanpa Nama berkata...

Tahniah untuk perserta BERSIH anda memang hebat tidak mengikut emosi masih waras dan rasional.. Kalau negara lain sudah pasti hari nih akhbar kita penuh dengan tragedi berdarah... Syabas sampai pihak media kerajaan pon takda idea nak tulis report.. SYABAS.. dan tahniah buat anda..

Tanpa Nama berkata...

Salam Bro..

Aku bangga jadi sejarah BERSIH...
Aku sempat naik LRT turun kat Dang Wangi..
Aku kena kejar dengan anjing-anjing UMNO..
Semangat tinggi tanpa penat dan putus asa.. Berbatu berjalan..ada yang sampai kaki krem..selipar putus..anak-anak berkaki ayam..
Pakcik berkopiah yang diangkut naik trak bangga mengangkat tangan mereka yang digari..
Semua bangsa ada....
AKU BANGGA!! KITA SEMUA ADALAH SEJARAH!!

suresh.p berkata...

Hurray !!!!! ,, Tukar Tiub ,, even before the rally ,, Hishamudin Rais telah dilarang masuk di k.l pada 9/july.

Kerana ape ?? .. coz TT got some amazing powers to get together all the "anak anak muda" bersatu ,, lagi panas ,, kow kow !!! thats the way bro ,, thank you very much

Tanpa Nama berkata...

TAHNIAH, SAYA SUNGGUH BERBANGGA SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA, SAYA TABIK ATAS KEBERANIAN KALIAN SETELAH BERBAGAI-BAGAI RINTANGAN DAN ANCAMAN DARI ANJING SURUHAN TOK JIB, MAMPU MENGGEGARKAN JANTUNG ALJUBURI DAN SEKELAS DGNNYA. DULU KAMI JUGAREFORM IS JALANAN DAN PERNAH DI TANGKAP TETAPI DIKALA ITU TIDAKLAH PULAK DISEKAT UTUK PERGI BERDEMO DAN MEREKA BERTINDAK APABILA KAMI MULA BERDEMO. INI MENGALAH REJIM ISRAEL... TAHNIAH TAHNIAH PEJUANG

cicit ngah layor berkata...

Kalau ler yg jadi arwah semalam tu dr kumpulam baju merah....bulih jadi berbuih-buih molot IGP memaki hamun Bersih sampai berminggu.

Tengok gambor KJ yg dikaterkan kener tangkap tu.....bukan main berpimpin tangan dgn polih yg mengiring nyer.Tp kalau dgn Mat Sabu.....siap kener langgor dulu baghu ditangkap.Jgn anggap DiIndia jer ader kasta....diMalaysia pon ader bermacam-macam kasta.


Walau mcm maner berjayer sekali pon perhimponan semalam,kiter jgn ingker sangat....banyak lagi yg akan ditempoh.Bak kater TGHH "ini baghu mukaddimah".kahkahkah....baghu mukaddimah pon bermacam pembohongan keluor dr demer.Ader yg kater org yg datang tak sampai 6000 org,ader yg kater DSAI tengah tidor lener...tak sakit dan kener bedai dgn ges.Mcm2 lagi.Tahniah pader yg berhimpon,komer telah berjayer.

Nostalgia abkk berkata...

This is Democracy UMNO style not Malaysian.
Leaders who are Liars and Corrupted should not be allowed to lead this country.

Tanpa Nama berkata...

Malaysians and their supporters gathered in capital cities around the world today in Bersih 2.0 Global solidarity walks as the Opposition leader in their home country lay injured after a violent government crackdown on a peaceful Kuala Lumpur call for electoral reform.

Artikel penuh di New Mandala http://asiapacific.anu.edu.au/newmandala/2011/07/10/bersih-2-0-overcomes-police-state/

bersih 2.0 supporter berkata...

Salut kpd semua rakyat m'sia berbilang bangsa yg telah menjayakan Bersih 2.0! Harap isteri bik mama and gerombolan sekarang sedar yg mereka boleh f**k off dari putrajaya asap!! Dan anjing-anjing gerombolan (polis & FRU), pegi lah cari pekerjaan yg lebih halal drpd berkerja dgn kerajaan p**imak ini. Sila klik link di bawah utk lihat anak muda kita yg telah berjuang utk kita semua:-
http://news.malaysia.msn.com/photogallery.aspx?cp-documentid=5027284&page=1

sheikhalfarisi berkata...

as salam, al fatihah kpd seorg pejuang bersih cikgu radzi telah meninggal dunia pd 8.10pg td kerana terkena gas pemedih semasa perhimpunan bersih smlm. beliau adalah seorg ahli pas gombak tmn melewar. amin

tahniah kpd ust. nasruddin tantawi kp pas pusat yg telah berjaya memimpin berpuluh ribu peserta bersih, walaupun telah d sekat oleh aparat keamanan najib al kazzaab

Tanpa Nama berkata...

woit. grombolan cakap baju kuning kalah dan tidak ada apa apa yang dicapai cuma di belash oleh PDRM. Yang menang ilalah najib, rosmah dan PDRM. Hisham you tak kena tangkap tidak sebut pun, hiding under some skirt kah..kkah..ptui

misnona berkata...

Aku salut, menitik air mata gembira kerana keberanian anak-anak muda Malaysia tanpa mengira kaum apa, bersatu, di bawah panji-panji menentang penipuan Umno yang semakin dahsyat. Gunakan polis sebagai pelindung. Bukankah ini membangkitkan kebencian rakyat kepada polis? Jika ada apa-apa hal mereka tak percaya polis lagi. Mungkin terus memandang jijik kepada mereka. Syabas keberanian anda dicatat sejarah, lebih indah dan menarik dibanding Malayan Union yang hambar!

Tanpa Nama berkata...

UMNGOK hidup krana jual Melayu..

altantunya sharibu berkata...

aku benci tgk polis....mcm hanjing...aku tabik pada meraka yang berani perjuangkan untuk bersih dan rakyat...moga PR menang besar dalam pru 13..najib patut mati..