Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 11 Julai 2011

SIAPA YANG MALU?




WOIT... TAK PAYAHLAAH



RIZAL Abd. Rahman (duduk, dua dari kiri) bersama pelajar-pelajar Malaysia di Jakarta yang menentang tindakan penganjuran demonstrasi jalanan anjuran Bersih.


PELAJAR MALAYSIA DI INDONESIA KUTUK PERHIMPUNAN HARAM BERSIH - meloya

JAKARTA 10 Julai - Sekumpulan pelajar Malaysia yang sedang menuntut di beberapa universiti di sini mengutuk sekeras-kerasnya penganjuran perhimpunan haram oleh Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) semalam.

Menurut mereka, demonstrasi di Kuala Lumpur sebagai menuntut sebuah pilihan raya umum yang telus dan adil disifatkan sebagai perkara yang memalukan.

Bahkan, demonstrasi jalanan itu hanya menggadaikan nama baik negara demi kepentingan peribadi sesetengah pihak.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... TAK PAYAHLAAA....kah kah kah..

woit... SETAKAT 13 ORANG ITU ... JAWATAN KUASA BERSIH LEBIH RAMAI LAGI... kah kah kah..

kah kah kah...SETAKAT BUKA DUA MEJA... TAK PAYAH LAAA.... kah kah kah..

kah kah kah..BERSIH BUKA MEJA UNTUK LEPAK LEPAS METING SAJE DAH 20 MEJA...kah kah kah..

kah kah kah..INI BELUM DEMO LAGI..... kah kah kah..

kah kah kah...DI INDON PELAJAR MALAYSIA PALING RAMAI.... kah kah kah

kah kah kah...ADA PULUHAN RIBU PELAJAR MALAYSIA DI INDON.... kah kah kah..

kah kah kah...TAK KAN TAK ADA 15000...OPSSS 15 EKOR.... kah kah kah...

kah kah kah... INILAH YANG MEMALUKAN.... kah kah kah..

woit... SETAKAT 13 EKOR INI...PERGI PA CHU CHING SAJE... kah kah kah

kah kah kah...TAK PUN PERGI CHAK WOW.... kah kah kah..

nota:
kalau tak tahu pa chu chung dan chak wow
jangan baca tukar tiub
kah kah kah


39 ulasan:

yop berkata...

stakat 13 ekor je ni.aku sepak2 je...pigi dahhh ....haram jadah pnya manusia.ptuihhh...

paloibinmulau berkata...

budak2 tak cukup umur ni semua adalah ahli kelab amno indon huahuahua depa baru pas mkn meee goreeeng mamak reeezal. nak bayor takde duit tepaksa angkat poster huauahua

Bersih dan Suci berkata...

Ini semua jantan tak laku skema. Kah kah kah. Awek cuma sorang je kat gambar..kah kah kah.

nizamhasan berkata...

pakai manila aje? kat jakarta takde ke kedai print bunting and banner?kah kah kah KHUIII...

deadbeat berkata...

Exactly En TT. Pandai tapi akal singkat. Sampai hari ni aku pelik tengok bila demonstrasi hak "Melayu" di Penang, hak tuih kepala lembu di Selangor, semua beriya-riya halalkan. Lagi funny, tak kurang banyak orang pandai ni risau, dipilih PR nanti, semua berubah; negara tergadai, semua pakat murtad, kontrak hilang, khazanah tutup, etc.etc. It's a fucking mind game.

Tanpa Nama berkata...

meloya kalau setakat 13 org baik tak yah tunjuk..pi lanchowww la..

opisboi berkata...

itu pon patroit upah anak indon kot tak pon anak perkasa

cicit ngah layor berkata...

wooii tt.....

cer miker tengok betoi2 anak-anak tu.Semuer sekali ader 13 org..... 7 org pakai baju meghah.Sah.... anak syarikat petriot sdn bhd.kahkahkah....mujor Meloya tulong promot....kalau tidak..... sapah pon tak tau.

Syakirah berkata...

alololo...siannyer...

Na'im Nikmat berkata...

Siapa Yang Malu?
mereka dan keluarga mereka kah2...
13 kerat kah2...
Macam hampeh.....

Tanpa Nama berkata...

biar le dio org nak numpang sekaki memantekkan muko suatu hari nanti buleh dapek datuk. teruskan mamat belia, belajarlah menjadi mamat biol. balek sok eee gerenti hisap kote lu sbg wira patriotek. dei, lu org milancap boleh stim ke tengok badak? mat sondol tentu bangga sama lu org. kirim slm pd amah

Rizal Abd Rahman berkata...

Bersyukur dengan apa yang ada, tolak benda memudaratkan tak malu aih. Malu tu bila ada orang Islam yang samakan masuk Islam macam masuk hotel, malu bila ada orang Islam yang diajak berarak rai kelahiran kekasih Allah depa takmau, tapi bila orang anti-Islam Ambiga and the gang ajak berarak, pakat serah jiwa raga taktau ujung pangkal, malu tu bila pembangkang kat Malaysia mainan politik depa setakat level ajak orang membenci, bukan boleh sumbang idea membina apa pun, malu tu bila pemimpin pembankang yang nak jadi dilobi jadi perdana menteri kaki main depan belakang. Adoi, malu!

Rizal Abd Rahman berkata...

Bersyukur dengan apa yang ada, tolak benda memudaratkan tak malu aih. Malu tu bila ada orang Islam yang samakan masuk Islam macam masuk hotel, malu bila ada orang Islam yang diajak berarak rai kelahiran kekasih Allah depa takmau, tapi bila orang anti-Islam Ambiga and the gang ajak berarak, pakat serah jiwa raga taktau ujung pangkal, malu tu bila pembangkang kat Malaysia mainan politik depa setakat level ajak orang membenci, bukan boleh sumbang idea membina apa pun, malu tu bila pemimpin pembankang yang nak jadi dilobi jadi perdana menteri kaki main depan belakang. Adoi, malu! Kah kah kah.

Belalang Tempur berkata...

13 ekor anjing upahan UMNGOK!fuck this fella!!!

dhiya' berkata...

ini mmg lawak spe-sial punye..
kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

eeee 13 org tu bro.. gerun dan ngerinye aku!

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah. tuan punya badan join baca TT la.

ayoo rizal, terase ke hati tu. kah kah kah. relek la rizal, sini page utk orang berketawa. utk org bergumbiraa.

ketawalah sebelum anda diketawakan. kah kah kah.

Tanpa Nama berkata...

dah la pakai manilakad, tak cukup kaler luna pulak untuk mengaler. kah kah kah. naif nye student indonesia. ni mesti student yg low class ni. kah kah kah.

hati berkata...

yg pasti geng indon yg satu universiti dgn dia x nampak, klu x naya budak2 ni kena kutuk kaw-kaw. kat indon demo

gman berkata...

hahahahha hai isham. kelakar beteeii. kih3

Tanpa Nama berkata...

adeyh sdeh la mcm ni ade budak skola ak dlm gamba ni. sempit betul pemikiran. malunye.

Abu Safwan berkata...

Reezal Abd Rahman, why so serious? Don't like what you're reading ? Then can you please get the hell out of here?R-e-e-z-a-l this is the correct spelling for your name right?

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah...blog ini memang untuk ketawa ye kalau bg sesapa baru nak follow.jgn butthurt.kah kah kah...

kah kah kah...ajak ramai ramai2 datang, 13 ekor je dtg.dari ribu2 student.kah kah kah...

inche rijal berkata...

kah kah kah.

reeezal ni memang suka ampu datuk2 sikit.dok sane da mewah kalah mentri.member gua cakap,student taraf mentri dak ni.hebat habih.tukang angkat beg datuk la kot...

kah kah kah.

amik gamba nak bagi feymes, balek nanti leh jadi wakil rakyat.tu la cite2nyee.idup reezal!

kah kah kah.

inche rijal berkata...

semangat rizal duk komen.padahal keje die duk beromen ngan awek kat apartment jek.kuikuikui.leh tanya dak jakarta sane.semua tau kot.

Jebat2 berkata...

Woi rizal abd. rahman,
Nabi pun xsuruh berarak sambut besday dia,
mana kau tau pemimpin pembangkang main belakang, bila ko kena liwat dgn dia???
repot kat najIBLIS la boleh collect 2-3juta, fitnah utusex ko caya pulak. dasar anak lahir ikut bontot.
1. JIKA KAMU DI DATANGI OLEH ORANG FASIK MEMBAWA SESUATU BERITA, SIASAT DULU.
2. JIHAD TERBESAR ADALAH BERKATA BENAR DI HADAPAN PEMIMPIN YG ZALIM.
Sorry, ko bukan paham bahasa manusia,

Tanpa Nama berkata...

aku tringat cite omputih.. 13 ghost.. ni pengundi2 hantu umphorno utk undi pos kot..

Tanpa Nama berkata...

13 ekor ni cam cite omputih ni.. 13 ghost...kot2 ni pengundi2 hantu utk undi pos umphorni..

Tanpa Nama berkata...

hahahaha... 13/5000 mlysian kt indonesia bape % jek woi??hahaha, rizal2, kelakar sungguh.. hg duk berkhutbah sgla bagai, ingat kita x tao cmna gaya hg hidup..nk citer xbaek, sian hang... sudahla... its all bullshit woooo....

Telur Sekunder berkata...

welcome to the planet of the BENGAPS

Tanpa Nama berkata...

sahabat,

nie la yg dinamakan kecik2x taknak mati dah besa menyusahkan org.

woi, setakat 13 org baik lu pi mengentot la.

Tanpa Nama berkata...

Rizal Abd.Rahman...kau buat malu orang Umno la...Orang Umno ni tahu maulud Nabi mesti nak berarak aja...Sunnah Nabi tak mahu ikut...Islam kata rasuah tu haram...kau orang sapu juga...banggang lah...lain kali jangan masuk blog ni lagi....memalukan....Budak tadika PASTI lebih bagus komen dari kau punya komen...Dah masuk dalam bilik tu...buat Pak Chu Ching lagi baik...kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

bodola mereka yg ikut sgt telunjuk org kafir Ambiga lahanat niw... sengaL sgt...pi ramai2 bwk anak bini... nasib baik kerajaan malaysia n polis sediakan makanan n tempat solat... kesian mereka ini...

Tanpa Nama berkata...

En,Rizalman...
Nabi SAW ada suruh kita p berarak ka utk ingat kat dia.... hang biar betul...
lain kali kalau bangang jgn tunjuk... simpan dalam spender tu... kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

ini kat kat indon ker kat kedai mamak nie..muka macam budak x bersunat jer lagi nie..hehehe

Abu Safwan berkata...

Tanpa nama 11 Julai 2011 10:25 PM

- ni satu lagi bengap yang sesat kat sini. aku nak tanya engkau satu jer. Ko kata Ambiga kafir jadi makna engko tu Islam la? Ok, soalannya, how confident are you that Ambiga will die as a kafir and you'll die a Muslim? Boleh jawap?
- walaupun seseorang tu masa ni dia kafir, kaki maksiat & sebagainya, jgn sekali-kali kita ingat yang dia akan terus camni sampai akhir hayatnya, jgn sombong & takabur, pasal kita sendiri belum tentu lagi camna penghujungnya nanti....

sabri indon berkata...

x payah bimbang la korang..aku kenal diorng..aku sekarng tengah kuliah kt jakarta gk...haha...klu korang nk thu...student yg PRO pembankang berlambak kt sni...yg daftar ahli kelab UMNO jakarta x sampai 50 orng...memalukan...

abang entot berkata...

budak-budak pelir kontot nih..buat malu malaysia saja...

Tanpa Nama berkata...

Pembetulan. Pelajar Malaysia di Indonesia ramai yang sokong BERSIH. yang tak sokong berapa kerat ja.