Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 12 September 2011

BERITA BARU MASUK



LANUN SERAWAK



nota:

jangan bagi mereka peluang
untuk enjoy
di paris
di london
di madrid
di milan
di rome

lanun lanun ini nak enjoy
gunakan duit rompakan
untuk enjoy de menjoy

biarkan mereka berenjoy
di india
di afrika
di china

bagi mereka terus takut
bila sampai ke lapangan terbang
macam yang terjadi pada rumsfled
macam yang terjadi kepada sharon
macam yang terjadi pada pinochet
kah kah kah


BERITA TERKINI DARI EROPAH


inilah berita baik yang kita tunggu tunggu
ngo eropah telah berjaya membuka kes taib mahmud

tidak lama lagi peguam di paris pula
akan membuka kes najib razak dan razak baginda

masanya telah sampai untuk membuat laporan polis
di negara negara eropah
tak guna buat laporan polis dalam negara ini
satu habuk tak jadi



TAIB PROBE OPENS IN GERMANY




The Federal Republic of Germany has become the latest country to announce that it is mounting corruption and money laundering investigations into Sarawak’s Chief Minister, Abdul Taib Mahmud.

The development places serious further international pressure on BN to deal with their corrupted State Minister, who was forced to promise he would soon resign during the recent elections, but now shows no sign of doing so.

We can reveal that the decision was confirmed to the Swiss NGO, the Bruno Manser Foundation at the end of last week and that the investigations are already under way.

The move follows similar action in May by the Swiss Federation, which in turn finally prompted Malaysia’s Anti-Corruption Commission (MACC) to initiate its own on-going enquiries into Taib, who has blatantly abused his political power in Sarawak to enrich himself over the past 30 years.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


nota:

kes mati dibunuh
kes kugan
kes aminulrashid
kes teoh beng hock
kes sarbaini

semua boleh buat
semua kes boleh buat
laporan polis di eropah

bagi susah malaon ini
nak enjoy
di paris dan london

jangan risau banyak ngo eropah
yang bersedia membantu

masanya telah sampai kita
hajar lanun lanun ini

gunakan intenet
buat hubungan
kah kah kah


nota:

lihat rakyat palestin
telah membuat banyak
laporan polis
sehinggakan banyak ahli politik
dan pemimpin tentera dan bekas tentera
zionis israel tak berani masuk eropah!


4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kalau dimudik Sungai Batang Rejang, Menuju Kapit dari Bandar Sibu,
Kelihatan terdapat kawasan-kawasan yang digondolkan untuk balak. Sarawak adalah negeri yang cukup kaya dengan hasil hutan.

Gua percaya, lu Isham pernah menjejakkan kaki di Sarawak. APa yang dapat di perhatikan?

Rumah Rakyat Sarawak banyak yang macam nak roboh, ada yang kata, mereka ni dah biasa, mereka ini asal dari mendiami hutan. Mereka ni jenis survival dalam hutan.

Ke mana hilangnya kekayaan yang patut dirasa oleh rakyat sarawak.

jawapan mudah.. sila tanya taib!

Tanpa Nama berkata...

Isham,

Ada satu lagi kes melanun ghanimah duit rakyat yg ada kaitan dgn German jugak...Kes lanun Tajudin Ramli , adik dia Bistaman dan adik ipar dia yg juga bini Bistaman dan ramai lagi lanun lanun lain..ini Ramli punya keluarga lanun...ini kes sapu duit MAS bagi kat adik beradik dan kroni dalam skandal pembinaan Airport di Hahn Germany..mesti juga melibatkan suku sakat kroni org German..dah dibawa ke Peguam lancau ghani pataik...tapi macam biasa la ..lanun Tajudin Ramli dah beli semua org penting dengan duit hasil rompakan dari rakyat jugak..bayangkan sampai menteri pun boleh buat kenyataan GLCs jgn saman Tajudin..apa punya mangkuk hayun..kerajaan jaga rakyat ka jaga Tajudin??...
Sebab kes airport ni berlaku di GERMAN , maka elok sangat la NGO buat laporan ni di German jugak...

Kalau Pakatan memerintah nanti mesti kejar lanun2 ni sampai ke lubang shitfool jugak...KAH KAH KAH

Tanpa Nama berkata...

report kes kat european countries? this is a good idea mate! NGOs melambak, authorities jenis buat keje, bukan makan gaji buta & makan suap.

akan diusahakan, don't worry ;)

kasi mampos lahanat ni semua, seposen tak guna, mengabiskan duit rakyat, dtg UK buat-buatlah atas urusan rasmi, yg sebenarnya nak makan angin, bawak org-org kampung satu bas, makan bagi, duit shopping kat bicester village bagi, semua mmg muka lahanat perabis duit rakyat, rakyat bangang takut nak berubah balik-balik cakap "biarlah...", kalo mcm ni punya attitude sampai kiamat lah umporno itu hidup.

Tanpa Nama berkata...

what can we learn from gaddafi libya?

mmg clear yg kuasa-kuasa dunia anytime boleh keluarkan waran tangkap kalo pemimpin mcm haram jadah menindas rakyat.

jadi jgn takut untuk bertempur dgn polis sial kalau polis sial mengganggu perhimpunan aman. mmg kena bertempur, kena bermandi darah skit, baru dunia bukak mata, geng-geng lahanat ni pun takut jugak nak buat lebey-lebey sbb kalo dah sampai tahap teruk mampos diaorang kena gasak dgn kuasa antarabangsa.

so cuba try test tengok.

kalo sembur air lari, gasak sikit lari, tak yah buang masa lah berdemo, layan tv lagi baik.

ini bukan menghasut tp a reflection apa dunia boleh buat kepada pemimpin lahanat.