Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 12 September 2011

MERDE MERDE MERDEKA!




BETUL KE KITA TIDAK DIJAJAH







nota:
kalau jumpa zainal kling
kalau juga azeez kling
kalau jumpa madey kling
ketuk semua ini kah kah kah








WACANA MERDEKA MAKIN TAMBAH KEKELIRUAN
– harakah daily

Badan Perhubungan PAS Negeri Perak menyifatkan Wacana Merdeka yang dianjurkan oleh Institut Darul Ridzuan (IDR) semalam gagal menjelaskan tajuk asal perbincangan mengenai tragedi Balai Polis Bukit Kepong: Siapa wira sebenar.

Malah, kata Ketua Penerangan PAS negeri, Ahmad Nuri al-Amin berkata pentas wacana tersebut lebih menjadi medan mencetuskan polemik baru yang menyanggah fakta besar yang telah diterima pakai selama 54 tahun dengan menafikan sejarah kemerdekaan negara.

Katanya, penafian terhadap kemerdekaan negara pada tahun 1957 itu lahir dari fakta yang disebut berulang kali oleh para panelis wacana bahawa Tanah Melayu langsung tidak pernah dijajah oleh British, suatu kenyataan yang tidak disiarkan oleh media massa perdana yang dikuasai kerajaan.

Malah, menurutnya bekas Ketua Polis Negara, Mohammed Hanif Omar juga menggambarkan bahawa penubuhan Umno pada tahun 1946 bukan untuk mendapatkan kemerdekaan negara tetapi hanya untuk memastikan bahawa Tanah Melayu dikembalikan kepada pemerintahan dahulu.

Tambahnya, manakala penekanan Hanif berkaitan tragedi Bukit Kepong hanya mengisyithar bahawa kematian pasukan polis sebagai wira walaupun tidak menafikan polis ketika itu di bawah pemerintahan British.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

NOTA:
pekara ini amat senang
terima sahaja hakikat bahawa gerombolan
ditubuhkan pada tahun 1946
sebelum gerombolan wujud ada orang lain
lebih awal berjuang menuntut kemerdekaan

orang lain dengan slogan merdeka!
gerombolan pada tahun 1946 dengan slogan hidup melayu!

kerana enggan menerima hakikat ini maka
gerombolan mula berbohong
bila bohong awal dibuktikan sebagai bohong
maka gerombolan lagi bebohong lagi

bohong tipu lebong
tak putus putus nak menipu


kali ini bohong demi bohong
akhirnya gerombolan berbohong
yang tanah air kita ini tak pernah dijajah
ini lebih gila dari menuduh mat indera pengkhianat

11 ulasan:

RUMPUT HIJAU berkata...

Mari kita kongsi baca
http://abdulhalimramli.blogspot.com/2011/09/parti-komunis-malaya-dan-pepecahan-kaum.html

Tanpa Nama berkata...

Senohong lepu ikan kembong
tetak satu-satu akan kerapu;
" bohong tipu lebong
tak putus putus nak menipu"

Sungguh besor yu ikan pari
masih dijual berdacing Barisan;
Mengangkong Prof sokong PMenteri
rakyat nak dikencing semua lapisan.

Ketawa berdekah sotong ketupat
melihat udang galah melompat tinggi;
kah.3x banyak bohong ambil tempat,
UBN tak dipangkah PRU13 nanti.

-zunodeng 110%

1Crony berkata...

Salam hormat TT. Pernah dengar Pemuda India bermimpi panjat pokok kelapa?

Ceritanya begini..... Seorang pemuda berbangsa India telah bermimpi hingga terjaga dari tidur bahawasanya dia telah memanjat pokok kelapa. Pagi esoknya dia pergi berjumpa dengan orang tua Melayu (Hj) yang alim dan warak orangnya dan meminta tolong bagi mentafsirkan mimpi beliau.....

Pemuda India: Pak Haji!, saya ada mimpi panjat itu pokok kelapa, banyak tinggi panjat.
Pak Haji: Betul atas sana panjat?
Pemuda India: Betul-betul atas punya!
Pak Haji: Kalu itu macam, lu punya apak (bapa) mau mati lah!
Pemuda India: Bukan-bukan, ada bawah sikit (tengah batang pokok)
Pak Haji: Ooooh! itu macam, lu punya amak (emak) mau mati!
Pemuda India: Bukan-bukan, ini dekat sana pangkal pokok!
Pak Haji: Ooooh! itu macam lu sendiri mau mati oooo...
Pemuda India: Kalau itu macam Pak Haji.... saya kalo tadak mimpi langsung ooo...

(Pemuda India itu boleh diumpamakan seperti UMNO dan filem Bukit Kepong)

Tanpa Nama berkata...

zainal keling jumpa ajeez keling jumpa pulak madey keling jadi KLING, KLING. KLING!

Tanpa Nama berkata...

Salam TT, Semasa aku kecil dahulu ada pemimpin UMNO tempat aku yang namanya sama macam nama ayah NAJIB sentiasa menyebut perkataan MENDEHEKA, bukan merdeka.. Agaknya ini nak tunjukkan bahawa kita tak pernah dijajah...
Kalau ikut ulasan Prof,,, 2 yang tertentu sehari dua ni naik fening kita... Orang cerdik menyerlahkan kebodohannya kerana seorang Mat Sabu.. Hebat abang mat sabu ye... Seluruh orang cerdik dalam UMNO dan penyokongnya jadi hilang cerdiknya.

Tanpa Nama berkata...

UMNO - United Malay National Organisation

dlm melayu

Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu - PKMB

atau

PKMB - Parti Komunis Malaysia Baru

Tanpa Nama berkata...

aku tertengok dlm tv smlm Khaled Nordin pun menyanggah kenyataan Zainal anak Kling tu....kalo idup asyik nak mengampu ni lah jadinya... percayalah Prof2 rezeki, kedudukan, pangkat, darjat dtg dari Allah bukan UmNo yg tentukan...hinanya manusia krn bertuankan manusia

Tanpa Nama berkata...

pas bukan tak faham. ini bukan saja citer bangsa sendiri menipu menipu. ini citer barua thogut takut pd Islam!aka abu jahal takut pd mhd saw! buang masa bicara dgn mereka. bagi tau semua umat Islam ini soal aqidah!!!!berapa tahun mau celupar belakang pentas sedangkan hero-hero hindustan sedang bermuka dua? sambil merembat reta or Islam utk memenuhi tembolok mereka saja. ada mereka syumulkan Islam wholesomely? bukan ante tak tau anwar jadi mangsa un-syarie! setengah abad lamanya. woit, nabi musa a.s 40 tahun je!kalau takut masuk isa jgn cakap la pasal jihad. jgn pulak jadi melayu sebelah sana yg dah biol (yaasin:8-10). jadi saidina umar!sayang, guan eng lak lebih tau. yg main suku umno je..... melainkan senjata panjang sejengkal kah kah kah. ps: umno is a surrogate of thogut in the mask of Islam. nak tanya selama ini betul ke Islam ante ini? mat sabu dah buka hidayah pun tak nampak. if u r honest in your dealings to champion Islam, 90% mlys will be yours. sbb ape? sbb Islam tak boleh dimain-main! tanya makcik felda: ekau takut tak masuk nerako? wa, simple premises pun pas tatak muleh mikin. jihad konon, pegeh daa!!!! u all must tabik pd mat sabu bukan kerana dia celupar tapi kerana dia telah mencerahkan minda kita menyebabkab al-thogut terkencing dlm seluar kah kah kah. ketahui la bagi Islam komunis tu abuk je. wira kita pergi ke china bukan utk menang tapi utk mamposssss!

Tanpa Nama berkata...

Hahahahahaha...

Dalam Quran, Allah swt dah beri peringatan berkali2 tentang sikap munafik...antaranya berbohong...

kalau dah berbohong, dah tentunya bermuslihat nak membenarkan pembohongan...

tatkala bermuslihat, mesti pulak pandai melebong untuk melencongkan pemikiran rakyat teramai drpd isu sebenar....

itulah kaedah pembohongan gerombolan yg tak habis2 sejak dr zaman Malayan Union sampai hari ni;

Pada tahun 1959-calon gerombolan kalah dgn calon bebas di Pertang, Jelebu oooo...sejarah tu...sebab apo? sobab Bapak Najib nak 'bunuh' politik arwah Dato aminuddin abd manaf...terbobar kojap bapak Najib...ni fakta yg gerombolan sembunyikan jugak....jgn cakap kawasan pedalaman n majoriti Melayu, parti lain takleh monang!

Tanpa Nama berkata...

Kalau ia katakan 1-Malaysia ini tidak pernah dijajah memanglah betul. Yang pernah dijajah dahulu ialah negeri-negeri di Persekutuan Tanah Melayu dan Borneo Utara iaitu Sabah dan Sarawak. Kalau nak tahu keling tu ada banyak jenisnya, ada betis keling, hati Keling, Tanjung Keling, temberang Keling .... Dan tak tertinggal juga Zainal Keling... dia ni betui-betui AUTA Kling. Aku setuju betul kata TN 6:27 a.m tu.

Tanpa Nama berkata...

Propeser kangkung aka insipidus khoo dan gerombolan propeser
dalam majlis propeser no otak tak faham undang undang
yang direka dek british dulu.

Advice dari British Resident Untuk raja raja
----------------------------------------------------------------

semua undang undang negeri membekalkan hak untuk resident british memberi nasihat kepada sotan yang memerintah.

Yang istimewanya nasihat yang diberi tak bolih ditolak olih raja.

Di dalam hal ini prof Shad Faruqi -Consti tutional Law expert
bolih dirujuk untuk terangkan implikasi undang undang tentang advice [nasihat] yang diletakkan dek advisor omputih

Jadi nasihat yang diberi dek tuan omputih tu adalah law yang mesti
dipatuhi olih sotan.

Pahe ke si gerombolan propeser insipidus koo
dan geng geng nya di majlis propeser itu

implikasinya
-----------------------

bila sotan diperintah ikut nasihat sebagai satu law keatasnya- maknanya mereka hanyalah orang suruhan omputih aje-
kuasa mutlak ada kat tuan omputih

bagaikan kata orang perak sotan bergaye aje-

bior pape asalkan
bergaye jadi thema hidup mat mat sotan dan macai macai nya

bos sotan ialah tuan resident omputih -walau pun mereka digelar
advisor. Didalam konsep ketuanan mereka adalah tuan
pada sotan yang memerintah.

Jadi mat mat propeser semua kena jelaskanlah aspek undang undang
yang melibatkan sistem pemerintahan raja melayu di negeri yang
beraja melalui akta akta yang dibuat olih omputih pra merdeka

Konklusi
---------------

kepada majlis propeser , mesej sya janganlah jadi propeser buntut
yang akan digelakkan olih semua .


Yang negeri melayu adalah dibawah jajahan omputih adalah matter of law
bukan hal sejarah kangkung yang tuan nak tonjolkan



kkk