Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 20 September 2011

TERUSKAN KEMPEN ANTI CIPLAK




LAGU NEGARA KU LAGU CIPLAK



sila dengar apa kata wartawan ini
jelas lagu negara ku ini
diciplak dari lagu terang bulan
yang juga diciplak dari lagu

peranchis memula moon

NOTA:
jangan risau apabila pakatan berkuasa nanti
lagu kebangsaan yang baru akan dilahirkan


TAK PERCAYA SILA DENGAR:





LAGI KESAH BENDERA CIPLAK



setiap bulan ogos tim tukar tiub
telah berkempen anti 3 pekara


1 - 31 ogos hari malapetaka
2 - bendera malaysia diciplak
3 - lagu negara ku diciplak dari lagu terang bulan


tahun ini dua ajenda - merde ka dan bendera
telah mula dibincangkan dengan lebih meluas
tahun ini perbincangan merde ka cukup rancak
hinggkan ada kang kong terbarai

tapi jelas lagui negara ku
masih belum dibincangkan
tidak ada munkee gerombolan
yang berani bertahan

masanya telah sampai untuk pemimpin
pakatan bersuara kerana lagu nagara ku
ini amat jelas lagu yang telagh diciplak

tim tukar tiub mengatakan syabas kepada
yb manoharan yang mencadangkan agar
bendera diganti


NOTA:

dibawah ini
ada contoh
untuk mengetahui
asdal usul bendera malaysia
kalau dinafikan bukan ciplak dari amerika
maka pastilah bendera ini telah wujud
di zaman sir stamford raffles



SURAT DARI PEMBACA

Sebelum ini orang asyik sama kan bendera kita dgn bendera USA kan? Tapi aku rasa kurang kaitan sejarahnya. Tapi cuba kau bandingkan dua bendera ni. Bendera Persekutuan Malaysia dengan Bendera Syarikat Hindia Timur Inggeris (British) yang berkuatkuasa tahun 1801.

Kau kira jalur-jalur kedua-dua bendera ni. bilangannya sama. ha ha ha. background biru tu pun sama. cuma kita bulan bintang (Islam). Bendera Inggeris ni ada cross st Patrick, st Andrew dan st George. Fikirkan :-)







13 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

TT, mungkinkah akan ada kes mcm almaunah? jadi pemansuhan ISA akan ditangguh!! huhuhu..

dukun melayu berkata...

dem..betullah..

T.T salah tembak lagi.kena buat perumpamaan baru ni..tembak tak berhasil

flags of british india co.

http://ms.wikipedia.org/wiki/Fail:British_East_India_Company_Flag_from_Downman.jpg

http://ms.wikipedia.org/wiki/Fail:British_East_India_Company_Flag_from_Lens.jpg

http://ms.wikipedia.org/wiki/Fail:British_East_India_Company_Flag_from_Rees.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/65/British_East_India_Company_Flag_from_Laurie.jpg

http://www.crwflags.com/fotw/flags/gb-eic2.html

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/44/British_East_India_Company_flag.png

sign and insigna

http://www.columbia.edu/itc/mealac/pritchett/00routesdata/1600_1699/eastindiacompany/arms1730.jpg

http://www.fathom.com/course/21701760/21701760_4Canton.jpg

spice trade route

http://www.fathom.com/course/21701760/session2.html

apasal dalam buku teks tulis sharikat HINDIA timor ing-geris?malu malu kucing nak tulis INDIA?takut makkal mengamuk?

dan US and A yg ciplak merde-ka..serius ni!

dukun melayu berkata...

t.t tembak tak berhasil,hahahahaha!!

(ada attachment file)

http://jamtangan.wordpress.com/2007/09/08/sejarah-jalur-gemilang-kaitan-dengan-amerika-syarikat/

september 8,2007.this motion is not from the opposition

Tanpa Nama berkata...

http://i.imgur.com/cWSs4.jpg

dukun melayu berkata...

ini fakta

http://www.malaysiamerdeka.gov.my/uploaded/jalur_gemilang.pdf

menang pun ciplak...hadiah ciplak...sorak sorak ciplak...tp bertanding tidak..

dukun melayu berkata...

ini tempat banyak pelek.lain worang lumba lari,lain worang menang,lain worang dapat hadiah,lain worang cheers,itu pak guard kata dia suda menang itu lumba lari-lar

dukun melayu berkata...

ada lagi ke anak piut hamzah ni?

ditegur nasi condoleza

http://hendynoize.net/2010/08/27/bendera-malaysia-dibakar-di-berbagai-negara-di-timur-tengah/

diketawakan

http://www.kaskus.us/showthread.php?t=10229124

t.t tembak tak kena

http://farm3.static.flickr.com/2372/2269915943_bf337dcc52_o.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2023/2269915949_261208b20a_o.jpg

terbaek soladirity merentas zaman dan generasi

http://10tahun.blogspot.com/2008/02/bendera-rakyat-1947.html

Tanpa Nama berkata...

Yeala.. sama.. :) Dem Kreatif sunguh pencipta bendera kita... cuma tukar salib dengan bulan & bintang.. boleh menang... Hmm.. lagi satu Amerika nih adalah penerus mimis East India Company.. ke?

https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/East_India_Company

Non-Governmental Individual berkata...

mantap......!

Tanpa Nama berkata...

Mmmg bagus baca blog ni.. sambil ketawa dapat jugak info sebenar tentang sejarah negara ku ku... apasal dlm buku teks sejarah masa aku sekolah tak de gambar bendera nih..

Hamidi Fizie Bin Ahmad berkata...

Tu sudah jelas UMNO-BN talibarut penjajah,jelas bahawa,negara kita masih dijajah (opss..dinaungi) British...

Tanpa Nama berkata...

bangsat omputeh ni...mula2 dia bagi lanun2 kompeni ajer yg dtg jajah kita

Tanpa Nama berkata...

aku jumpak satu blog baru yg canggih

http://gerai3abdul.blogspot.com/

bantai umno cukup2!