.

Isnin, 5 September 2011

YE MUNEH YENE MUNEH - IDUP MELAYU OPPS... IDUP EEE
DARI FACE BOOK ZUNAR


Kita bersedih dan ucap takziah kepada keluarga Noramfaizul tetapi Umno dan Putra satu Malaysia mesti bertanggunjawab atas kematian beliau kerana: 1. Petugas media di dalam kumpulan itu tiada jaket kalis peluru, 2. Jip mereka tidak ditandakan dengan perkataan MEDIA bagi mengelak serangan 3. Serangan dilakukan oleh African Union Peacekeepers (AUP)! (Ertinya mereka tidak memaklumkan kehadiran mereka kepada AUP yang memantau misi keamanan di situ!


ORANG ITAM TERSALAH TEMBAKnota:
awang itam
tersalah tembak
kah kah kahKELAB PUTERA PERLU TANGGUNGJAWAB KEMATIAN JURUKAMERA, KATA SAUDARA
- minsider

Keluarga terdekat Noramfaizul Mohd Nor mahu penganjur misi kemanusiaan ke Somalia, Kelab Putera satu Malaysia memikul tanggungjawab atas kematian jurukamera Bernama TV itu kelmarin.

Kelab itu diketuai oleh ahli Majlis Tertinggi Umno Abdul Azeez yang juga Ketua Putera parti itu.

“Mereka (Kelab Putera satu Malaysia) adalah pihak yang menganjurkan (misi)kemanusiaan). Mereka tidak boleh lepas tangan,” kata pak cik Noramfaizul, Abu Bakar Md Yasin kepadaThe Malaysian Insider di Pangkalan TUDM di sini hari ini.

“Mereka seharusnya telah melakukan risikan awal. Ia negara asing,” kata bekas kakitangan awam Kementerian Pertahanan ini.


NOTA:
punya banyak india miskin
duduk di kg setinggan
tak mahu tolong takut takut
ada budak indias yang ye ne muneh yene muneh
hidup melayu cakap tamil nanti

pecah rahsia
dirumah cakap tamil
kah kah kah

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Bro Isham,

Ni anee asal kg lindungan itu dekat jalan kleng lama daaa...dia punya ammak pun pakai saree lagi ooo...

sekarang itu surau kicik depan itu flat desa mentari ada letak gambar busar punya ini muka anee....citt porah...

(nanti aku kasik email sama kau bro isham....kakakakakakka...aku mmg tak suke sama manusia cicak kobeng gini....dekat tv/luar/depan melayu cakap melayu...jumpa keling dia cakap tamil daa...boleh percaya ke manusia cicak kobeng ni!? tu sebablah saifool apek sesuai jd hero Cicakman!!! kakakakkaka)

itu askar Afrika sudah ingat ini jip anee putra 1 msia geng pemberontak hitam dr selatan mogadishu....hayyooooo...dia punya kulit pun sangat serupaa itu geng hitam selatan daaa...

Tanpa Nama berkata...

bila wartawan kita kena tembak ramai marah orang afrika tak kenang jasa la apa tapi pernah kita tau bagaimana mereka hidup kenapa mereka tembak orang yang bagi bantuan? Musti ada sesuatu yang tak kena.. pi negara bergolak musti la buat persiapan rapi.. jangan la nak nama saja.. keselamatan musti diutamakan.. Mungkin tuhan suruh kita berfikir kenapa wartawan kita terkena tembakan.. derma tak ikhlas ke? atau persiapan tak betul.. entah la apapon takziah buat keluarga mangsa

Tanpa Nama berkata...

bodoh putera umno ni. rakyat malaysia banyak lagi susah. sibuk pegi bantu2 org somalia tu kenapa?
apsallah peluru x kena pada si azeez ni. aku rasa geng2 putera umno ni x keluar bangunan kerana takut. Dasar umno pengecut selamanya..

Tanpa Nama berkata...

Mungkin dia terselamat jika di bekalkan dengan jaket kalis peluru....eeee banyak cilako

Tanpa Nama berkata...

itu laa.. bila datang negara orang macam gangster.. kt malaysia bole laa.. tak payah report nak kesana kesini..

Tanpa Nama berkata...

aku hangin dgn org afrika ni,,knp la x tembak azeez pukimak tu?adakah kerana warna kulit mereka sama?kalau la yg kena tembak tu azeez keling..alangkah amannya dunia ni kehilangan seorang pariah