Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 23 Oktober 2011

CONTOH PENIPAUN - EMAIL BUDAK NIGERIA




AWAS ! PENIPUAN DARI NIGERIA






BACA DAN JANGAN KENA TIPU






NORAINI OSMAN ceciliadovalle@ifce.edu.br
show details 9:46 am (2 days ago)

How are you? sorry for invading your privacy..I am Noraini Osman and I am from uk,I intend to visit Malaysia soonest because my late father is from there but i don't know anyone in Malaysia.

I was hoping maybe we can be friends,you can contact me on my private email (norainiosman51@hotmail.com)so we can get to know each other better.How are you? sorry for invading your privacy.

I am Noraini Osman and I am from uk,I intend to visit Malaysia soonest because my late father is from there but i don't know anyone in Malaysia.I was hoping maybe we can be friends,you can contact me on my private email

(norainiosman51@hotmail.com)so we can get to know each other better.


NOTA:
ini satu contoh email
yang setiap hari disebarkan dimalaysia

yakinkinlah mamat itam ini telah berada
di kuala lumpur datang dengasn visa pelajar

tim mamat itam ini telah menghantar surat
ini seolah oleh ianya datang dari kota london

NOTA:
kita bukan benci orang itam kean kulit mereak itam
kita tak suka mereka kerana perangai jahat mereka
kita tak ada masaalah dengan orang itam di papua new guini
kita tak ada masaalah denagn orang itam dari fiji

tapi orang itam dari nigeria memang membawa masaalah!

10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

abg TT, aku da 3,4kali dapat emel ni, penah skali bosan2 aku layan, minah ni kaya gila nk bg Jam emas,laptop bagai...tp last2 sampai kat KLIA dia suruh aku bayar dulu...kejadah apa pihak parcel nak aku bayar....yg best dia siap bg aku gambar hahahaha jambu2

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah akhirnya UIA hanyalah tempat ternakan kang kong dan mamat hitam :)

Non-Governmental Individual berkata...

aku benci nigerian!

http://en.wikipedia.org/wiki/Advance-fee_fraud

Tanpa Nama berkata...

From Mrs Melissa Wandall.

Dear.

I am Mrs. Melissa Wandall. from Cote D'ivoire, suffering from cancerous ailment.I am married to late Mr. Valasca Wandall, the former Chief Executive Officer of Ivorian Development and Investment Fund. My husband was diagnosed with acute mucilaginous leukaemia, a cancer of the blood and bone marrow, 11 April 2009 after a brave fight with the disease he died. Our life together as man and wife lasted for two decades with a child.

My husband died after a protracted illness. He and I made a vow to uplift the down-trodden and the less-privileged individuals as he had passion for persons who couldn't help themselves due to physical disabilities or financial predicaments. I can adduce this to the fact that while on his sick bed, he gave his life to the Lord. Although, while still alive, he had safe deposit worth ($5million US Dollars) to a Security Company which were derived from his vast Estate, corporate investments in capital market around the West Africa Regions and had given an instruction to give out exactly half of the total sum to charity. Please,

Although, the money is still with the Security Company, my doctor told me that I have limited days to live due to my cancerous problems, which I am suffering from right now. I had delayed in obeying my husbands instructions to donating this money and have recently had an encounter with him in dream, while on my sick bed and still insisting hat I adhered to his instruction of giving out this money to the privilege ones like the Orphanage,

I am now, left with less option but to contact you immediately, as I feel, my situation has been due to my ignorance to giving out this money long ago. I have taken this decision in good faith and I do not want my husband's hard earned money to be misused. I do not want a situation where this money will be used in an ungodly manner hence, this is the reason while i am taking this bold decision.

As soon as I receive your reply I shall give you the full details of the Security Company, and Please always be prayerful all through your life and assure me that you will act just as I have advised.

I await your urgent response soon and remain bless.

Yours Sincerely,
Mrs Melissa Wandall.

Tanpa Nama berkata...

Mamat negro ni tak akan diapa2kan oleh pihak berkuasa....sebab mamat negro dah lantik Bik Mama jadi...."QUEEN OF AFRICA"....kahkahkah

Bukan Melayu tapi EEE berkata...

Melayu memang bacul....bila ader lawyer india bunuh pompuan melayu banyak sebar sms untuk bunuh india...Ayahanda Tiga line sibuk lawat tumah si mati dan buat meeting nak start rusuhan...tapi ramai giler pompuan melayu yang ditipu dan dirogol mamat hitam..ramai yang jadi keldai dadah dan tunggu dihukum mati di amerika selatan dan china..Melayu tak nampak benda benda tu..kalau betul betul berani..betul2 tiga line ader kotek..turun ramai2 tibai mat negro kat Puchong, Ampang dan Cyberjaya..Takut ker???
Aku bukan melayu tapi eee..aku berani..korang??

zahrul berkata...

aku mmg anti sgt dgn puak2 gampang nigeria ni...cukup2la masalah pendatang2 dari indon dll pastu malaysia nak tmbh lagi dgn pendatang nigeria yg mmg terkenal seluruh dunia sbg penyangak dan penjenayah...bagus malaysia bagus...babi!

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah. habislah eee dah bersuara.

Tanpa Nama berkata...

Janagn kita marah kat GAGAK2 ni. Yang dia orang boleh masuk ni, dapat visa dll tentulah ada yang suap. Immigresen pandang kat lain, polis pandang kat lain. Tapi yang mereka sama2 pandang dapat duit PAU dari mereka.

Jonathan Davis berkata...

TT,Mohon semua pembaca Blog ko rate satu artikel TERHANGAT !!! kat Blog MAS, Isu sama macam yang ko pernah kupas tentang gagak hitam sebelum neh and inilah punca kenapa negara kita selalu sangat ada isu yang tak ada penghujung... Selamat Tahun Baru 2013~~!!
p/s - Mohon sesiapa yang ada info tentang kegiatan persundalan warga Nigeria dengan warga tempatan untuk e-mailkan info anda kepada saya ye... Ingin membuat sedikit rampaian kisah tentang ini
Jutaan Terima Kaseh Didahulukan atas maklumat teman2 semua