.

Ahad, 23 Oktober 2011

MANGKOK HAYUN MANA PULAK INI?
NANTANG INI KE?


PEMBANGKANG DINASIHAT JANGAN BERSIFAT BERAT SEBELAH
– meloya


JOHOR BAHRU 23 Okt. — Parti pembangkang diminta supaya tidak bersifat berat sebelah dalam isu penggantungan tugas Prof. Dr. Abdul Aziz Bari.

Dalam isu berkaita pensyarah undang-undang Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), itu, pihak pembangkang dilihat dengan melempar pelbagai tuduhan melulu terhadap kerajaan.

Dalam hal ini, Presiden Persatuan Alumni Sekolah Datuk Jaafar (SDJ), Syed Hussien Al-Habshee, berpendapat pihak pengurusan UIAM dan rektornya perlu diberi peluang untuk menyelesaikan isu tersebut.

Beliau turut mempersoal motif pembangkang yang mendakwa penggantungan tugas Abdul Aziz itu menunjukkan ketiadaan kebebasan akademik di negara ini.

Syed Hussien berkata, kenapa ketika ketiga-tiga kakitangan Unisel itu dipecat oleh kerajaan negeri Selangor, tidak pula kedengaran laungan daripada pihak pembangkang tentang ketiadaan kebebasan akademik di negara ini.

"Pihak pembangkang sememangnya pandai mengambil peluang daripada sesuatu isu, itulah sikap mereka,” kata beliau.

Abdul Aziz digantung tugas selama tujuh hari mulai Rabu lepas, berhubung tindakan mempertikai titah Sultan Selangor mengenai serbuan Jabatan Agama Islam Selangor ke atas sebuah gereja di Damansara Utama pada 3 Ogos lepas.

Syed Hussien menasihatkan Abdul Aziz supaya menumpukan kepada tugasnya sebagai pensyarah undang-undang perlembagaan dengan menerbitkan lebih banyak artikel dan kajian dalam jurnal perundangan antarabangsa.

Beliau berkata, sebagai ahli akademik, Abdul Aziz, perlu menumpukan kepada tugasannya sebagai pensyarah dan menyerahkan urusan politik negara ini kepada ahli politik.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... NI SEKOLAH APA NI.... kah kah kah...

woit...TAK PERNAH DENGAR PUN NAMA SEKOLAH INI?.... kha jkah kah...

kah kah kah...BERAPA UMUR SEKOLAH INI?....kah jkah kah...

kah kah kah..SELAIN DARI MALAON INI SIAPA LULUSAN DARI SEKOLAH INI?..... kah kah kah..

kah kah kah..... MALAON INI SIAPA PULAK ?.... kah kah kah...

kah kah kah...ADA SEORANG LAGI MANGKOK HAYUN YANG NAMA MACAM INI.... kah kah kah....

kah kah kah...KERJANYA PAU PAU TOWKAY CHINA.... kah kah kah...

kah kah kah..TAPI BUKAN DI JOHOR.... DI CHERAS DAN BANDAR TUN RAZAK.... kah kah kah...

woit... ATAU MALAON DAN MANGKOK HAYUN ADA BEWOK YANG SAMA.... kah kah kah...

kah kah kah...SAJA NAK PAKAI TOPI BARU...NAK BERI KREDILILITI.... kah kah kah


NOTA:
kang kong di buang dari unisel
kerana mereka kang kong
bukan kerana mereka kong kang
kah kah kah


11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bro tt, aku pun bekas old boys sekolah SDJ tu, tapi aku xkenal pun si eee tu. Sekolah tu kat JB, jalan yahya Aldatar, sebelah sekolah teknik voke

mamaktipumelayu berkata...

tt, kau ni rendah ilmu, mana boleh tak kenal sekolah ini, sekolah ini amat terkenal khususnya di India, dan melahirkan para lanun-lanun bertaraf global.
boleh kata semua geng eeeee lahir dari sekolah ini, madey al-Kuti, mohd noor jaga duit, maina naina, zambry kadir, ab azeeez remaja dan pelbagai jenis binatang eeeeee.
sekolah ini terkenal kerana keluarannya telah berjaya dengan jayannya menjadi penipu melayu.

Tanpa Nama berkata...

Nasib baik aku tak sekolah sdj..memang mangkuk ayun dia ni ckp tak de fakta langsung..syed konon ..entah bangla mana menyamar jadi Syed...woit kalau bodek dah besar sangat pegi hospital buat operation kak..kah ..kak ..mangkuk ..mangkuk...

Tanpa Nama berkata...

Dulu Singapura dilanggar todak, sekarang...umno dilanggar EEEEEeeeeeeeeeee....khakk ptuiihh!

mybiznes berkata...

Mangkok ayun ni bukanlah keturunan Arab tapi mamak kutty yang lahir malam jumaat jadi letak nama syed yg mengaku melayu jadi ahli dan pengampu Untuk Melayu No Otak

mybiznes berkata...

mangkok ayun ni bukan keturunan Arab tapi mamak kutty yg lahir malam jumaat utk berkat konon bagi nama syed yg mengaku melayu dan mengampu Untuk Melayu No Otak

hasbullah zainal berkata...

TT.. Ini best punya ceritahttp://itsmesaiful.blogspot.com/2011/10/seorang-wanita-ditangkap-kerana.html

Tanpa Nama berkata...

bro tt , itu bukan saje kangkong kongkang, itu namanya kongkam(tanya kawan hokkien kalu ada!!!Kah Kah Kah

Tanpa Nama berkata...

Prof. Dr. Abdul Aziz Bari menasihatkan Presiden Persatuan Alumni Sekolah Datuk Jaafar (SDJ) Syed Hussien Al-Habshee supaya menumpukan kepada tugasnya meleceh kepala pelir dengan menggunakan minyak kelapa dan kajian masturbasi peringkat antarabangsa.

Beliau berkata, sebagai ahli pemikir menggunakan kepala pelir , Syed Hussien, perlu mengkelebek pelirnya sahaja, jangan kacau pelir orang lain, sesuai dengan tugasannya sebagai pengkelebek pelir dan buah kelepirnya sahaja dan menyerahkan urusan politik negara ini kepada beliau sebagai ahli akademik.

* layak tubuhkan kumpulan eee baru dari arab pulak lepas ni.. dulu eee mumbai jer..

Tanpa Nama berkata...

SDJ ni dengarnya lebih tua dari MCKK. Yang nak masuk pun mesti berkelulusan tinggi - hanya untuk mereka yang gagal Std 6 exam zaman dulu, gagal LCE, gagal OSC dan mereka yang tak diterima ke F6. Syed ni dengaranya ada BA, MA, Ph dar Temple University oop sorry TAMPOI U!!

TANJUNG RHINOS RC berkata...

ulasan = raja lawak.. :)
p/s : apa la slh sekolah nih.. klu nk msuk rj lawak sgt pki idea len la sket.. kahkahkah...