Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 18 Oktober 2011

KENAPA BERITA GUNA BAHASA DILPOMATIK?





2 EKOR BEROK





DAKWAAN ANAK VVIP RAMAS BUAH DADA, LIM ENGGAN ULAS
- mkini

Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng enggan mengulas laporan dalam blog pro-Umno yang mendakwa anak lelaki seorang kenamaan di negeri itu mencabul kehormatan seorang rakan pelajar wanitanya.

Sebaliknya, Lim yang juga setiausaha agung DAP mencabar Umno supaya menerbitkan dakwaan itu di akhbar-akhbar dan media milik mereka.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... INI MESTI BERITA TIPU.... kah kah kah..

kah kah kah.. BERITA INI DITULIS GUNA BAHASA DIPLOMATIK.... kah kah kah

kah kah kah...INI MESTI KERJA PAK DUTA.... kah kah kah..

kah kah kah...HAL MENJARJIS JARJIS INI MEMANG DUTA SAJA YANG ARIF.... kah kah kah


KEMPEN BARU ANAK MUDA


11 ulasan:

dfnheartcore.- berkata...

good job. :)

Tanpa Nama berkata...

kalau nak tahu perkembangan sex di Malaysia...layarlah blog2 yg pro UMNO, video pon ada !!

UMNO ni memang kuat sex !! kah..kah..kah...

Non-Governmental Individual berkata...

kah kah kah! itu beruk dari hutan pahang tu... kerja nya raba2 bontot.. kah kah kah!


di malaysia ni politician pun dilantik jd duta..

biasanya yg jd duta ni ialah org yg telah dilatih dlm bidang diplomasi..



kah kah kah! knp beruk pun boleh jadi duta? kah kah kah!

nanti cakap tentang Treaty tak tahu, United Nation Charter tak tahu, law of the sea tak tahu,,,

yg dia tahu raba2 bontot

suruh dia cari kutu Michele Obama!

TT tolong cari maklumat berapa kali malaon ni ulang alik balik malaysia naik pesawat Business Class dalam masa seminggu. kah kah kah!

kalau tak silap dia ada 3 bini, 1 di Washington, 1 di new York,, 1 di Malaysia..

betulkan aku kalau aku silap...! kah kah kah!

Tanpa Nama berkata...

hai dfnheartcore.

Tanpa Nama berkata...

inilah dikatakan,
tak dapat tanduk telinga dipulas.
dulu, susah nak tibai mat sabu,
ugut anak isteri dia.
nak simbah asid dan entah apa2 lagi.
kini, lim guan eng pula kena.
anaknya dituduh ramas tetek.
statemetnya (lebih kurang),
kalau nak buat apa2 pun
lakukan terhadap diri dia.
tapi jangan libatkan anak2nya
,
sepatutnya bn/umno merasa malu.
ya le, haramjadah2 ni mana ada rasa malu.
bertambah ramailah penyokong lim guan eng.
meloponglah kho tsu koon dan rizal merican.
jangan haraplah bn/umno dapat balik pulau pinang.

Lang berkata...

dah masuk red zone taktik mereka ni... dia gunakan tektik yg sama digunakan utuk tumbangkan pesaing dalam parti...

Tanpa Nama berkata...

aku tak paham perangai duta2 ni..stok kaki seks je..duta jarjis stok raba2 bontot. duta palestine to malaysia stok raba2 tetek. ada report polis pasal duta palestine tu..duta malaysia sangapppp..kakaka

Tanpa Nama berkata...

bilo orang nyokong pakatan jo, romen salah, rabo pun salah....kalau nyokong puak dio, main halal, romen hal kecik, merabo merogol pulak kono sumbek dlm bilik batu...bangang

DatoPidi berkata...

salam sahabat,

memang bangang politik UMNGOK nie. buat malu kat cina, india dan bumiputra sabah serawak, mat bangla myanmar dan indon. mat pilipin juga. ghana dan pasti nigeria.

nama je islam. cakap menyokong ketuanan melayu kepala bapak dia.

perangai melayu ke buat2x fitnah nie.

kalu keturunan keling mendeliar aku tak kesah sangat pasai puak tu memang puaka sejak zaman kesultanan melayu melaka lagi.

berubah la sikit. jangan la pakai la otak kat kepala taik. org bukan makin lama makin bangang.

nota : sapa yg menyokong UNITED MALAY ORG memang bodoh.

sia2x je ilmu yg ustaz dan ustazah anda ajar masa sekolah dulu.
kalu memfitnah nie sesuatu yg cool dan wajib percayai, mintak mat monggol haramkan subjek moral dan pengetahuan agama islam.

haq berkata...

pencacai umngok makin lama makin pondan pulak.....kalau nak gaduh politik .....jangan libatkan,budak2.

gentleman le....jangan jadi pon...
ada teloo buang.....dah tu sendiri susah ,nak main telooo pun tak dapat....bongokkkk.

umngok ni terdesak tahap gaban gamaknye.....


buat bro tt....bahasa politik yg anda terjemahkan memang menberikan pengajara buat anak2 muda.untuk memahami bahasa politik.....kah kah kah

mahaza berkata...

Jelajah di blog mendapati gambar pompuan yang dikatakan terlibat telah dimuat turun tetapi sayangnya blogger umco nih dorang silap paham antara chess dengan chest. suruh belajo tak nak dah beso menyusahkan orang lain. udahlah gambar tu pulak budak pompuan pemain chess warga hong kong. apa ke bodoh piang? tapi dah KP dia pun sama naik langsung takde rasa malu.... jangan tetiba budak pompuan tu saman udah lah ye kahiry woiii