Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 18 Oktober 2011

SEMUA TELAH DI RANCANG LEBIH AWAL




BUNGA PUN BERWARNA KUNING





TINDAKAN RATU ELIZEBETH BERBAJU KUNING TIDAK JEJAS HUBUNGAN MALAYSIA–UK
- mStar

Tindakan Ratu Queen Elizabeth II memakai baju kuning semasa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menghadap baginda di Istana Buckingham pada 14 Julai lalu tidak menjejaskan hubungan antara Malaysia dan United Kingdom (UK).

Sebaliknya, Timbalan Menteri Luar, Senator A.Kohilan Pillay menegaskan pertemuan dan pengiktirafan hubungan dua hala itu merentasi pilihan warna pakaian Ratu Elizabeth yang dipakai ketika bertemu Najib dan suaminya.

"Pakaian Ratu Elizabeth untuk acara dan upacara rasmi semasa musim bunga dan panas di UK sememangnya dalam warna yang lembut dan cerah.

"Malahan, semenjak 1954, Ratu Elizabeth gemar memakai pakaian berwarna kuning termasuk ketika Lawatan Diraja beliau ke Australia," katanya ketika menjawab soalan Ahli Parlimen Subang, Sivarasa K.Rasiah yang ingin mengetahui sama ada tindakan itu akan menjejaskan hubungan kedua-dua negara.

"Pilihan warna baginda sepanjang upacara yang dihadirinya ditafsirkan semua pihak sebagai melambangkan keceriaan, kegembiraan dan kebahagiaan baginda," katanya.

A.Kohilan berkata, pertemuan itu bukan sahaja memperkukuhkan lagi hubungan antara kedua-dua negara bahkan mewujudkan kerjasama dalam sektor ekonomi.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


NOTA:
untuk pengetahuan umum
warna kuning yang dipakai oleh queen elizeberth
pada hari itu adalah hasil perbincangan
kumpulan dan badan hak asasi manusia
amnesty international telah berbincanga dengan jabatan luar britain

amnesty international yang beribu pejabat
di london telah dilobi oleh beberapa
kumpulan rakyat malaysia di london untuk membantu
memperluaskan kempen pendemokrasian di malaysia

NOTA:
jangan lupa dua menteri
yang berjumpa dengan najib juga
telah memaki tali leher kuning
semua ini adalah dirancang
dan dibincangkan terlebih awal

pekara ini telah disahehkan oleh setiausaha
pesuruhjaya britain di kuala lumpur
yang bertemu dengan yb nurul izzah
dan muhamad sabu

tak perlu tipu orang melayu
tak perlu putar putar hingga baju kuning tahun1954
tak perlu kuntau muntau
kalau nak bodek
carilah jalan lain
jangan buat perangai madey


kalau ada sesiapa tak percaya
sila talipon :
03- 21-70-22-00
dan minta becakap dengan setiausha kedua
atau peri ke pejabat pesuruhjaya british
di:

185 jalan ampang
50450 kuala lumpur


NOTA:
jaringan bersih antarabangsa juga
telah memiankan peranan
jika tidak mana mungkin di seluruh dunia
warga malaysia yang anti gerombolan
telah keluar memakai baju kuning
pada hari yang sama


APA MAKNA BERITA INI

berita ini sekali lagi membuktikan
bahawa sokongan kepada muhyiddin semakin ampuh
a.kolilan dengan menimbulkan berita ini
bertujuan untuk membeli saham agar dapat
masuk ke dalam tim muhyiddin

berita baju kuning ini telah lama tenggelam
menimbulkan sekali ini bermakna menibai najib
bijak juga a.kihilan ini
bijak membodek dan memasang lukah
kah kah kah


8 TUNTUTAN SEBELUM PRU13


2 ulasan:

matstimketum berkata...

sedih melihat muka menteri yang buat kenyataan ni! kih,kih,kih...........contoh buli bebudak sekolah. kecian yang kena buli tu! dalam maknanya tu, kan tak faham kot?

Lang berkata...

untuk menyahut cabaran saudara hisham yang mahukan identiti bendera sekarang ditukartiubkan, maka saya mengisytiharkan dengan ini bahawa bendera rasmi negara tidak akan menggunakan warna kuning, bulan dan bintang akan digantikan dengan taburan bintang sahaja... bendera rasmi ini akan dikuatkuasakan bermula jam 12 mlm ini... satu!.... satu!... satu!....