Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 12 Oktober 2011

SILA BACA SURAT DARI PEMBACA




SOSOK JUJUR DAN SUCI







NOTA:
diharapkan para yb pakatan rakyat
yang selalu ponteng datang
ke parlimen akan membaca sumpah seranah
dan maki hakum dari pembaca





Salam kpd Bro TT & pengunjung2 semua,

Pacik bukan orang Kg.Baru, not even orang KL. Tapi Pacik ingin mengomen
tentang tulisan ' SELAMAT TINGGAL WARISAN' berkenaan Kg.Baru & semua komen2
lain yg berkaitan tentang RUU PPKB 2011. Harapan Pacik Bro TT boleh
panjangkan untuk makluman semua yg ada hati nak jatuhkan *UMNO/Gerombolan* ;

1. Sabotaj *UMNO/Gerombolan* ? Apa yg nak dihairankan?

2. Selain daripada nature pemimpin *UMNO/Gerombolan* itu sendiri, Pacik
nampak MP2 PR telah lalai dalam menjalankan amanah.

3. Kalau dah balik rumah / hotel pun, takkan tak boleh datang Parlimen
balik? MP kan layak untuk dpt servis trafik PDRM? Sangat tak masuk akal
kalau MP2 yg masih ada kat Parlimen tu tak pukul talipon panggil semula MP2
yg bah balik tu. Dlm hal RUU PPKB2011 ni, *UMNO/Gerombolan* memang cari
masa sesuai je nak luluskan. You all should've expect this to come. And you
all should've well prepared !

4. Kamu semua lalai ! Cuai ! Bagi la 1001 alasan pun, kamu semua
sepatutnya dah nampak permainan dia orang ni. Jangan marah kpd rakyat yg
marahkan kamu. Memang mereka mengharapkan kamu mewakili mereka. Jangan cakap
je berdegar2 sampai langit pun boleh senget & runtuh.

5. Atau (di antara) kamu telah dibeli?

Kalau macam ni la, jgn mimpi la nak tawan Putrajaya. Mcm mana nak tadbir
negara kalau pemimpin-pemimpin (kalau boleh dipanggil pemimpin) PR sendiri
tak dapat nak menguruskan masa & mengatur strategi. Ini bukan soal
kemenangan PRU je. Ni soal masa depan negara & generasi akan datang !

*p/s: Selain kes2 ambil tanah bumiputera ni, try Bro TT open for discussion
pasal tanah2 kerajaan yg strategik yg di*lego* (& nak di*lego*) oleh *
UMNO/Gerombolan* kpd kaum2 pemodal ni. yg ter*now*, dengar2 cerita dah ada
perbincangan nak ambil alih tanah milik kerajaaan di Jln.Freeloader
Salahuddin & Jln.Gallegger kt KL tu.

Bhai TT... Gua stuju benar ngan point "Tanpa Nama 11 Oktober 2011 8:05 PM" tue.... sebijik sebuntat macam WWE.... hahaha... Yang kaya masih lagi Vince McMahon ... hahaha... yang rugi aderla penonton... kena tipu hidup-hidup... duit abis kena sebat... hahaha
By C++ on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/12/11

Betul kata TT. Aku sendiri pon tekejut baca auta Anwar Ibrahim, dia sendiri pon x jelaskan dan x mintak maaf kenapa dia xhadir pada hari tu. Salah satu dari perjuangan kita adalah buat cara yang lain dari musuh kita, yakni gerombolan. Kita mesti berani tegur pemimpin dan diorang pon kene terima kritikan dan minta maaf jika salah, jangan duk auta bersilat lidah..itu kerja gerombolan.
By Kurik on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

tt sekarang apa lu mau.minta semua yb pakat ramai ramai sembah saya lu macam dia orang sembah tok pekong. dia orang sudah kena,betul betul kena tibai.itu sudah cukuplah.lain kali dia orang tak akan bikin lagi. lu mau minta dia bagi sebab.lu gila ka.berapa ribu oarng mau hantam sama pr kalau dia orang cerita mana dia orang pergi. banyak yang turun kawasan pergi CERAMAH hoooi.itu ceramah dipanggil olih p**i m*k orang yang hantam mp pr sekarang.kalau tak turun dia orang bising,kalau tak turun dia orang hantam lain kali jangan bikin ceramah musim parlimen bersidang. tt-lu nak bahlol,lu bangang lah satu orang.jangan orang lain diajak bangang sama...sudah tutup kes,apa lu mau lagi..mau kasi pr hampuiiii
By jab sp on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

typical. typical perangai mcm tu punya pemalas. tak reti nak mintak maaf ke. tak de accountaibility langsung, asian tetap asian, dasar berak di tepi longkang, dpt gaji skit, sronok nak menunjuk kereta kat org kampung........ melayu bole pegi mamposssssssss, mampos kena tipu, mampos sebab terlalu bodoh
By mampos la on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

oooooo marah nampak, bro tian sudah cakap minority tak dapat bersuara, kalau bn nak gubak guballah atlease ada isu, kah kah kah kah
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

aku sokong TT.
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

saudara isham, aku pun sedih. kalau macam ni bila mengundi esok siapa lagi kita nak undi kalau geng PR pun bungkus juga... mampuih la masa depan malaysia macam ni.
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

kita tau kau orang akan kalah.tp kita mau kau orang kalah berjuang.
By dukun melayu on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

YAB Pakatan : Kami busy menguruskan rakyat. tuntutan rakyat lagi utama. kami berjuang utk rakyat. kami akan memudahkan hidup rakyat. jika rakyat susah, kami akan panggil harakah, rocket dan keadilan daily utk ambil gambar semasa kami bantu rakyat. kami anti utusan dan BH sbb gambar kami xmasuk frame. YAB Barisan : Kami sentiasa mengutamakan rakyat sbb tu lahirnya gagasan rakyat didahulukan pencapaian diutamakan. apa sahaja kami buat adalah utk rakyat, kepada rakyat darpd rakyat.

kami anti harakah, rocket dan keadilan daily krn susah masuk frame la. nasib baik kami ada utusan dan BH. PM : kita akan menaikkan gaji dan elaun ahli parlimen yg sekarang ini semakin byk kerja. MP : yahoooooooooo same je bro, baik pakatan mahupun gerembolan. yg penting dpt pencen, kereta import xyahn bayau cukai, anak beranak hidup senang lenang, kalo ada rezki lebih banyak la projek masyuuuuuukkkkkkkk
By mr. mfwic on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

Cari alasan mcm gerombolan, ngaku jela salah
By poitex on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

kepala hotak punya MP Paktan dan BN.. lu tunggu anak muda akan naik..
By checkmate on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

bro hisam..yang lu berbulu tak tentu pasal pasal MP pakatan ni apasal...tak de cerita lain ke? tulis panjang berjela2...malas aku nak baca lagi blog ko ni.
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

betul la tt..aku sokong ko...ape guna jadi AP kalo dah tau semua mende undi akan kalah... lancau la... semua kencing kuat...
By gengjahat on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

Seronoknya BN .Isu ini digembar gembur oleh bloggers BN dan disambut mesra oleh blog pakatan. Minta maaf atau tidak MP pakatan dah dicemar bersama oleh blog BN dan Pakatan.Kenapa tak tuntut MP BN minta maaf..gendang berentak sumbang kita pun menari ikut rentak sumbang,tak nak berhenti?Kepada MP pakatan,yang hadir mlm tu syabas, teruskan usaha anda, menang PRU13 batal balik enakmen itu.. kepada blogger pro pakatan sudahlah menepuk air didulang..
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

hahahah... patutnya player Malaysia pun tak yah main lawan Australia ari tu dah gerenti kalah 5-0....alasan... bila nak datang bp mcm 1998 dulu? coma
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

Mentang2 lah ramai penyokong A.B.U.(Asalkan Bukan UMNO), takkan MP Pakatan Rakyat over confident, sampai lupA tanggung jawab hakiki nya, datang, hadir, amati rang undang2 yg dibawa ke Dewan...kalau dah pegang kuasa nanti amacam nanti...Itu lah kita mesti ada perundangan, PM boleh pegang utk satu term je kerana kalo lama sangat jadi besar kepala, pastu pilihanraya mesti BERSIH, media mesti independent, suruhanjaya pencegah rasuah juga independent (takde kena mengena dgn parti pemerintah): RAKYAT JADI HAKIM NYA...
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

betul, setuju sangat bro. kita undi suruh buat kerja. apa dia? -KERJA
By bijakbistari on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

jangan bagi undi lagi pada YB pakatan yg kelentong dan ponteng tu..... YB kangkong kongkang yg cakap belit2 tu jgn sesekali bagi can kt dia utk PRU akan dtg.....
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

bro isham kami sokong entry anda, kenyataan maaf dari ketua pembangkang akan memberi impak positif dari pengundi....akui kesilapan bukan ikut perangai gerombolan buat alasan.....cakap lawan tetap lawan, namun bila ada perlawanan....lari main telo...geng perpaduag dok soh kire....pung kurang2..ade 60 org lagi mp pakatang....
By haq on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

org yg xpenah mengundi pun xpyh ckp byk le, hang duk diam2 sudah.. biaq pi kt depa la nk mai ke tak.. jgn risau, org lain aka rakyat xbodo. kita jgn anggap org lain bodo. cermin dulu muka hang tu sahabat.. YB Mohamad Sabu
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

Banyak sgt alasan mmg pukimak tul diorg buat apa jadi YB at first place??? memang buka minda tul aku ngan pembangkang nih..
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

Tanpa Nama 11 Oktober 2011 8:05 PM, camni la bro, kalau lu jd salah sorg YB - yg dipilih oleh rakyat - yg ponteng sidang parlimen - tanpa alasan yg munasabah - apa lu rasa persepsi rakyat terhadap lu? jgnkan "mangkuk darwinism", syaitan sendiri pun kutuk!
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

lantik ngo bebas buat ape ... mereka (PR) bukan nak lawan pun ... NGAKU KALAH SEBELUM BERJUANG ... kalu sekadar hadir panaskan bontot...pastu claim itu claim ini ... pastu datang pulak ikut suka depa ajeee.. baik bagi semua 'WAKIL' kat GEROMBOLAN ajeee... bio depa ni lahap, nyelanak, songlap, rogal, zina, liwat, rompak, samun, curi, cekau, dan sat nika jenih lagi perkataan yang sealiran dengannye ... ape ape juge yang depa suka ... bio depa buat malaysia ni, macam gheta depa .... sementara masih hidup dan bernyawa ....

TAK PAYAH PEGI NGUNDI .. PEGI BUAT APE !!! .... GEROMBOLAN TETAP TIPU DAN MENANG BESO ... PR menang ciput ... sekadar nak tunjuk MALAYSIA NEGARA DEMOKRASI ..... posting TT, yang benar benar luahan dari hati golongan 'marhaen' ...
By Anonymous on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11


Kisah benar. Seorang nenek menyimpan dua sebatang tebu dari kebunnya di dapur. Dia simpan untuk cucunya yang akan balik hujung minggu. Keesokkannya ketika nenek itu balik dari kebun dia dapati sebatang tebu itu telah hilang. Si nenek bertanya kepada seorang cucu sedara yang kebetulan tengah lepak di beranda rumahnya. "Mana pergi tebu yang nenek simpan kat dapur ni?" Jawab si cucu sedara dengan selamba,"Kucing dah makan tebu tu nenek." Moralnya: Lebih baik minta maaf daripada buat cerita mengarut. Ingat orang bodoh ke?
By Yong on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

keputusan pilihan raya umum ke-13 mac 2012 BN memenangi kerusi parlimen majoriti lebih 2/3... Keputusan pilihanraya antara negeri2: Perlis: BN Kedah: BN Pulau Pinang: Pakatan Rakyat (DAP) Perak: BN Selangor: BN Kelantan: Pakatan Rakyat (PAS) Terengganu: BN Pahang: BN Negeri Sembilan: BN Melaka: BN Johor: BN Sabah:BN www.filehippo.com
By FileHippo on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

nate beruk!!! malaysia lebih aman dari kaki ponteng!!! kpd kaki ponteng , sila sedar diri , jgn cubo nak jadi calon PRU-13!!! ramai lagi yg lagi komited utk ke parlimen!! kaki ceramah , kaki open house kaki rasmi mesyuarat,kaki seminar ... tanpa anwar anak-beranak, tanpa hadi , rakyat tetap , rakyat !
By salman faris hamat on SEPATUTNYA YB PAKATAN RAKYAT MINTA MAAF - BUKAN BE... on 10/11/11

JANGAN LUPA TUNTUTAN KITA


12 ulasan:

pakatanharamjadah berkata...

pas psl apa tak keluar fatwa @ apa2 ke ikut bahasa arab. hukum ponteng kerja? jadi gajinya mereka yg ponteng itu haram ke halal? ikut budaya barat ke, budaya agama lain ke? ooopsss silap diaorg sibuk bersama rakyat tak sempat nak keluar fatwa..pkr jangan bagi alasan dlm bahasa org putih ke, bahasa2 intelektual ke sebab bahasa2 tu buat rakyat tak faham. dengar kata kat malaysia ada seniman rakyat, alah lupa namanya yg kena gas pemedih mata bising satu malaysia tu, lepas tu 2011 baru dia sedar polis ni kejam. apa namanya si tua tu?? ya baru ingat samad said, xingat psl nama dia xcool mcm tongkat warant. tak kuar puisi ke? buatlah puisi "anggun ponteng" baru cool, apa puisi adalah senjata.. kepada yang bodoh, opss silap yb tolong jgn bg alasan2 yg memperbodohkan rakyat sebab rakyat tak pernah bodoh.

Tanpa Nama berkata...

Alasan T Chua tak masuk akal. Bukankah 'Lawan Tetap Lawan?". Kalau ikut logik T Chua, then tak perlulah buat apa pun kerana PR akan sentiasa kalah undian. But that was beside the point.

Tanpa Nama berkata...

aku bukan penyokong umno dan bn tapi aku juga tak percayakan nuar beghahim!

Tanpa Nama berkata...

aku rasa elok kita bagi peluang kepada MP-MP PR ni bercakap jugak.. memang patut derang minta maaf, ini pandangan kita.. kita pun baru 2-3 tahun jer menyokong depa.. apa salahnya bagi ruang untuk depa berbuat sesuatu..

aku pun setuju dengan penerangan Tian Chua.. tengok gelagat MP BN.. hari ni tak menang, besok dia boleh buat undi semula sampai menang.. kena faham sama dengan keadaan parlimen, perangai sombong raja mengongkek sama.. taktik PR lagi menjadi, jika PR menang, RUU akan dibuang terus..

jangan kerana satu kes saja, kita sudah nak cuba cara lain.. kita sudah 80% berusaha untuk tumbangkan gerombolan.. elok dah nak berjaya, kita ubah pulak strategi ni.. ini yang gerombolan suka sangat ni.. tektik dia menjadi..

rilek dulu.. kalo BN tipu kita berjuta kali pun, kita tak boleh buat apa2.. inikan baru PR sekali jer kenakan kita..

ayuh.. lain kali kalo ada demo turun ke jalan raya, jangan la demo sejam dua jer.. kita demo 6 bulan.. kendian diganti2 pulak dengan grup kedua.. demo kena ada strategi jugak.. bagi sistematik sikik..

Tanpa Nama berkata...

aku dah "terlebih" rajin harini. aku dah copy entri ni dan hantar ke emel MP yg ponteng (yg ada dalam simpanan aku)

kah kah kah

jom buat ramai2.. kasi diorang baca! kasi diorang sedar.

untuk semua MP PR: tolong ingat! KUASA di tangan KAMI.

Papa Chang berkata...

warghhh tensen seyh.... kalo skrg nie ada movement ketiga yg boleh goncangkan 2 pergerakan nie (bien & PR) mmg undi teman untuk pejuang revolusiniori...

Revolusi_Malaysia berkata...

Tahniah TT!!!

Akhirnya kau sudah berjaya terangkan beberapa ramai lagi manusia malaysia ini agar tidak fanatik kepada pemimpin...

WOI! PUKIMAK-PUKIMAK TOTOK BN/PR...

KITA PENTINGKAN ISU KITA... PER LANCAU APA NAK BELA PEMIMPIN PONTENG?

PONTENG ADALAH KESALAHAN BESARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!

KAU LANTIK GENERAL PERGI PERANG, GENERAL PI TIDOR, DAN AKHIRNYA KITA YANG KALAHHHHHHHHH!!! ADA PAHAMMMM????????????

TAK PAHAM-PAHAM JUGAK PUKIMAK2 TOTOK BN/PR, PEGI MAMPUS~!

Revolusi_Malaysia berkata...

Cuba korang fikir, minta maaf mana yang lebih best!

1. KAMI (MP PR) INGIN MEMINTA MAAF KERANA KAMI GAGAL MEMPERTAHANKAN KG BARU DARI KEJAHATAN UMNO WALAUPUN KAMI DATANG 100%

2. KAMI (MP PR) INGIN MEMINTA MAAF KERANA KAMI GAGAL MEMPERTAHANKAN KG BARU DARI KEJAHATAN UMNO SEBAB TU KEDATANGAN KAMI KURANG 25%.

Tanpa Nama berkata...

TT ni aku tengok dah jadi macam Zul Bisul dan hasan alie laa plak... tu la isham hang kuat mengata depa tu, la ni hang dah jadi mcm depa kah kah kah kah kah kah ( gelak zul bisul)... hanya isu MP pakatan tak hadir penuh kg baru yang dah takde maknanya buat melayu...aku sokong PR DAN aku sokong BN ambik kg baru tu...menyusahkan semua pihak je dan takkan selesai sampai bila2 klau BN tak buat camtu... hang jadi tukang tulis senang je isham, jd YB dan MP ni panjang cite isham oooiiiii....

Tanpa Nama berkata...

Minta maaf tu bagus, tapi utusanmeloya akan guna isu minta maaf utk tonjolkan kemalasan YB YB PR selama beberapa minggu.. ini berat utk ditanggung.

Tanpa Nama berkata...

mampos lah kalau utusan nak lapor berita tahik pasal PR. Biar mampos sama PR. Sapa suruh memonteng kerja. Woiii.. rakyat bukan balaci PR lah!

Tanpa Nama berkata...

kalau mp pakatan dtg semua pun akta tetap lulus gak bodoh..... mp bn lagi banyak.. dan usul speaker je yg leh luluskan.... kalau mp pakatan tgh ramai confirm usul tak lulus.. ape punya bangang korang yg mengutuk mp pakatan ni fikir... jangan letak otak kat area jubor...