Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 11 Oktober 2011

SUSUN GERAKAN UNTUK KELUAR KE JALAN RAYA




MULA MENYUSUN UNTUK BERDEMO





UNIFI DAN STREAMYX KENAKAN CUKAI 6% MULAI 1 JANUARI
– harakah daily

Pengguna Unifi dan Streamyx akan dikenakan cukai perkhidmatan kerajaan sebanyak 6 peratus mulai 1 Januari 2012 nanti.

Hal ini disahkan sendiri oleh operator TM net yang ditugaskan untuk melayan pertanyaan pelanggan-pelanggan mereka, lapor blog really.tigaline.com.

Blog itu telah menyiarkan rakaman perbualan dengan operator TM bagi membukti perkara itu.

Ini bermakna, hanya cukai prabayar sahaja yang ditangguhkan oleh kerajaan ekoran bantahan yang dibuat oleh rakyat Malaysia baru-baru ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


NOTA:
kalau lepas pilihanraya kali ini
rosmah dan najib masih berkuasa
bermakna hidup akan terseksa
cukai berganda akan naik
bermacam jenis cukai akan naik

yakin lah!

belanjawan terbaru TIDAK menyatakan
dari mana punca duit yang akan dibelanjakan itu
apa yang dilakukan dalam belanjawan ialah
memberikan harapan yang duit mencurah akan datang
dari mana punca duit ini?

1 – dari petronas?
2 – dari epf?
3 – cetak sendiri

petronas akan kering
duit epf duit kita sendiri

tapi:
kalau bank negara cetak – satu idea yang bagus

tapi lagi banyak cetak
lagi barang naik harga
lagi banyak cetak
lagi nilai ringgit turun

jadi apa nak buat?
humbankan gerombolan
humbankan najib
dan minta rosmah
kayuh basikal untuk menggerakkan
dinamo leterik
kah kah kah


SUSUN GERAK DAN DEMO



6 ulasan:

FileHippo berkata...

keputusan pilihan raya umum ke-13 mac 2012

BN memenangi kerusi parlimen majoriti lebih 2/3...

Keputusan pilihanraya antara negeri2:

Perlis: BN
Kedah: BN
Pulau Pinang: Pakatan Rakyat (DAP)
Perak: BN
Selangor: BN
Kelantan: Pakatan Rakyat (PAS)
Terengganu: BN
Pahang: BN
Negeri Sembilan: BN
Melaka: BN
Johor: BN

Sabah:BN

Hamidi Fizie Bin Ahmad berkata...

bukan 1 januari tt...dah jalan dah pun..saya pakai PASCABYAR/Billing CELCOM POSTPAID,ada caj 6% kat bil...x caya sape2 yg pakai postpaid ce cek tgk

Kaya berkata...

betul.. bil unifi saya pun dah kena caj gst 6%...

Tanpa Nama berkata...

Dear TT,

This is toooooo much!!!

We have to throw away the two jokers.

I really agree with ur comment.

elsyet berkata...

Sapa sapa yg parking kereta kat parking area LCCT pun kena tax. Lepas bayar parking kat kad parking ada tulis V.A.T 6%. Kah kah kah. Macam kat USA pulak ada vat. Mungkin parking kereta kat tempat lain pun kena. Aku check kat jusco xperasan pulak ada tax.
-elsyet-

Tanpa Nama berkata...

lancau filehippo.
perlis - pr.
kedah - pr.
pulau pinang - pr.
perak - pr.
selangor - pr.
kelantan - pr.
terengganu - pr.
negeri sembilan - pr.
melaka - pr.
johor - pr.
pahang - bangla.
putrajaya - pr.
sungai buluh - bn.
kemunting - bn.
kah... kah... kah...