Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 17 Disember 2011

KELMARIN PETANG DAN MALAM



IMEJ PALING COOL






ITIK ITIK ITIK

mencari gulai itik di permatang pauh
gagal lagi
dah cuba tiga kali
petang kelamrin kali ke empat
tapi gagal

kedai tutup

cisss - kecewa frus menonggeng
dari maklumat
nampaknya gulai itik
di permatang tok kandu
ini hanya untuk makan tengah hari
atau awal malam

orang permatang pauh
sila beri jawapan

MEE UDANG

akhirnya beralih ke mee udang
di sungai dua
baik tapi tak sehebat mee udang di bau bau cafe

TANJUNG

selalu singgah di blue diamonds
atau di E AND A
dua hotel klasik
tak ada alat pendingin
ceiling luas
bilik luas
sewa hanya 35 ringgit

hari ini dua hotel ini dah di perbaiki
dah jadi hotel warisan
cisss... harga sewa naik lebih dari 100 lebih

lalu mencari hotel murah
berjaya!
tak boleh beri tahu nama hotel ini
nanti popular - bila popular nanti naik harga
kah kah kah

SEMINAR BLOGGER

datang agak lewat. dapat baju t kuning
kah kah kah
tapi tak ada minah cun
tak ada mamat cute
semua blogger pecah dan ketat
kah kah kah

sekarang ceramah sedang berjalan
aku sedang lapar

di sebelah aku seorang mamat cool
paling cool di pulau pinang
dia ini cool sangat hingga tak ada awek yang berani
tanya nama dia

hadir dalam program ini:
sakmongkol
milo suam
aspan alias
topeng perak
fahmi fadil
anil netto
dan dan dan...

awal tadi minah cun NURUL IZZAH telah berucap
tapi aku lum sampai lagi

NIIIII NAK TUNGGU MAKAN

nanti sambung lagi
dan malam ni ada gig di komtar
ciiis hebat pulau pinang di bawah
pakatan rakyat!

MALAM INI DI KOMTAR




15 ulasan:

Fahmi Ismail berkata...

Mai Penang pekena la pasemboq sepinggan dua...nak lagi masyuk letak itik gantung sama...kehkehkehkeh

Mohd Khusairi Mat Akhir berkata...

gulai itik depan shell tu rasanya bukak dari pukul 630 petang sampai 9 malam. dua tiga tahun lepas la, sekarang tak pasti pulak.

mdnor berkata...

Kedai gulai itik dah pindah bro.ptg kul 6 baru buka

Tanpa Nama berkata...

betoi. tok kandu punya gulai sedap

tgh hari makan di kepala batas. ikan bakaq, daging bakaq dia terbaekkk

mee udang p pantai sayak la TT

Tanpa Nama berkata...

aloo.. gulai itik permatang tok kandu dah pindah ke kampung pertama jalan ke kubang semang..
dia bukak pukul 12 tghari sampai petang. tapi sabtu & ahad tutup. harap maklum

Tanpa Nama berkata...

kedai tu dah pindah dah,dia buka petang

Tanpa Nama berkata...

kedai tu dah pindah dah,dia buka petang,kedai baru kat jalan permatang nibong koordinat 5.3862N 100.4234E

Tanpa Nama berkata...

kat mana2 meniaga pun susah TT.. sbb tu kedai pun celam celup kejap ada kejap tak ada.. ini la bala dibawah BN sejak 54 tahun dah.. PR naik pun, lambat nak bagi habuan, banyak nak kene betulkan sistem.. macam baru baiki tongkang baru pecah jer..

kalo betul2 nak mee udang, kene bawak kete sendiri la.. mee udang kat sini memang macam sial.. lu cari bende lain la.. kalo gi padang kota amik pasembot eee lagi rasa macam pukimak... bek tok sah makan la.. pasembot yang tak laku 3-4 hari lepas, dia renew sikik2 ko dah jadi gila babi la kalo makan..

kalo kat padang kota tu, air tebu boleh la cool sikik.. tang len gua tak leh nak rekemen..

Tanpa Nama berkata...

kedai gulai itik tu dah pindah ke jln pmtg nibong la,bro....bukak dr jam 11pg hingga 9 mlm setiap hari kecuali sabtu & ahad tutup...kalu x silap

Aku Zarep berkata...

pak isham gulai itik kat kmpg padang balang pun ada

Zamirul berkata...

gulai itik dh pindah pergi dekat kedai bumbung kuning jalan permatang nibong..

Tanpa Nama berkata...

gulai itik tu dah pindah kat jalan permatang nibong la bro....buka petang sampai awal malam ja....

zaman berkata...

kedai dia dah pindah ke jalan permatang nibung dekat situ juga, buka jam 3.00 petang keatas.

mOfis berkata...

gulai itik dah pindah pi jalan pmtg nibong...ko riki lagi TT,banyak tempat lg boleh makan...

Birding on Bike berkata...

Saudara Isham,

Nasi Itik sudah ubah tempat, saya orang Permatang Pauh, jika saudara Isham nak ke tempat itu sy sudi tunjukkan...

ABU dari Permatang Pauh