.

Khamis, 15 Disember 2011

LAGI DI TAHAN LAGI DI LAWAN

LEHER DICEKEK POLIS DI KL SENTRAL15 MAHASISWA DITAHAN POLIS – harakah daily

KUALA LUMPUR, 14 Dis: Polis bertindak menangkap 15 orang mahasiswa yang mengadakan perhimpunan flashmob menuntut kebebasan akademik di KL Sentral dekat ibu negara petang ini.

Mereka antara kira-kira 40 orang pelajar yang hadir berkumpul kira-kira jam 4 petang tadi yang diketuai pengerusi perkumpulan Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik (BEBAS) Mohd Safwan Anang.

Difahamkan, belum beberapa minit sempat mereka berkumpul, sekumpulan anggota polis datang menghalang mereka dan mengarahkan bersurai.

Enggan berbuat demikian, polis kemudiannya bertindak menangkap 15 daripada mereka dan kesemua mereka dibawa ke Balai Polis Travers di sini.

Bantahan senyap hari ini diadakan mereka bagi menuntut pemansuhan Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971 (AUKU) serta autonomi akademik dijamin pihak kerajaan.NOTA:
15 orang masih belum cukup
1500 orang pun belum cukup
15,000 orang pun masih tak cukup

150,000 turun ke jalan raya
baru bermula satu gerakan!7 ulasan:

Amuraria berkata...

DEMI TAAT SETIA PDRM PADA PARTI PANDI KUTTY!

ComOt berkata...

saya perempuan jauh di kg hanya dapat melihat perjuanagan kebebasan daripada cengkaman UMPORNO dari jauh. TT, saya berharap di akhirat nt, saya termasuk dengan golongan pejuang pemimpin zalim. sekiranya perjuangan ini memerlukan dana, tolonglah beritahu sila paparkan no acc. saya berharap bantuan yang kecil ini mampu membantu jihad yg besar ini (menentang pemimpin yg zalim) sekian terima kasih

Tanpa Nama berkata...

Kita nantikan semangat setiakawan Mahasiswa Dan kepemimpinan tenaga akademik... Jgn lama sangat, sian pada jemaah 40 org, cukup2 utk solat jumaat Dan raya

average joe berkata...

bro tt, mintak izin guna pelbagai lambang/rajah yg anti/mengutuk UMNgOk-BoNgok yg pernah tersiar dlm blog tt (tak tau pengkarya asal, selain drpd yg jelas hasilkartun bro zunar) bagi tujuan ubahsuai dan penggunaan (kemungkinan termasuk untuk tujuan perdagangan)

dgn jasabaik bro tt ikhlas memberi keizinan tanpa belahbagi ini, saya nukilkan khas serangkap pantun dikerat:
terimaksih daun keladi (yg telah dibuang getah)
kalau ada yg baru saya ambik lagi (mintak bro tt jangan la memarah)

-average joe-
klakka-la.blogspot: BINATANG PELIHARAAN SAYA 4

Tanpa Nama berkata...

abg tt,
kat malaise-a ni kita semua belum rasa keangkuhan pemimpin2 lagi. mungkin tak cukup lagi sbb baru2 saja haramkan berdemo, sekejab lagi dia haram baca buku sbb kite bole pandai, nanti diharamkan kite makan sbb nasi berkurangan. makan rumput spt korea utara. itu pun kite ok lagi, tapi bila dia haram ngentot pasal takde permit polis baru kite tutrun jalnaraya...demo sampai mati!!! wahaha!

Tanpa Nama berkata...

Lancau laa polis, dengan student pun cuak ke? Pui laa.

Tanpa Nama berkata...

Wow, sungguh dashyat polis negara kita. Cekap dan pantas menangkap civilian yg tak memiliki senjata. Cuba tangkap mat-mat rempit lah kalau berani. Kejut telur.