Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 12 Januari 2012

LIHAT DAN LIHAT




NOTA:

dipetang ini sebelum kau ketawa
lihat lah ini dulu
sebelum ka keluar makan
lihat lah ini dulu

ini alah kita warga malaysia
anak semua bangsa

selamat tahun baru yang mulia
dari mauludul rasul nabi isa
dari santus grogreian
kini tahun baru china
semuanya hari
untuk kita semua
rayakan lah
hari kegembiraan anak semua bangsa


NOTA:
nasi lemak buah bidara
sayang selasih aku lurutkan
nasi lemak pembuka selera
cinta kaseh aku sebarkan




16 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Menitis air mata gua brother.
Kalau lah hati mat mongol begitu tetapi tidak altantuya hanyan untuk nya bik mama bla sahaja. sedih....

Tanpa Nama berkata...

Hati aku begitu tersentuh dengan klip ini. berderai air mata jatuh.

examno berkata...

cantik makna yg tersirat kat balik cite pendek ni.........harap2 sume ni akan jadi kenyataan....selepas bn rebah nanti.

Pak Oncu berkata...

sooooooooooooooo touching la TT

Ali Bahau berkata...

Akan aku nantikan bilamana hari didalam video ni menjelma di bumiku Malaysia tercinta..

Nasi lemak buah bidara
Sayang selasih hamba lurutkan
Aku anak semua bangsa
Sayang dan kasih aku sebarkan

Tanpa Nama berkata...

video menggambarkan rakyat yang
bertanggungjawab.
membantu sesama insan.
tidak kira bangsa & agama.
mempunyai nilai2 manusia sejagat.
ini tidak, hasilkan video lucah.
lim guan eng bela gadis melayu
yang dirogol hingga merengkok dalam penjara.
video ini pula, anak cina membantu
ibu melayu yang hidup susah.
video lucah???
melayu nak bunuh melayu.
tak tau apa nak jadi melayu ni.

Tanpa Nama berkata...

aisey, buat apa buatbaik camni...
takde pekdahnye buatbaik kat orglain dlm malaysia ni... tak pecaye tanya lim guan eng, buat baik yg dpt penjara!

kalau ye pun nak buatbaik, tiru la macam haji najibabun buat ni:

Najib lancar SARA 1Malaysia, permohonan dibuka 30 Jan
Bernama | 7:47PM Jan 12
Hadnya RM5,000 dan pelabur dijamin menikmati pendapatan RM134 sebulan, manakala yang membuat pinjaman, hanya perlu bayar balik RM84 sebulan dan meraih untung RM50 sebulan, selama lima tahun.


serupa tapi sama la jugak ni...
sambil tolong (kunun la) rakyat pendapatan rendah, haji najibabun pun jalankan perojek dia utk dana kempen (baca: beli undi) pru13, CAMPUR dana "post-premiership survival" kalau dia ditendang angkara sukusakat gerombolan sendiri belot (ala2 toyoljawa gitu)
oh, mud taib pun sudah semestinya tgh full steam jalankan perojek serupa ala2 najibabun, risau kena tendang gak maklumlah orgputeh dah mula bising2...

masing2 bijak jaga tembolok memasing beb...

-average joe-
klakka-la.blogspot

Tanpa Nama berkata...

dok perati tweet politikus yg terpampang kat malaysiakini:

mpkotabelud LGE yg buat airport dan seaport and highways in png! RT @AhmadSierra: @mpkotabelud @movebabymove what are PR ... http://t.co/SNfgj1NX
12 minutes ago · reply · retweet · favorite

mpkotabelud And Mengkuang 2nd Dam. 1.2bil. Must be LGE's idea lah! RT @AhmadSierra: dont forget Pg second bridge,i wonder whose idea and effort is that.
3 minutes ago · reply · retweet · favorite

ini hujah lapuk yg diputar oleh tikus & kera UMNgOk-BoNgok untuk mengelentong orgramai.

dey kote belut, lepas aku grad dulu dan mula menghabiskan masa berhari2 menelaah dada akhbar, 1perkara yg menerbitkan kesakitan di ulu kedua2 ventrikel aku masa tu ialah ayat wajib dalam setiap iklan kerjakosong:
"pengalaman kerja diperlukan"

dey kote belut, kalau aku tak diberi peluang dapat kerja (pertama), macamana aku nak ada pengalaman kerja??!

akhirnya aku dapat gak keje, setelah disaran oleh sedara kepada kawan kepada kawan kepada sedara kawan kepada... (baca: konek-shen. kena ada konek-shen dalam orang, eh connection orangdalam, barulah dapat merasa pengalaman pertama yg manis tu...)

bila bekerja, secara beransur2 aku telah membuktikan walaupun itulah kali pertama aku berpengalaman kerja, tapi aku jugak mampu melaksanakan dgn sgt baik. malah adakala jauh lebih baik dari org yg dah ada pengalaman keje sebelum aku! buktinya: aku salahsorang dari cuma 2 org staf (lagi sorang tu berbangsa cina) yg bukan shj diberi bonus 2x dlm masa 1tahun, malah diberi kenaikan gaji 2x dlm masa 1tahun - selama 2 tahun berturut2! (lepas tu takdapat dah bukan sbb aku & sicina tak bagus tapi sebab ekonomi glokal merudum)

dey, memang secara beransur2 la!

kau ingat UMNgOk-BoNgok tu pun mula2 jadi kera terus hebat ke? tahun kedua evolusi jadi kera terus bangunkan macam2 ke??? tahun ketiga transformasi sebagai kera dah bikin projek infrastruktur untuk kemudahan rakyat bernilai 1.2billion ke???

poorachitt! dah masuk tahun 2012, dah masuk 55tahun gerombolan kau jadi kera, masih ada malah ramai, yg belum ada kemudahan air, letrik, telefon dan jalan bertar!!!
kau ingat kalau dap atau pas mengemudi negara selama ni, depa tak terpikir nak bangunkan sekolah, universiti, jalan, telekomunikasi dll ke???
bluwekkk!!!
muntah aku baca kelentong basi tahap budak taklulus darjah 6 yg datang dari mulutbusuk kau wahai kote belut dan lain2 tikus spesis UMNgOk-BoNgok!

dont insult our intelligence anymore, dey! get off n get out!

-average joe-
klakka-la.blogspot

Amuraria berkata...

TENGOK DAN LIHAT ;(

mek berkata...

terharu tengok clip tu.

nota tt yang ni pun best...

'NOTA:
nasi lemak buah bidara
sayang selasih aku lurutkan
nasi lemak pembuka selera
cinta kaseh aku sebarkan'

kelonsong peluru berkata...

Salam. mohon tuan linkkan blog saya di blog tuan : kelonsongpeluru.blogspot.com.
blog tuan telah saya linkkan di kelonsongpeluru.blogspot.com

shukran.. bersama rakyat tumbangkan kezalimna, ABU

Tanpa Nama berkata...

fantastic...... lah bro TT

anak Malaysia berkata...

semasa saya membesar dikawasan perumahan polis di Sabah, kami membesar dengan tidak pernah bertanya siapa bangsa mu? apa agama mu?

cuma kedengaran ibubapa pula berkata kawan mu tu bangsa itu...beragama itu?..bunyinya umpama punyai satu garis 'amaran'.

kini apabila sudah seusia ibubapa kami...barulah di'fahami'...ini DOKTRIN yang diPAKSA untuk TERUS ditanam oleh rejim UMNO Barisan Nasional agar terus wujud hidup perbezaan mengikut kaum dan agama.

bukannya sebagai satu bangsa MALAYSIA yang berbilang kaum dengan kepercayaan masing-masing.

MAT..aku akan jaga ibu mu seperti ibu ku sendiri.

dragon baby berkata...

THANK YOU BRO.
YOU LAH PALING COOL DI MALAYSIA.
WA CAYA SAMA LU LAH.
UNIVERSAL HUMANISME
ATAU
KEMANUSIAAN SEJAGAT YANG MELANGKAU BATASAN KAUM, AGAMA DAN SEGALANYA.
ELOK JUGA KALAU SEMUA MANUSIA BERFIKIR DAN BERTINDAK SEBAGAI MANUSIA.
SALAM BRO. GONG XI FA CHAI TO YOU BRO...

Tanpa Nama berkata...

manly tears...

Tanpa Nama berkata...

abg isham nagis tnk nie.. heheheee