Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 10 Februari 2012

WARGA FELDA AKAN TURUN BERDEMO




WARGA FELDA TURUN BERDEMO






HIMPUNAN BANTAH PENYENARAIAN FGVH 30 MAC-harakah daily

PETALING JAYA, 9 Feb:Satu himpunan bantahan penyenaraian Felda Global Ventures Holding Bhd (FGVHB) akan diadakan pada 30 Mac depan di Masjid Putrajaya sebelum penyerahan memorandum kepada Najib Razak.

Pengerusi Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal PKR, Suhaimi Said berkata, himpunan itu adalah sebagai rasa tanggungjawab menjaga khazanah negara dan juga masa depan peneroka agar tidak diperjudikan oleh kerajaan di bawah pemerintahan Umno-Barisan Nasional.

Katanya lagi, Felda pasti akan mengalami masa depan yang cukup gelap selepas penyenaraian yang mana merujuk kepada jaminan Isa Samad dan juga Ketua Pegawai Eksekutif Felda, Sabri Ahmad bahawa Felda bakal dibayar RM1 bilion setahun selama 99 tahun bagi meneruskan aktiviti pertanian dan pembangunan sosio-ekonomi amat diragui.

"Ini adalah kerana pada masa ini kos operasi Felda adalah sebanyak RM1.9 bilion setahun, bermakna Felda akan menanggung kerugian atau defisit sebanyak RM0.9 bilion setiap tahun.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..INI DEMO YANG DI TUNGGU TUNGGU... kah kah kah..

kah kah kah..ANAK MUDA TURUN RAMAI RAMAI.... kah kah kah..

kah kah kah...KITA BUAT RAMAI.... kah kah kah..

NOTA:
anak muda seluruh negara bersedia!
anak muda siap untuk turun
kita datang ke putrajaya
ramai ramai kita bikin ramai





FORUM MALAM INI





FORUM OKU/ORANG BUTA

malam esok di dewan bangunan orang buta
brickfield sebelah monorail tun sanbanthan

OKU TERTINDAS - OKU CULAS

jam 8.00
kompleks MAB

PANEL:
Hishamuddin Rais - aka tukartiub
Mohd Faizal Che Yusof - aktivis hak asasi kurangpenglihatan

semua orang celik dijemput hadir
untuk mendengar apakah masalah
yang dihadapi oleh orang kurang upaya





5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

http://utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2012&dt=0210&pub=Utusan_Malaysia&sec=Terkini&pg=bt_04.htm

kahkahkah.. FLOM tak buat statement ke?

Tanpa Nama berkata...

WARGA FELDA AKAN TURUN BERDEMO

Aku minta semua anak2 peneroka Felda yang ada di ibukota turut sama ke Putrajaya - Selamatkan Felda dari tangan penyamun!!!!

Juasseh Cafe berkata...

nak cari dana PRU13 punya pasal apa apa pun boleh, apa susah, nanti Felda terlingkup Petronas boleh cover, khazanah boleh cover, gomen pun boleh cover pakai duit rakyat

Tanpa Nama berkata...

Nape anak2 muda Felda je turun? Pakcik makcik x mau turun sama Ka? Harta dah nk di faraid kan sebelum mati ni! Bukan faraid pada Waris yg sah plak tu. Penat Pakcik makcik oii! Mai Teroka dulu, redah Hutan Belantara. Jgn kata nyamuk, harimau gajah beb! Bukan Nya turun ke olimpik 2012, jln ke masjid je. Boleh solat sunat mcm2 dgn Anak beranak, Berkat makmurkan masjid lawa, marmar. Bukan masjid biasa di rancangan.

Sudin berkata...

Felda akan menjadi mangsa seterusnya hasil kerja tangan kotor Mahathir mamak haram jadah ni.....!
Dasar pengswastaan.....kini berulang lagi oleh barua-barua kapitalis yang tergolong di kalangan menteri-menteri...

Warga Felda wajib mengambil contoh paling dekat iaitu apabila khazanah negara(kepunyaan rakyat)disenaraikan dalam bursa saham....
Contoh...TM,TNB,POS.....
GLC ini bukan lagi milik negara...menjadi milik pemegang saham,siapa sahaja yang punya kuasa dan ringgit.
TM seadanya dikuasai oleh Temasik,skandal Alcatel masih tak ada khabar berita...Khazanah ciptaan Mahathir setan di kepalai Azman menjadi barua puak-puak kapitalis....
TNB....IPP bebas mengenakan caj...
Masih Khazanah Hold...menjadi barua.
POS....saman selesai luar mahkamah...apa ini?

Bukan setakat warga felda malah semua wajib turun menentang.

Jangan harap anak cucu warga Felda akan mendapat keuntungan.
Nasi sudah menjadi bubur bila pihak security meluluskan hasil licik penipuan menteri-menteri Umno(B)/Bn...

Jangan harap warga Felda nak dapat bonus 5 bulan atau 3 bulan....alasan biasa diguna pakai ialah keuntungan kita labur untuk masa depan atau perbelanjaan luar biasa....ini sudah biasa bagi warga TM,TNB dan POS..walaupun untung juta liun......

Segala tanah tapak tergadai kepada pemilik saham.....
Saham..?masih ingat kes TELEKOM pekerja hanya dapat 1 lot itu pun kena buat pinjaman dengan bank..bukan free..!!!
Eksekutif beribu-ribu lot diagihkan sesama merela terutamanya CEO...CEO Wahid
lari ke Maybank....barua ini akan cari jalan untuk memenuhi kantong menteri-menteri...silih berganti CEO ini menerajui GLC.... nasib celaka akan sama menimpa warga Felda.
Begitu juga nasib pekerja-pekerja TNB dan POS......
Begitu banyak kerosakan yang dilakukan oleh Khazanah atas dasar pengswastaan......
GLC adalah wang saku untuk menteri-menteri....

Keringat,peluh dan darah warga Felda akan diperah oleh pemegang saham......sampai mampus....!
Siapa pemegang saham ini...?
Dolah,Manap,Limah,Isham Rais,Kak Jah,Joyah,Kudin,Kulup,Leman....????????

Mahathir paria tak ada duit...?
Jual 30000 lot saham felda kepada MR.JOHN WHITE.....untuk buat belanja sambut Deepavali.
Tak faham....? pegi mampuslah warga Felda......!!!!!!






Pencen GLC.