Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 13 Mac 2012

SENYUM PAGI INI




JAUHKAN DARI MALAPETAKA


wahai penjaga hutan
wahai penjaga gunung
wahai penjaga laut
wahai penjaga padang pasir

wahai penjaga alam semesta
jauhkanlah anak cucu cicit kami
dari memiliki cita rasa sehodoh ini

wahai penjaga segala cerekawala
selamatkan lah anak cucu cicit kami
dari memandang kehodohan ini

demi segala bintang
demi segala bulan
demi segala udara
janganlah ada sesiapa
dalam dunia ini
yang memiliki taste sebagini

ya ampoon ya tuanku
ya ampoon ya pemaisuri
bukanlah niat hendak menghina
bukanlah niat hendak memburuk
janganlah sekali lagi
merendahkan martabat diri
bergambar dengan makhlok ini

hinalah sehina hinanya
hodohlah sehodohnya
tidaklah yang hodoh melainkan hodoh belaka
kah kah kah


BIK MAMA


NOTA:
kalau di zaman kerajaan louise ke 14
pereka baju ini akan di penggal lehernya

kalau dizaman firaun
pereka fesheh ini akan dibenamkan ke dlam sungai nil

kalau di zaman mongol memerintah china
pereka ini akan dicincang halus-halus

kalau baju sabagini muncul di paris
semua rakyat paris akan bunuh diri
kah kah kah




YA AMPOON APA SUDAH JADI?






19 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

rasanya dlm gambar tu..agong dan permaisuri tersenyum mcm nak tergelak pun ada
kahakahkahakah

Tanpa Nama berkata...

Big mama obese

Tanpa Nama berkata...

Jgn salah kan fesyen tapi pemakai nya yg memang dah tak lawa walau pun hidung nya kini lebih mancung dari minah arab

Tanpa Nama berkata...

Ayam katek cuba mengoda...
kah...kah...kah...
badan seekor Badak yg mengiurkan....
kah...kah...kah...
Macam babi hutan pun ada...
kah...kah...kah....

mek berkata...

kah kah kah
ini lawak paling best
pesen ropol macam sarung bantal nenek aku dulu-dulu

Tanpa Nama berkata...

macam dia pula permaisuri..x abis abis nak interframe..menyampah.

Tanpa Nama berkata...

tengok gambar kote tak boleh naik...
jadi sarkot tak perlu beli...
FLOM....
kah...kah...kah.....

Tanpa Nama berkata...

macam mana perempuan yg tiada ape2 jawatan dalam kerajaan boleh posing sama depan dengan agong dan permaisuri lagi elok tu lagi ke depan dari pm? dia ke atau suami dia yang pm? pelik tul.

Tanpa Nama berkata...

cuba ko tengok tt. apa yang ko cakap pasal ilmu semiotik tu. macam mana najib duk belakang, bini duk depan. padahal PM kena belakang tuanku sikit aje. teori aku, bik mama nak jadikan diri dia setaraf dengan PM, bukan first lady lagi.

Tanpa Nama berkata...

kenapa bik mama di depan pm di belakang??

Tanpa Nama berkata...

kahkahkah dah macam ulat bulu aku tengok

Tanpa Nama berkata...

kenapa DS PM berdiri di belakang? :D

Tanpa Nama berkata...

woit isham tt mamak pudukan..

style baju bik mama macam biri2 tak abis cukur ja...muahahhahahahahaha

kampong lad berkata...

nampak serupa saja mcm dok tergantung kat kaki lima jln masjid india la. yg pakai mahkota tu, no comments ka? isteri2 rasulullah saw sendiri ikut hukum. are these women exempted? mana kepimpinan melalui tauladan?

Ridzuan Jalil berkata...

Kenapa PM duduk belakang bini dia!

NowPhal berkata...

tgk gambaq ataih, ghasa nak muntah. Tgk gambaq bawah, sakit peghut!!!

Hang pun, jangan la dok bubuh gambaq2 membahayakan kesihatan sangat.

Tukang fesyen ostolia berkata...

Iniler fesyen terNOW dr Ostolia artis, tapi x sempat buat fighting sebab rahsia dah bocor. Tunggu ya jd lagu tu.. Kahkahkah

melayu celup berkata...

Woit TT, baca mantera halau hantu ke kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

penjenayah fesyen. period!!