Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 13 Mei 2012

RAKYAT JORDAN BIJAK MEMBACA MENULIS DAN BERCAKAP ARAB




KOMENTAR TUKAR TIUB


untuk para tokan jual agama
untuk tokan jual candu
lihat dan baca berita ini

ini berita
orang jordan pandai bahasa arab
demo di amman ibu kota jordan

demo di amman ini menuntut gaji naik
demo di jordan ini menuntut kebebasan
demo di jordan mahu demokrasi
demo di jordan menuntut roti dan kebebasan

dan menuntut kerajaan letak jawatan

ini demo orang arab jordan
orang jordan pandai berbahasa arab
orang jordan pandai terutur arab

jadi mereka tak kena tipu
oleh tokan jual agama
oleh tokan jual candu
tokan candu yang gunakan bahasa arab
untuk menipu orang melayu

mustahil warga jordan tak tahu apa itu kezaliman
mustahil warga jordan tak tahu apa salah apa benar
mustahil tak jumpa ayat ini bahasa arab
mereka faseh bahasa arab


NOTA
di malaysia tokan jual candu agama
kata demo tak boleh
tokan jual candu agama
kata demo lawan kerajaan tak boleh

dengan menggunakan bahasa arab
para tokan menipu orang melayu

tapi orang jordan yang tahu
bahasa arab tak kena tipu kah kah kah




KAIN RENTANG PUN DALAM BAHASA ARAB






Thousands rally in Jordan anti-government demo


By RFI
More than 5,000 people rallied in Amman and other cities after weekly prayers on Friday against Jordan's economic policies, demanding "bread and freedom" and that the government resign.


RIBUAN RAKYAT JORDAN ADAKAN PERHIMPUAN JALANAN - ajensi

AMMAN 12 Mei - Beribu rakyat Jordan semalam mengadakan perhimpunan jalanan sebagai pembantah penubuhan kerajaan yang baru ditubuhkan kira-kira dua minggu lalu.

Perhimpunan yang disertai oleh penyokong sayap kiri dan aktivis bebas itu memohon Fayez Tarawneh, yang merupakan bekas ketua mahkamah yang dilantik oleh Raja Abdullah II sebagai Perdana Menteri diusir daripada kerajaan baru.

Malah, mereka juga memohon untuk pembentukan ‘Perpaduan Kerajaan Kebangsaan’ bagi menggantikan Tarawneh. - dpa



layari radio bangsar utama sekarang:


http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/




6 ulasan:

Saifudin Isa Photography berkata...

tokan yg tak mungkin ditangkap polis

Tanpa Nama berkata...

Tidak apa.

Kalau PR berjaya menubuh kerajaan .... maka pihak UMNO sebagai pembangkang tak boleh berdemo di Dataran Merdeka. Suruh mereka demo di Stadium Bukit Jalil, dan PR akan sediakan makan minum.

Tambah lagi RTM, TV3 sediakan satu slot khas untuk pembangkang UMNO ..
... free of charge!!!

Tanpa Nama berkata...

http://www.youtube.com/watch?v=Aihmte1DWvA&feature=fvwrel


ni... tunjuk perasaan juga.. tiap hari jumaat dan hari kebesaran yang lain

Zaidi berkata...

Abang,
Tokan jual candu sebab bayar hutang bunglow dan BMW 5 series. Abang tak ada hutang bolehlah cakap. Eh..eh..tokan ini tak pakai sorban lak...tapi pakai tie (tai-k?). Pakai ti-e tu tak tiru orang kapir ke..alah tokan cari makan.....

Tanpa Nama berkata...

menyampah aku dengan tokan agama..nak buat muka suci plak bajet dewa ke hapee..time terberak muka mcm gampang gak tahan meneran..

bajet nak jadi ulamak la..dorang cakap arab pun bukan fasih sangat pun..takat fasih ammi mesir toksah nak belagak la kelepet orang kampong..

padahal sebenarnya sebelum ceramah dorang dah selak dulu 3-4 helai..itu yang masa ceramah nampak lancar jer..orang kampong bajet tokan agama tu pandai pidato padahal tu taktik namanyaa..

ala bukan cakap arab sangat pon dorang ni..takat dua tiga perkataan arab buat bunyi2 slang arab sikit dah terpegun dah orang kampong.

lepas tu kemaruk nak jadi menteri nak pakai kete besar.tipu la kalo takde niat mcmtu.nanti pandai la dorang guna hadis itu ini nak defend nafsu diri.

suruh cakap english tak tau pun..time spm failed. susah sangat matematik, english sains ni, amik subject agama lah..

kat rumah terbah2k tengok super spontan kaann..

toksah nak menipu la.berlakon semua tu.

Tanpa Nama berkata...

tak tahan nak gelak tengok nasarudin mat isa, idris ahmad, taib azamudin kemaruk nak pakai tie..

cakap english tak tauu..