Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 30 Julai 2012

BAPA PENGUMUMAN BUAT PENGUMUMAN LAGI!






INI HEBOH MACAM NAK KIAMAT







NAJIB UMUM RM43.3 JUTA DUIT RAYA FELDA
- mkini

Najib Razak hari ini mengumumkan pemberian wang Hari Raya berjumlah RM43.2 juta kepada kesemua peneroka Felda.

Najib berkata pemberian ini sebagai menghargai sumbangan peneroka kepada pembangunan Felda dan membantu perbelanjaan persiapan Hari Raya mereka.

Beliau berkata kadar ini terbahagi kepada dua kategori iaitu peneroka bersama Felda dan peneroka yang tidak bersama Felda.

Katanya 103,597 peneroka atau 91.9 peratus yang bersama Felda akan menerima RM400 seorang melibatkan peruntukan berjumlah RM41.4 juta manakala 9,038 orang atau 8.02 peratus peneroka yang tidak bersama Felda masing-masing menerima RM200 melibatkan peruntukan berjumlah RM1.8 juta.

JATUH - TAPI TAK DI HEBOH



NOTA:
lihat graf ini
jelas kelihatan
saham felda jatuh mendadak
tapi mak cik dan pak cik
tidak diberitahu


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... BAPA PENGUMUMAN BUAT PENGUMUMAN LAGI.... kah kah kah....

kah kah kah... INI KERANA HARGA SAHAM FELDA JATUH MENDADAK... kah ah kah..

kah kah kah...INI KERANA BANK SIMPANAN DI SABAH SUDAH PECAH.... kah kah kah..

kah kah kah.... YANG TINGGAL HANYA UNDI MAK CIK FELDA.... kah kah kah...

kah kah kah...BERITA SAHAM FELDA JATUH DI SENYAPKAN.... kah kah kah..

kah kah kah...TAK BUAT HEBOH HEBOH... kah kah kah....

woit....BUAT LAH JOM HEBOH SAHAM JATUH.... kah kah kah...

woit.... KESIAN MAK CIK DAN PAK CIK FELDA... TAK BACA LONDON FINANCIAL TIMES...kah kah kah

kah kah akh... SEDIH KERANA TAK LAPORAN DI RTM.... kah kah kah..






6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

salam bro. wa sebenarnya malas nak komen bulan bulan posa nih.. tapi bila wa baca zul bisul punya statement kat malaysiakini,wa rasa nak komen jugak kat mamat nih.. sori pasal wa posting kat sini ja..

wa cadangkan lu buatkan satu segment khas untuk mamat zul tuh.. aku rasa macam dia ni dah kena sumpahan dah.. lagi banyak dia bukak mulut lagi terserlahlah kurengnya ke IQ an dia..

cara dia berfikir tak melambangkan orang yang otaknya kat lulut, dia otak dia kat pusat. memang dia nih makhluk yang bertopeng. malu aku tgk orang berilmu (?), belajar sampai ke luar negeri tapi hasilnya macam ni.. memang kerajaan telah membazirkan duit rakyat hantar dia kesana..

list dalam malaysia yang wa paling ta berkenan buat masa ni..yang menunjukkan tahap pemikiran yang teramat tidak membanggakan 1) zul nordin 2) khaled nordin 3) harap harap tadak lagi (wa sebenarnya malas tak nak suka kat orang nih.. pasal kalau kita tak suka kat orang, orang lagi tak suka kat kita - tapi kes ni amat berbeza sekali)

ok la bro wa sekadar melepaskan kegeraman wa kat zul bisul ja..

Tanpa Nama berkata...

Mudin Rais Pengecut Cabut Lari berkata...<<-- KAH2 KAH KAH.. KEH2 KEH KEH.. KUH2 KUH KUH.. KEH2 KEH KEH.. KEH2 KEH KEH.. KOH2 KOH KOH.. BUKTI MANA BUKTI?? Yeeehaaaaaaaa....!!!

Tanpa Nama berkata...

Fuh nasib baik harga awal yang ditetapkan pada RM5.85 diturunkan kepada RM4.65 kalau tak musti graf menurun je.. :D ni nampak gak melonjak.. paling tinggi 5.50 sekarang dalam 5.15 je.. :)

Sape paling untung dari pengapungan unit 2,188,890,900 unit saham?

Tanpa Nama berkata...

xyah baca London Financial Times pun takpe ko bukak jela web KLSE sana pun ade graf tu.. makcik2 felda gi kat pusat jalur lebar komuniti pastu mintak tolong budak2 kat situ bukak web KLSE kat Netbook 1Malaysia diorang.Ewah...

memula moon berkata...

sejak bapa pengumuman umum 15k aritu keluarga orang2 felda porak peranda/huru hara..masing2 nak rebut duit yg ciput tu..anak2 makbapak pak2 sdare tok nenek semua gaduh2...hari raya bakal menjelma tapi tanda2 perang reda masih belum kelihatan..apa nak jadi malaysiaku..huhuhu

Tanpa Nama berkata...

Lepas pilihanraya kalo.depa masih lagi mentadbir,rakyat pasti merana,